Archiwum Diecezjalne w Płocku
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Sroczyński_Włodzimierz

Poszukuję możliwości spisania rejestrów urodzeń i małzeństw z parafii Pniewo z lat (na początek) 1854-1865 (M), 1854-1867(U) - także do geneteki
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
-
Piotr_Romanowski

-
Sroczyński_Włodzimierz

o czytniku (wspaniale wspólgrającym z "mamy księgi zmiktofilmowane, więc po co je fotografować") wiem, liczyłem na księgi..zanim zostaną zarżnięte skutkiem decyzji o braku digitalizacji..
no nic...może jakoś, coś, gdzieś, kiedyś...
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
Poszukuje aktów na nazwisko Bednarski/ska
Witam
Poszukuje aktów ur, zg ,ślubu na nazwisko Bednarski/ska z roku 1863 z parafi skrwilno jak by koś z Was był i mógł wykonać zdjęcia Będe wdzięczny
Pozdrawiam Rafał S.
Poszukuje aktów ur, zg ,ślubu na nazwisko Bednarski/ska z roku 1863 z parafi skrwilno jak by koś z Was był i mógł wykonać zdjęcia Będe wdzięczny
Pozdrawiam Rafał S.
-
Piotr_Romanowski

Pniewo
Włodku napisałem ci wiadomość na pwSroczyński_Włodzimierz pisze:o czytniku (wspaniale wspólgrającym z "mamy księgi zmiktofilmowane, więc po co je fotografować") wiem, liczyłem na księgi..zanim zostaną zarżnięte skutkiem decyzji o braku digitalizacji..
Pniewo
I ja mam ogromną prośbę o zdjęcia:
aktu 4 z 1875 parafia Szelków ślub Józefa Myślak i Marianny Łata
aktu 42 z księgi z 1864 parafia Pułtusk ślub Tomasza Raczkowskiego i Józefy Rudnickiej
Według informacji od indeksujących ze skorowidza tylko tam mogę je znaleźć, a niestety sama nie będę mogła dotrzeć do Płocka.
Pozdrawiam Alicja
aktu 4 z 1875 parafia Szelków ślub Józefa Myślak i Marianny Łata
aktu 42 z księgi z 1864 parafia Pułtusk ślub Tomasza Raczkowskiego i Józefy Rudnickiej
Według informacji od indeksujących ze skorowidza tylko tam mogę je znaleźć, a niestety sama nie będę mogła dotrzeć do Płocka.
Pozdrawiam Alicja
Pozdrawiam Alicja
Pniewo
Witam.
Jeśli ktoś wybiera się do archiwum archidiecezji płockiej, zwracam się z prośbą o pomoc.
Chodzi o wyszukanie metryki chrztu Józefa Hajduna/(C)hajdoniaka/Stefaniaka z miejscowości Zalesie, parafia Krasne niedaleko Przasnysza (tam mieszkał w 1823 roku). Urodził się w 1797 lub 1798.
Dziękuję za wszelką pomoc, tym bardziej że będąc daleko od kraju nie mogę zrobić tego sam.
Pozdrawiam.
Michał
Jeśli ktoś wybiera się do archiwum archidiecezji płockiej, zwracam się z prośbą o pomoc.
Chodzi o wyszukanie metryki chrztu Józefa Hajduna/(C)hajdoniaka/Stefaniaka z miejscowości Zalesie, parafia Krasne niedaleko Przasnysza (tam mieszkał w 1823 roku). Urodził się w 1797 lub 1798.
Dziękuję za wszelką pomoc, tym bardziej że będąc daleko od kraju nie mogę zrobić tego sam.
Pozdrawiam.
Michał
Archiwum Diecezjalnym w Plocku
Potrzebuje pomocy w archiwum diecezjalnym. Ja chcialabym skan/kopie z
oryginal dokumentu z 1418 roku nr 174. Dokument chodzi o Pierwszym znanym z imienia mieszkańcem wsi "Pothsantkowicze/Podsedkowice"..
Zenek
oryginal dokumentu z 1418 roku nr 174. Dokument chodzi o Pierwszym znanym z imienia mieszkańcem wsi "Pothsantkowicze/Podsedkowice"..
Zenek
Pniewo
Witam!
Pamiętam, że ktoś tutaj na forum wspominał o tym, że posiada szczegółowy wykaz wraz z rocznikami ksiąg metrykalnych z zasobu AD Płock. Chciałbym się dowiedzieć czy i jakie roczniki ksiąg metrykalnych z parafii Wola (lub Wola Trutowo) znajdują się w AD?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Pamiętam, że ktoś tutaj na forum wspominał o tym, że posiada szczegółowy wykaz wraz z rocznikami ksiąg metrykalnych z zasobu AD Płock. Chciałbym się dowiedzieć czy i jakie roczniki ksiąg metrykalnych z parafii Wola (lub Wola Trutowo) znajdują się w AD?
Pozdrawiam,
Michał Grygorewicz
Poszukuję kontaktu z wszystkimi osobami, których przodkowie wywodzą się z parafii Dobrotwór i Kamionka Strumiłowa
Michał Grygorewicz
Poszukuję kontaktu z wszystkimi osobami, których przodkowie wywodzą się z parafii Dobrotwór i Kamionka Strumiłowa
- Bea

Parafia Wola: sumariusz ogólny 1754-1808.m_gry pisze:Witam!
Nr mikrofilmu: 191.
Miejscowości Trutowo nie ma.
- Janowska_Urszula

-
kowalskamalgorzata

Witam
Zwracam się z prośbą do osób , które będą w AD w Płocku. o zrobienie zdjęcia aktu ślubu nr 12 z 1869 roku z parafii Jeżewo pow. sierpecki, wieś Skoczkowo. Dotyczy Jakuba Gawlik s.Szczepana i Antoniny Greleckiej. Akt znalazłam na forum ale indeksowano z sumariusza i nazwisko zapisano jako Pawlik Jakub. Sama niestety nie mogę wybrać się do archiwum.
Pozdrawiam Małgorzata
Zwracam się z prośbą do osób , które będą w AD w Płocku. o zrobienie zdjęcia aktu ślubu nr 12 z 1869 roku z parafii Jeżewo pow. sierpecki, wieś Skoczkowo. Dotyczy Jakuba Gawlik s.Szczepana i Antoniny Greleckiej. Akt znalazłam na forum ale indeksowano z sumariusza i nazwisko zapisano jako Pawlik Jakub. Sama niestety nie mogę wybrać się do archiwum.
Pozdrawiam Małgorzata
-
2ala030450

Potrzebuję pomocy w AD w Płocku
Witam!
Bardzo proszę osoby odwiedzające AD w Płocku o zdjęcie trzech aktów urodzenia z parafii Gozdowo
rok 1755 akt nr 75 strona 143
rok 1783 akt nr 6 strona 92
rok 1821 akt nr 165 strona 93
Pozdrawiam Grażyna
Bardzo proszę osoby odwiedzające AD w Płocku o zdjęcie trzech aktów urodzenia z parafii Gozdowo
rok 1755 akt nr 75 strona 143
rok 1783 akt nr 6 strona 92
rok 1821 akt nr 165 strona 93
Pozdrawiam Grażyna