Nie bardzo rozumiem pytanie. Moja praprapra babka był z domu Sierzputowska jej rodzony brat ożenił się z Boguską.MaciekJarawski pisze:Czy Pan jest powiązany bezpośrednio ze związkiem rodzinnym Sierzputowscy-Kisielniccy, następnie Zieliński, Koziebrodzki, linia linia Wołłowicz, Trziński, Zieliński ?Mariusz14 pisze:Pierwotnie myślałem , ze przez Sierzputowskich parafia Śniadowo i to bezpośrednio. Ale okazało się ostatecznie iż Skłodowscy a właściwie Boguscy są moimi powinowatymi przez małżeństwo Sierzputowski Boguska. Ostatecznie badanie zacząłem robić i tak z ciekawości która zaczęła się dawno temu.MaciekJarawski pisze: Ci Damięccy powiązani ze Skarbkami, Kwileckimi, Mokronoskimi, Klickimi, Górskimi, Dzierzbickimi, Branickimi, dalej z Poniatowskimi i Czartoryskimi,
Sagtyńscy: bardziej są związani z oficerami napoleońskimi, ewangelikami i też widzę pewną przestrzeń możliwe że powiązania z frankistami,
Proszę napisać jakie ma Pan powiązania ze Skłodowskimi?
To , że Dzierzbiccy należą do arystokracji to dla mnie nowość. Natomiast co do pozostałych rodzin to przyznam, że nie mam zielonego pojęcia. Te filiacje są dla mnie nowiną. Prócz tego, że są nic pan nie napisał w jaki sposób i przez kogo, w którym pokoleniu. Jedyna arystokratyczna rodzina, która mogę uznać to Czartoryski, ewentualnie Klicki, a i tak na razie to fikcja literacka. Licząc od Feliksa Boguskiego dotarłem do prapra dziadków jego lub w przypadku Boguskich i Mierzejewskich jeszcze dwa pokolenia dalej. Ale ani śladu w nich wskazanych przez pana rodzin nie widzę.
Natomiast na pewno do rodzin średnio zamożnych należeli Kisielniccy.
Mariusz
Ale szczegółowy wywód Boguskich dalej robię. Na razie to jest jakieś około 300 metryk wywodu. Teraz doszli Zaruscy i Damięccy.
Mariusz