Genpol

w tym bazy PTG : Geneteka, Metryki .. Nasze bazy, Wyszukiwarki na Genealodzy.pl oraz szukaj w Postach i Tematach.. na Forum

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Janusz_Laskowski

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Janusz_Laskowski »

Witam
Bardzo się zawiodłem na adminie GENPOL-u. "Piaskownica była wspólna..."
Pozdrawiam Janusz Laskowski
mateusz1010

Sympatyk

Post autor: mateusz1010 »

Szkoda. Ale nic nie może przecież wiecznie trwać. Dużo zawdzięczam GenPolowi, no ale cóż...
Lubedkin_Anna

Sympatyk

Post autor: Lubedkin_Anna »

Brawo Sebastian! Brawo Januszu... Ludzie otwierają oczy innym. Ludzie otwierają oczy własne...
Tajemnica ujrzała nareszcie światło dzienne. Do tej pory każda próba jej ujawnienia kończyła się usunięciem postu i banem.
Do czego musiało dojść by przedstawić jak to wyglądało?!
Anna
Awatar użytkownika
Młochowski_Jacek

Członek Honorowy
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Młochowski_Jacek »

Dziś cały dzień byłem na wyjeździe, wróciłem wieczorem, stąd moje długie milczenie. Oczywiście miło mi będzie gościć nowych użytkowników. Serdecznie zapraszam. Genealodzy obecnie chodzą wolniej od Genpolu. Spowodowane to zostało koniecznością opuszczenia poprzedniego serwera. To jednak przejściowa sprawa i ponowne przyspieszenie jest kwestią czasu, mam nadzieję że krótkiego.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Młochowski
Awatar użytkownika
Młochowski_Jacek

Członek Honorowy
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Młochowski_Jacek »

Lubedkin_Anna pisze:Brawo Sebastian! Brawo Januszu...
Rzuciłem okiem na tajemnicę ale powodów do radości nie widzę. Aniu nie obwiniaj się o zamknięcie Genpolu. Sebastian również nie powinien. To byłaby megalomania. Nie musimy kontynuować sporu ani udowadniać kto zachował sie poprawnie a kto nie i jak sprawy wyglądają z czyjegoś punktu widzenia. Dobrze wiemy, że racje jednej ze stron nie muszą być prawdą obiektywną. To jest najmniej w tym wszystkim istotne. To mogła być kropla, która przelewa czarę, a na pewno nie jedyny i najistotniejszy powód. Jeśli była to kropla to i tak za dużo o niej zostało powiedziane. Proponuję nie drążyć tematu kropli, która mogła przepełnić kielich goryczy. Smutne jest to, że do tego zdarzenia doszło i jak by nie patrzeć jest to duża strata.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Młochowski
Awatar użytkownika
Cieśla_Jerzy

Nieaktywny

Post autor: Cieśla_Jerzy »

Jest mi przykro i jest mi żal. Ale mówi się trudno. Na razie jestem na "bezrobociu". Nie ma tu działu TŁUMACZENIA, nie ma zakładki ROSYJSKI. Ale ponieważ natura nie lubi próżni mam nadzieję, że chętni z tekstami rosyjskimi do tłumaczenia też tu się znajdą. :D Ważne, że znaczna część tutejszych użytkowników to jednocześnie starzy znajomi z Genpolu.

Jerzy Cieśla (na Genpolu jotce)
DąbrowskiJacek

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: DąbrowskiJacek »

pani Aniu i panie Sebastianie - brak mi słów. oboje nie pasujecie do tego forum, pomyliście fora.....
Brak KOMENTARZA

Szkoda Genpolu i nie dziwię się Tomkowi na taki krok.

Jacek
(bardzo smutny)
Awatar użytkownika
PiotrGerasch

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: PiotrGerasch »

Stało się, co się stało. Musimy pamiętać, że pomimo faktu, iż GenPol był tworzony przez nas wszystkich, to byliśmy gośćmi Tomka. Jak widać Tomaszowi "zabrakło" energii do ciągnięcia genpolowego wózka. Niesmak może budzić sposób zamknięcia forum... Może, ale nie musi. Kwestia osądu. Dla mnie jest to suwerenna decyzja administratora. Może tak było łatwiej? Nie mi oceniać. Różniłem się z Tomaszem wielokrotnie. Czasami ostro się spieraliśmy. Ale Tomek zrobił niewątpliwie coś fantastycznego, czego wymyślić z pewnością nie był w stanie. Połączył nasze środowisko, środowisko genealogów amatorów, miłośników historii rodzinnych. To co czytam w wykonaniu genpolowej Sintii chciałbym pozostawić bez komentarza. Ale nie umiem. Na usta ciśnie się albo powtórzenie za Jackiem Dąbrowskim: jesteście..., albo choćby pomyśl nad tym, co mówisz (piszesz). To, że ktoś w ocenie innych i być może siebie jest wyrazisty, nie oznacza jednocześnie, że mądrości nabył. Twoje działanie to niestety destrukcja i nic poza tym... Osobista niechęć do Tomka nie jest powodem, aby dzielić tutejsze forum na zwolenników i przeciwników czego- i kogokolwiek. A zagrywanie osobą Grażyny i jej chorobą to po prostu świństwo przez wielkie Ś...
Tomku Nitsch. Szanuję Twoją decyzję i cieszę się, że mogłem współuczestniczyć w budowaniu naszej wirtualnej społeczności, która później dzięki Twojemu pomysłowi zaowocowała "namacalnymi" i pięknymi koleżeństwami, a także przyjaźniami.

Piotr Gerasch
Janusz.B

Sympatyk

Post autor: Janusz.B »

Jak to było cudownie brać udział w tej fantastycznej przygodzie genpol.
Dzięki genpolu uczyłem się historii, moglem pomóc rozwiązywać zagadki rodzinne, przeżyłem wzruszające chwile i najważniejsze poznałem dużo wspaniałych ludzi.

Bez codziennej, wieloletniej i zaangażowanej pracy administratorów byłoby to niemożliwe. Za tą pracę dziękuje bardzo wszystkim a szczególnie tobie Tomku.

Ze świadomością wielkiego długo i z nadzieją na ciąg dalszy
jeszcze raz niezmiernie dziękuję.

Janusz.B
Magdalena_Smolska

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Magdalena_Smolska »

Witam,
Parę tygodni temu zarejestrowałam się na portalach GenPolu i Genealogach tego samego dnia.
Przez obie społeczności forumowiczów zostałam przyjęta niezwykle serdecznie.
I choć częściej zaglądałam na stronę Genpolu i jest mi przykro z powodu jej zamknięcia to głęboko wierzę, że i tutaj będę częstym gościem. Licząc na wzbogacenie mojej wiedzy, korzystając z doświadczeń innych i mogąc odwdzięczyć się tym samym,a to wszytko w miłej i przyjaznej atmosferze.
Chyba nikt z nas nie chciałby ,aby forum zamieniło się w poligon słownych potyczek i wzajemnych oskarżeń...?
Ze swojej strony dziękuję Tomaszowi za bezcenną pomoc jaką od niego otrzymałam na początku swojej "genealogicznej drogi".
Z serdecznym pozdrowieniem
Magdalena
Old_Water
Nowicjusz

Post autor: Old_Water »

Witam
Ooogromna strata. Ale trzeba się pozbierać, może tutaj odbudujemy GenPol-bis. Umarło ciało ale dusza nie umiera.
Pozdrawiam
Piotr
Awatar użytkownika
Fronczak_Waldemar

Członek PTG

Czy coś zastąpi nam forum GenPol-u?

Post autor: Fronczak_Waldemar »

Moi Drodzy!
W związku z zamknięciem panelu forum w naszym GenPol-u, środowisko genealogiczne straciło tak wspaniałą platformę wymiany myśli, wrażeń i doświadczeń. Osobiście jestem Tomkowi wdzięczny za cudowne pięć lat genpolowych.
Jednak natura próżni nie znosi. Genealodzy muszą mieć swój własny kąt. Po długich rozmowach i wahaniach, podjęliśmy z grupą przyjaciół decyzję o otworzeniu nowego forum genealogicznego, pod nazwą Forgen http://forgen.pl/
Mamy świadomość tymczasowości tego rozwiązania, jak również obawy, czy wypełni ono pustkę po Genpolu, ale uznaliśmy, że środowisko polskich genealogów nie może pozostać bezdomne. Portal Genealodzy.pl był utworzony z myślą o innych zadaniach i nie będzie w stanie obsłużyć dużej ilości odwiedzających. Nie stanowimy dla niego konkurencji, podobnie jak nie stanowił konkurencji GenPol.
Nasze nowe forum ma być jedynie uzupełnieniem Genealogów.
Wiemy, że nasza propozycja może być przyjęta różnie, ale jedyną naszą intencją jest zapewnienie sprawnej komunikacji genealogów, a to jest jakieś rozwiązanie.
Znacie mnie od lat i wiecie, że jestem zwolennikiem, bardziej działania, niźli mówienia.
Oddajemy to nowe miejsce spotkań dla całej Rodziny GenPol-u. Mamy nadzieję, że chociaż w części osłodzi nam on te trudne dla wszystkich chwile po utracie naszego dotychczasowego domu i utratę miejsca ze wspaniałą atmosferą. Serdecznie zapraszam wszystkich. Przewidzieliśmy kontynuowanie podstawowych wątków z GenPolu. Wprowadziliśmy kilka poprawek, ale liczymy na sugestie uczestników. Razem umeblujemy ten nowy dom.

Rejestracja trwa jedynie1 minutę.
Pozdrawiam serdecznie
I do zobaczenia na ForGeni-e
Waldek Fronczak
Magdalena_Smolska

Sympatyk
Ekspert

Czy coś zastąpi nam forum GenPol-u?

Post autor: Magdalena_Smolska »

Dzięki!!!
Cieszę się ogromnie:))
Pozdrawiam i lecę się rejestrować...
Magdalena
Christian_Orpel

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Christian_Orpel »

"Mamy witrynę Polskiego Towarzystwa Genealogicznego, na której właśnie gościmy. Moim zdaniem, to jest właściwy adres.
To właśnie tutaj powinniśmy się zebrać i rozmawiać o problemach ogólnych. Tu powinniśmy zadawać pytania i na nie odpowiadać, a po szczegóły zwracać się na fora regionalne. "

A teraz w nocy .... uciekajmy stad !

Bo grupa przyjaciol ... za kulisami .... blyskawicznie stworzyla cos ... jakis ersatz ...

Znana piosenka ... z Dallasu ....

Krystian Orpel
Awatar użytkownika
Cieśla_Jerzy

Nieaktywny

Post autor: Cieśla_Jerzy »

Cieszę się Waldku. Już jestem zarejestrowany. :D
Jerzy Cieśla
Cieśla - Kownacica, Bednarczyk - Leonów
powiat garwoliński
Zablokowany

Wróć do „Ogólne”