Kosów Lacki UMZ 1672-1910Musiej_M pisze:Witam.Jakie lata są do indeksacji z parafii Kosów Lacki.
Michał
Ceranów UMZ 1604-1899
Sterdyń UMZ 1617-1910
zgłoszenia na PW Waldka Chorążewicza
lub emalią na adres: indeksacja(at)projektpodlasie.pl
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
Kosów Lacki UMZ 1672-1910Musiej_M pisze:Witam.Jakie lata są do indeksacji z parafii Kosów Lacki.
Michał

...mówimy o księgach dziekańskich 1834-1844 przechowywanych w Wilnie, to tak na tzw. dobry początek, choć te również, podobnie jak te z archidiakonatu są miejscami zalane i nieczytelne...jamiolkowski_jerzy pisze:Z ciekawości zapytam- które księgi ?
Archidiakonatu białostockiego z lat 1808 - 1864 - które są zeskanowane i dostępne w poczekalni? Kazdy moze to sobie przejrzeć przed komputerem.
Czy może dziekańskie z z lat 1835 - 1844 z zasobów biblioteki Wróblewskich?
Niestety obawiam się że zindeksowanie bogatych zasobów Knyszyna z pozostałych lat (przed i po) może być długo niemożliwe. Wymagałoby to indeksowania na miejscu w AA. Aczkolwiek znam osoby które (min. pisząc prace magisterskie) sporo takich indeksów zrobiły. Zainteresowanych odsyłam do inwentarza prac magisterskich Uniwersytetu w Białymstoku
Pozdrawiam

...oj, TEN Juchnowiec to czasami jeszcze mi się śni...jamiolkowski_jerzy pisze:Dziękuje za informacje .
Dziekańskie są jednak o wiele bardziej czytelne. Przynajmniej w przypadku Juchnowca tak było. Specjalne jeździłem do Wilna aby rozwikłac tajemnice ukryte w plamach pleśni na kartach Archidiakonatu.
Pozdrawiam