Więźniowie obozów koncentracyjnych/pracy, Gdzie szukać?

Wzajemna pomoc w poszukiwaniu zasobów i informacji historyczno-genealogicznych Gdzie szukać zasobów: informacji o żołnierzach, powstańcach, list osób poległych i pomordowanych, zaginionych osób, jeńców, obozy, wojsko

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

PawelKoss

Sympatyk

Post autor: PawelKoss »

Marcelix pisze:
PawelKoss pisze:
Marcelix pisze:Dzień dobry
Poszukuję informacji o Aleksandrze Famulskim i jego żonie Zofii wywiezionych do obozu pracy w czasie II Wojny Światowej. Wiem, że zostali wywiezieni na Pomorze w okolice miejscowości Gwda Wielka.

Pozdrawiam,
Marceli
Na straty.pl jest Zofia, która była robotnikiem przymusowym w okolicach Człuchowa. Zbyta mało danych podałaś żeby zweryfikować.

Pozdrawiam
Pawel

Dzień dobry

Zofia z domu Najman urodziła się w 1918 roku w Widzowie par. Kruszyna, córka Ludwika i Jadwigi. Aleksander urodził się w 1912 roku w Brzezinkach par. Dmenin, syn Konstantego i Feliksy. Wiem, że po wojnie z miejscowości, w której byli robotnikami do Gwdy Wielkiej.

I tak na marginesie ,,napisałEś" :D

Pozdrawiam
Marceli
To niestety nie ta Zofia. Ta z okolic Człuchowa urodzona w 1912.
Sorka, pisałem z telefonu, niepoprawnie doczytałem.

Pozdrawiam
Paweł
Mozektocos

Sympatyk

Józef Załęcki - lodz - zabrany do obozu w 1943

Post autor: Mozektocos »

Prawdopodobnie do Dachau camp.Zabrali go z domu z lodzi z ulicy Łomżyńskiej. Podobna został tam zamordowany. Szukam jakiś źródeł list informacji czekolowiek na jego temat.

Iga Janicka

moderacja (elgra)
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów nazwiskiem i imieniem lub przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis. https://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopi ... rt-0.phtml
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wojny i Powstania zbrojne, Wojsko..”