Rangi indeksujących dla Geneteki
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Ale skrócony indeks grozi tym, że w przyszłości ktoś się pokusi by go wypełnić, a wtedy delikwentowi zmniejszy się licznik.
Jest też wiele niepełnych indeksów z czasów, gdy takie były wymogi, lub gdy spisywaliśmy w archiwach ręcznie, ze spisów rocznych.Inaczej się nie dało,brak czasu i zezwolenia w archiwum.
Sporo z nas indeksujących, indeksowało tu i tam(Lubgens,Famillysearch i inne).
Może tam dadzą lepsze znaczki
Najważniejsze, że mamy teraz z czego spisywać!
No i te gwiazdki ...
Dana
Jest też wiele niepełnych indeksów z czasów, gdy takie były wymogi, lub gdy spisywaliśmy w archiwach ręcznie, ze spisów rocznych.Inaczej się nie dało,brak czasu i zezwolenia w archiwum.
Sporo z nas indeksujących, indeksowało tu i tam(Lubgens,Famillysearch i inne).
Może tam dadzą lepsze znaczki
Najważniejsze, że mamy teraz z czego spisywać!
No i te gwiazdki ...
Dana
Ostatnio zmieniony śr 10 sty 2018, 12:07 przez danisha, łącznie zmieniany 1 raz.
Jol_Kla pisze:A ja indeksy przesyłam pod innym nickiem niż posty. Nigdy nie zdołałam scalić obu kont - podobno się nie da. Może teraz się da ?
Znaczki są sympatyczneteż poproszę
ID 8725 (suma 82.815)
pozdrawiam
Jolanta
[dało się. Ale w tym wypadku nie chodziło jedynie o scalenie kont ale o przywrócenie poprzedniego ID=8725 zamiast 9977- JM]
Serdeczne podziękowania
pozdrawiam ciepło i z dużym uśmiechem
Jola
Nie sądziłam, że aż tyle zindeksowałam, a jak jeszcze doliczyć te z http://regestry.lubgens.eu/news.php, to już w ogóle

Pozdrawiam - Gośka
- Krystyna_Domańska

Oj ja również zaskoczona jestem że aż tyle
Czy z Bazy Meldunkowej też będą wyświetlać ilości zindeksowane ?
Czy z Bazy Meldunkowej też będą wyświetlać ilości zindeksowane ?
Pozdrawiam Krystyna Domańska - Bzdak
Szukam : Domański ,Golizda, Reszka, Szewczyk , Miniak , Bator - okolice Żelechlinek, Drzewica , oraz okolice Bytoń , Radziejów , Lubraniec Frankowski, Walczak, Cichocki ,Witczak ,Szczypiński,Kalfus ,Januszewski,
Szukam : Domański ,Golizda, Reszka, Szewczyk , Miniak , Bator - okolice Żelechlinek, Drzewica , oraz okolice Bytoń , Radziejów , Lubraniec Frankowski, Walczak, Cichocki ,Witczak ,Szczypiński,Kalfus ,Januszewski,
- magda_lena

Chciałabym tak nieśmiało zapytać
Czy liczniki indeksów i gwiazdek działają poprawnie?
Bo jeśli najadę myszką na rangę przy moim nicku mam 24 575. Tymczasem, po dodaniu ostatnich (prawie 1000) przekroczyłam 25 tys i statystyka geneteki pokazuje poprawnie 25 492.
<a href="http://geneteka.genealodzy.pl/autorzy.p ... statystyki geneteki</a>
Nie żebym to robiła dla gwiazdek, co to to nie, tylko w ten sposób nigdy się nie doczekam kolejnej
Bo jeśli najadę myszką na rangę przy moim nicku mam 24 575. Tymczasem, po dodaniu ostatnich (prawie 1000) przekroczyłam 25 tys i statystyka geneteki pokazuje poprawnie 25 492.
Nie żebym to robiła dla gwiazdek, co to to nie, tylko w ten sposób nigdy się nie doczekam kolejnej
Pozdrawiam, Magdalena
-
Jadwiga_Sibirska

Zgodnie z informacją z początku wątku, następny poziom i gwiazdka to 30 000.magda_lena pisze:Chciałabym tak nieśmiało zapytać![]()
Pozdrawiam serdecznie, Jadwiga.
- magda_lena

Chyba mnie Jadwigo nie zrozumiałaś.Jadwiga_Sibirska pisze:
Zgodnie z informacją z początku wątku, następny poziom i gwiazdka to 30 000.
Pozdrawiam serdecznie, Jadwiga.
Nie dopominam się kolejnej gwiazdki, bo zgodnie z informacją muszę przekroczyć 30 tys.
Chodzi mi o niezgodność w liczbie indeksów pomiędzy licznikiem przy gwiazdkach ( u mnie to 24 575) i licznikiem w statystykach geneteki - 25 492.
Napisałam chyba jasno.
Czy tak ma być i licznik przy randze przeskoczy wraz z osiągnięciem kolejnego progu, czy wskazuje rzeczywisty stan wykonanych indeksów?
Pozdrawiam, Magdalena
-
Jadwiga_Sibirska

- magda_lena

Jadwigo, nie masz za co przepraszać, bo gapiostwo zdarza się każdemu
Ja bym jednak prosiła, żeby wypowiedział się ktoś kompetentny w temacie.
Nie zależy mi na gwiazdkach, do tej pory ich nie miałam i mogę nie mieć dalej.
Tylko po co robić liczniki, jeśli nie działają?
Przykład:
Mój licznik, przy nicku, wskazuje dokładnie tyle, ile miałam podczas nadawania rangi. W międzyczasie dodałam prawie 1000 indeksów. Licznik przy nicku się nie zmienił - więc nie działa.
Zmienił się licznik w rankingu geneteki - więc działa.
Nie ma więc korelacji między jednym a drugim licznikiem. A być powinna.
Pytanie: po co, w takim razie, są te rangi, jeśli za jakiś czas osiągnę wg. rankingu geneteki pułap 3 tys, a wg. rang nadal będę stała na poziomie 24 tys z kawałkiem? I gwiazdki nie dostanę?
Wychodzę na upierdliwą babę. Nie w tym rzecz. Naprawdę tych gwiazdek nie potrzebuję (choć jestem za).
Tylko, jeśli już coś robić, to z sensem ...
Ja bym jednak prosiła, żeby wypowiedział się ktoś kompetentny w temacie.
Nie zależy mi na gwiazdkach, do tej pory ich nie miałam i mogę nie mieć dalej.
Tylko po co robić liczniki, jeśli nie działają?
Przykład:
Mój licznik, przy nicku, wskazuje dokładnie tyle, ile miałam podczas nadawania rangi. W międzyczasie dodałam prawie 1000 indeksów. Licznik przy nicku się nie zmienił - więc nie działa.
Zmienił się licznik w rankingu geneteki - więc działa.
Nie ma więc korelacji między jednym a drugim licznikiem. A być powinna.
Pytanie: po co, w takim razie, są te rangi, jeśli za jakiś czas osiągnę wg. rankingu geneteki pułap 3 tys, a wg. rang nadal będę stała na poziomie 24 tys z kawałkiem? I gwiazdki nie dostanę?
Wychodzę na upierdliwą babę. Nie w tym rzecz. Naprawdę tych gwiazdek nie potrzebuję (choć jestem za).
Tylko, jeśli już coś robić, to z sensem ...
Pozdrawiam, Magdalena
- Młochowski_Jacek

- Kontakt:
Obecnie rangi i ilości zindeksowanych metryk są aktualizowane ręcznie uruchamianym skryptem i stąd pewne opóźnienie. W przyszłości aktualizacja będzie automatyczna i natychmiastowa.
Myślę, że indeksy wykonane dla innych naszych baz też powinny znaleźć odzwierciedlenie w rangach osób indeksujących.
Konkretnego terminu jednak nie podam, tak jak nie potrafię odpowiedzieć na pytanie kiedy doczekamy nowej wersji strony.
Myślę, że indeksy wykonane dla innych naszych baz też powinny znaleźć odzwierciedlenie w rangach osób indeksujących.
Konkretnego terminu jednak nie podam, tak jak nie potrafię odpowiedzieć na pytanie kiedy doczekamy nowej wersji strony.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Młochowski
Jacek Młochowski