Archiwum Państwowe w Łodzi
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Archiwum Państwowe w Łodzi - prośba o pomoc
Dzień Dobry, czy ktoś wybiera się do archiwum i byłby tak uprzejmy zrobić mi kilka zdjęć pewnym dokumentów.
Chodzi:
http://www.szukajwarchiwach.pl/39/221/0 ... bJednostka
z góry dziękuje za pomoc,
Piotr
Chodzi:
http://www.szukajwarchiwach.pl/39/221/0 ... bJednostka
z góry dziękuje za pomoc,
Piotr
Ostatnio zmieniony pt 14 paź 2016, 16:06 przez piecia, łącznie zmieniany 1 raz.
Archiwum Państwowe w Łodzi - potrzebna pomoc
proszę o kontakt
pozdrawiam
monika
pozdrawiam
monika
Archiwum Państwowe w Łodzi - potrzebna pomoc
Czy ktoś mógły pomóc, w tej sprawie? Dokumenty są na ul. Kościuszki.
Z góry dziękuje, za pomoc.
Z góry dziękuje, za pomoc.
-
Inkwizytor

Witam.
W ostatnim czasie zamówiłem z Łodzi do Poznania mikrofilmy z kilku podłódzkich parafii. Niestety zapomniałem o jednej z nich.
Czy znajdzie się jakaś dobra dusza z Łodzi, która zajrzy do aktów zgonów z Tuszyna i przejrzy indeksy lat 1865-71 , czy występuje tam nazwisko Czech? W archiwum łódzkim można przejrzeć mikrofilm lub skan na komputerze.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Bartosz
W ostatnim czasie zamówiłem z Łodzi do Poznania mikrofilmy z kilku podłódzkich parafii. Niestety zapomniałem o jednej z nich.
Czy znajdzie się jakaś dobra dusza z Łodzi, która zajrzy do aktów zgonów z Tuszyna i przejrzy indeksy lat 1865-71 , czy występuje tam nazwisko Czech? W archiwum łódzkim można przejrzeć mikrofilm lub skan na komputerze.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Bartosz
Poszukuję :
Bartłomiej Czech ur ok 1805 roku, ekonom, zarządca majątków - akt zgonu; Antonina Czech z domu Krupska, żona Bartłomieja - akt zgonu; ostatnie znane miejsce zamieszkania obu ok 1872 roku - Kotliny par. Kurowice (łódzkie)
Bartłomiej Czech ur ok 1805 roku, ekonom, zarządca majątków - akt zgonu; Antonina Czech z domu Krupska, żona Bartłomieja - akt zgonu; ostatnie znane miejsce zamieszkania obu ok 1872 roku - Kotliny par. Kurowice (łódzkie)
Witam,
czy jakiś przemiły bywalec AP Łódź podjąłby się odpłatnie zrobienia dla mnie fotek z następującej pozycji?
39/575/0 Archiwum Kazimierza Walewskiego z Tubądzina (Archiwum rodziny Walewskich) » Seria: bezpośrednio w zespole » Jednostka: 25
według opisu są tam akta podatkowe i spisy poddanych dla wsi Wola Wiązowa. Dla mnie wystarczy sprawdzić występowanie nazwiska Smolarek, Guzicki, Kuropatwa, Dzik.
Bardzo Was proszę o pomoc. Wolę zapłacić pomocnej duszy niż AP. Pozdrawiam
Waldek Pietrzak
piszcie na priv
czy jakiś przemiły bywalec AP Łódź podjąłby się odpłatnie zrobienia dla mnie fotek z następującej pozycji?
39/575/0 Archiwum Kazimierza Walewskiego z Tubądzina (Archiwum rodziny Walewskich) » Seria: bezpośrednio w zespole » Jednostka: 25
według opisu są tam akta podatkowe i spisy poddanych dla wsi Wola Wiązowa. Dla mnie wystarczy sprawdzić występowanie nazwiska Smolarek, Guzicki, Kuropatwa, Dzik.
Waldek Pietrzak
piszcie na priv
Poszukuję Pietrzaków (miejscowości Rybie, Czermno, Tytusin) Białowąsów (Fusów, Łuczyce) Smolarków (Wola Wiązowa, Wielgie, Słajszewo, Ciekocino) Orłów, Bukowców, Matrasów, Pajorów (Kamionka Mała) i Antoszów (Zaborów)
- Dominiaque

- Czyżewski_Bartłomiej

Księga dla tego roku się nie zachowała, przynajmniej tak wynika z informacji o zasobie z AD w Łowiczu: https://docs.google.com/document/d/1qgJ ... OIehs/editDominiaque pisze:Witam,
poszukuję zdigitalizowanego aktu urodzenia Kacper Dominek, ur. w styczniu 1804 roku1 w parafii Złaków Kościelny. Zmarł ? (między 1854 r. - 1856 r.)
Pozdrawiam
- Dominiaque

Witam,
a czy Księgi metrykalne nie są tworzone w dwóch egzemplarzach?
Akt małżeństwa Nr 7 z 1803 r. Złaków Kościelny.
Związek małżeński zawarł Wojciech Dominek w dniu 23.01.1803 r. w Złakowie Kościelnym z Apolonią Szczepanek. Świadkowie: Jan Kochanek i Piotr Okraska z Karsznic. Pan młody kawaler, panna młoda panna. Taką informacje znalazłem na stronie ale zależy mi na rodzicach młodych i skąd pochodzą. Szukam zdigitalizowanego aktu małżeństwa.
Pozdrawiam
a czy Księgi metrykalne nie są tworzone w dwóch egzemplarzach?
Akt małżeństwa Nr 7 z 1803 r. Złaków Kościelny.
Związek małżeński zawarł Wojciech Dominek w dniu 23.01.1803 r. w Złakowie Kościelnym z Apolonią Szczepanek. Świadkowie: Jan Kochanek i Piotr Okraska z Karsznic. Pan młody kawaler, panna młoda panna. Taką informacje znalazłem na stronie ale zależy mi na rodzicach młodych i skąd pochodzą. Szukam zdigitalizowanego aktu małżeństwa.
Pozdrawiam
Tomasz Dominiak
Akt tego malzenstwa znajduje se w AD Lowicz, ale nie sadze zeby podani byli rodzice bo indeks robiony byl na podstawie aktow lacinskich.
Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
Zynówka, Ostrowska- Podlasie
Józef Koziołkiewicz ok 1813 - 1893 + Julianna Rudnicka ok 1817 -? mogielnickie
Katarzyna Zdrojewska ok 1809 -1868 Wielkopolska
Urban Karski - Sokołów (łódzkie) i okolice
Szukam:
Witam,
39/575/0 Archiwum Kazimierza Walewskiego z Tubądzina (Archiwum rodziny Walewskich) ť Seria: bezpośrednio w zespole ť Jednostka: 25
Waldek Pietrzak
piszcie na priv
39/575/0 Archiwum Kazimierza Walewskiego z Tubądzina (Archiwum rodziny Walewskich) ť Seria: bezpośrednio w zespole ť Jednostka: 25
Waldek Pietrzak
piszcie na priv
Poszukuję Pietrzaków (miejscowości Rybie, Czermno, Tytusin) Białowąsów (Fusów, Łuczyce) Smolarków (Wola Wiązowa, Wielgie, Słajszewo, Ciekocino) Orłów, Bukowców, Matrasów, Pajorów (Kamionka Mała) i Antoszów (Zaborów)
Witam
Poszukuje osoby, która wykonałaby kwerendę w AP Łódź w zbiorze:
http://szukajwarchiwach.pl/39/1563/0/?q ... #tabZespol
Herminia Wichan data urodzenia 14 Jan 1907. Chrzest nie później niż grudzień 1908
Pozdrawiam
Piotrek
Herminia Wichan data urodzenia 14 Jan 1907. Chrzest nie później niż grudzień 1908
Pozdrawiam
Piotrek
-
Worwąg_Sławomir

Tu są skany z tej parafii:Scowron pisze:Witam
Pozdrawiam
Piotrek
http://metryki.genealodzy.pl/ar3-zs1563d
Pozdrawiam
Sławek Worwąg
Sławek Worwąg
- bartoszchwiałkowski

Witam serdecznie,
jeżeli ktoś jeszcze w sierpniu (tj. po przerwie wakacyjnej w pracowni) będzie wybierał się do AP w Łodzi, mam najuprzejmiejszą prośbę o zerknięcie w cyfrowe kopie akt z AA w Łodzi - parafia Leźnica Wielka i sprawdzenie w skorowidzach za lata 1879-1882 czy zarejestrowano tam ślub Stanisława Mieczyńskiego z Antoniną Zawierucha. Jeśli jest ogromna prośba także o zdjęcie
Serdeczne dzięki
pozdrawiam
Bartek
jeżeli ktoś jeszcze w sierpniu (tj. po przerwie wakacyjnej w pracowni) będzie wybierał się do AP w Łodzi, mam najuprzejmiejszą prośbę o zerknięcie w cyfrowe kopie akt z AA w Łodzi - parafia Leźnica Wielka i sprawdzenie w skorowidzach za lata 1879-1882 czy zarejestrowano tam ślub Stanisława Mieczyńskiego z Antoniną Zawierucha. Jeśli jest ogromna prośba także o zdjęcie
Serdeczne dzięki
pozdrawiam
Bartek
Bartku, Eliza sprawdzila w AA jest to akt z 1879 nr 25, niestety nie mozna tam robic zdjec, tak wiec napewno mozesz go zamowic z AA Lodz, ale mozesz rowniez sprobowac z AP.bartoszchwiałkowski pisze:Witam serdecznie,
Serdeczne dzięki
pozdrawiam
Bartek
Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
Szukam: