Geneteka, Metryki -ilość osób na stronie,jak rozwinąć listy?
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Witam, jestem nowa i proszę o pomoc...
po wpisaniu szukanego nazwiska widzę tylko 5 pozycji, jak mogę zobaczyć pozostałe osoby 
-
Jones_Magdalena

W wyszukiwarce musisz zaznaczyć, o który rodzaj ksiąg Ci chodzi (np. zgonów), przy okazji możesz zmienić ilość wyświetlanych nazwisk do np. 50, kliknij potem ponownie w "szukaj" i powinno już być OK. 
udało się
dziękuję 
-
Skalski_Mikołaj
Witam,Młochowski_Jacek pisze:Szukając osób we wszystkich księgach skrypt wyświetla po 5 pierwszych osób z każdej księgi według zadanego kryterium tzn. zaczynających się literami wpisanymi w polu Nazwisko i (jeśli wpisano lata) w zaznaczonym przedziale czasowym.
Wyszukując nazwisk w konkretnej księdze domyślna ilość wyświetlana na stronie wynosi 20, ale można tę wartość zmienić wybierając inną z rozwijanej listy (5, 10, 20 lub 50). Przy ustawieniu 50 dodatkowo pokaże się pager ( 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20) umożliwiający przeglądanie kolejnej strony z nazwiskami (jeśli nazwisk jest > 50).
Czy jest to trudne technicznie do zrealizowania by pager pojawiał sie przy domyślnej ilości nazwisk tj. 20? Za każdym razem muszę przełączać na 50
serdecznie pozdrawiam,
Mikołaj
-
pawel.dyda

Geneteka-pozycje w liście
Proszę o pomoc w wyswietlaniu pozycji. W dziale geneteka odnajduję interesujące mnie nazwisko. Ukazuje sie np. 5 pozycji. Na dole widnieje "wszystkich pozycji 10" prosze podpowiedzieć jak mogę dojść do pozostałych?
Bogusława Stawska-Kaszczyniec.
Bogusława Stawska-Kaszczyniec.
Bogusława Stawska-Kaszczyniec
Geneteka-pozycje w liście
Proszę wybrać księgę, która Panią interesuje (urodzeń, małżeństw lub zgonów), a powinno wyświetlić wszystkie pozycje.
Pozdrawiam
Kasia
Pozdrawiam
Kasia