Wladku,Regulski pisze:Dzień dobry.
Z jakiej parafi lub miejscowości jest na Twojej liście Wieczorek z Wielkopolski. Władek
Czempin i Gluchowo, druga polowa XIX wieku.
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Wladku,Regulski pisze:Dzień dobry.
Z jakiej parafi lub miejscowości jest na Twojej liście Wieczorek z Wielkopolski. Władek
Malgosiu,magnowa pisze:Witaj Agnieszko
Interesuje mnie nazwisko Grędzicka - skąd pochodzi
Moja x babcia z domu była Grędzicka Katarzyna urodziła się ok 1792 roku - ale nie wiem gdzie ?
Małgorzata
Dodatkowe nazwiska z parafii Czempin:moyra777 pisze:Dzien dobry,
Nowe nazwiska z wielkopolskiego głównie z parafia Czempiń:
Grześkowiak
Jędroszkowiak
Nowaczyk
Szymanowski
Wesołek
Malgosiu to co mam:magnowa pisze:Agnieszko dziękuę za informacje o Grędzickiej szkoda że to nie ta sama,
Interesuje mnie jeszcze nazwisko Zielińska/i - mam z dwe linie i Tomaszewski/a -
Małgorzata

Pani Halino, w Tarczynie i okolicach mieszkają Karolakowie i Strykowscy, a na cmentarzu tarczyńskim dość często spotyka się nagrobki z tymi nazwiskami.cichocka.karolak pisze:Moi Karolakowie to połączeni są z nazwiskiem -STRYKOWSKA-lecz skąd Ona pochodzi nie wiem,natomiast Wiem że mieszkali koło Tarczyna-mazowieckie.Ponadto z nazwiskiem Musiałowski Stępień,Pruszkowska,Feliksiak,mieszkali koło Rawy Mazowieckiej,niektórzy wyjechali do Łodzi,inni rozproszyli sie po Polsce.-Halina

Mario, przepraszam za tak pozna odpowiedz ale nie dostalam powiadomienia o nowym temacie...mytka6 pisze:Dzień dobry interesuje mnie
Borowicz łódzkie
Borowska śląskie
Pozdrawiam
Maria