Archiwum Państwowe w Łodzi

Pomogę lub potrzebuję pomocy w Archiwum ; Archiwa .. gdzie szukać zasoby (inwentarze) Archiwów w Internecie

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

piecia

Sympatyk

Archiwum Państwowe w Łodzi - prośba o pomoc

Post autor: piecia »

Dzień Dobry, czy ktoś wybiera się do archiwum i byłby tak uprzejmy zrobić mi kilka zdjęć pewnym dokumentów.
Chodzi:
http://www.szukajwarchiwach.pl/39/221/0 ... bJednostka

z góry dziękuje za pomoc,
Piotr
Ostatnio zmieniony pt 14 paź 2016, 16:06 przez piecia, łącznie zmieniany 1 raz.
mtala

Sympatyk

Archiwum Państwowe w Łodzi - potrzebna pomoc

Post autor: mtala »

proszę o kontakt

pozdrawiam
monika
piecia

Sympatyk

Archiwum Państwowe w Łodzi - potrzebna pomoc

Post autor: piecia »

Czy ktoś mógły pomóc, w tej sprawie? Dokumenty są na ul. Kościuszki.
Z góry dziękuje, za pomoc.
Inkwizytor

Sympatyk

Post autor: Inkwizytor »

Witam.

W ostatnim czasie zamówiłem z Łodzi do Poznania mikrofilmy z kilku podłódzkich parafii. Niestety zapomniałem o jednej z nich.

Czy znajdzie się jakaś dobra dusza z Łodzi, która zajrzy do aktów zgonów z Tuszyna i przejrzy indeksy lat 1865-71 , czy występuje tam nazwisko Czech? W archiwum łódzkim można przejrzeć mikrofilm lub skan na komputerze.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Bartosz
Poszukuję :
Bartłomiej Czech ur ok 1805 roku, ekonom, zarządca majątków - akt zgonu; Antonina Czech z domu Krupska, żona Bartłomieja - akt zgonu; ostatnie znane miejsce zamieszkania obu ok 1872 roku - Kotliny par. Kurowice (łódzkie)
Awatar użytkownika
valdeq

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Post autor: valdeq »

Witam,

czy jakiś przemiły bywalec AP Łódź podjąłby się odpłatnie zrobienia dla mnie fotek z następującej pozycji?

39/575/0 Archiwum Kazimierza Walewskiego z Tubądzina (Archiwum rodziny Walewskich) » Seria: bezpośrednio w zespole » Jednostka: 25

według opisu są tam akta podatkowe i spisy poddanych dla wsi Wola Wiązowa. Dla mnie wystarczy sprawdzić występowanie nazwiska Smolarek, Guzicki, Kuropatwa, Dzik.

Bardzo Was proszę o pomoc. Wolę zapłacić pomocnej duszy niż AP. Pozdrawiam

Waldek Pietrzak

piszcie na priv
Poszukuję Pietrzaków (miejscowości Rybie, Czermno, Tytusin) Białowąsów (Fusów, Łuczyce) Smolarków (Wola Wiązowa, Wielgie, Słajszewo, Ciekocino) Orłów, Bukowców, Matrasów, Pajorów (Kamionka Mała) i Antoszów (Zaborów)
Awatar użytkownika
Dominiaque

Sympatyk

Post autor: Dominiaque »

Witam,
poszukuję zdigitalizowanego aktu urodzenia Kacper Dominek, ur. w styczniu 1804 roku1 w parafii Złaków Kościelny. Zmarł ? (między 1854 r. - 1856 r.)
Pozdrawiam
Tomasz Dominiak
Awatar użytkownika
Czyżewski_Bartłomiej

Członek PTG
Ekspert

Post autor: Czyżewski_Bartłomiej »

Dominiaque pisze:Witam,
poszukuję zdigitalizowanego aktu urodzenia Kacper Dominek, ur. w styczniu 1804 roku1 w parafii Złaków Kościelny. Zmarł ? (między 1854 r. - 1856 r.)
Pozdrawiam
Księga dla tego roku się nie zachowała, przynajmniej tak wynika z informacji o zasobie z AD w Łowiczu: https://docs.google.com/document/d/1qgJ ... OIehs/edit
Pozdrawiam,
Bartłomiej Czyżewski

Mój blog genealogiczny: http://mojagenealogia.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Dominiaque

Sympatyk

Post autor: Dominiaque »

Witam,
a czy Księgi metrykalne nie są tworzone w dwóch egzemplarzach?
Akt małżeństwa Nr 7 z 1803 r. Złaków Kościelny.
Związek małżeński zawarł Wojciech Dominek w dniu 23.01.1803 r. w Złakowie Kościelnym z Apolonią Szczepanek. Świadkowie: Jan Kochanek i Piotr Okraska z Karsznic. Pan młody kawaler, panna młoda panna. Taką informacje znalazłem na stronie ale zależy mi na rodzicach młodych i skąd pochodzą. Szukam zdigitalizowanego aktu małżeństwa.
Pozdrawiam
Tomasz Dominiak
Awatar użytkownika
moyra777

Sympatyk
Mistrz

Post autor: moyra777 »

Akt tego malzenstwa znajduje se w AD Lowicz, ale nie sadze zeby podani byli rodzice bo indeks robiony byl na podstawie aktow lacinskich.
Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
Zynówka, Ostrowska- Podlasie
Józef Koziołkiewicz ok 1813 - 1893 + Julianna Rudnicka ok 1817 -? mogielnickie
Katarzyna Zdrojewska ok 1809 -1868 Wielkopolska
Urban Karski - Sokołów (łódzkie) i okolice
Awatar użytkownika
valdeq

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Post autor: valdeq »

Witam,

czy jakiś przemiły bywalec AP Łódź podjąłby się odpłatnie zrobienia dla mnie fotek z następującej pozycji?

39/575/0 Archiwum Kazimierza Walewskiego z Tubądzina (Archiwum rodziny Walewskich) ť Seria: bezpośrednio w zespole ť Jednostka: 25

według opisu są tam akta podatkowe i spisy poddanych dla wsi Wola Wiązowa. Dla mnie wystarczy sprawdzić występowanie nazwiska Smolarek, Guzicki, Kuropatwa, Dzik.

Bardzo Was proszę o pomoc. Wolę zapłacić pomocnej duszy niż AP. Pozdrawiam

Waldek Pietrzak

piszcie na priv
Poszukuję Pietrzaków (miejscowości Rybie, Czermno, Tytusin) Białowąsów (Fusów, Łuczyce) Smolarków (Wola Wiązowa, Wielgie, Słajszewo, Ciekocino) Orłów, Bukowców, Matrasów, Pajorów (Kamionka Mała) i Antoszów (Zaborów)
Scowron

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Scowron »

Witam
Poszukuje osoby, która wykonałaby kwerendę w AP Łódź w zbiorze:
http://szukajwarchiwach.pl/39/1563/0/?q ... #tabZespol
Herminia Wichan data urodzenia 14 Jan 1907. Chrzest nie później niż grudzień 1908

Pozdrawiam
Piotrek
Worwąg_Sławomir

Nieaktywny
Nowicjusz

Post autor: Worwąg_Sławomir »

Scowron pisze:Witam
Poszukuje osoby, która wykonałaby kwerendę w AP Łódź w zbiorze:
http://szukajwarchiwach.pl/39/1563/0/?q ... #tabZespol
Herminia Wichan data urodzenia 14 Jan 1907. Chrzest nie później niż grudzień 1908

Pozdrawiam
Piotrek
Tu są skany z tej parafii:
http://metryki.genealodzy.pl/ar3-zs1563d
Pozdrawiam
Sławek Worwąg
Awatar użytkownika
bartoszchwiałkowski

Sympatyk
Ekspert

Post autor: bartoszchwiałkowski »

Witam serdecznie,

jeżeli ktoś jeszcze w sierpniu (tj. po przerwie wakacyjnej w pracowni) będzie wybierał się do AP w Łodzi, mam najuprzejmiejszą prośbę o zerknięcie w cyfrowe kopie akt z AA w Łodzi - parafia Leźnica Wielka i sprawdzenie w skorowidzach za lata 1879-1882 czy zarejestrowano tam ślub Stanisława Mieczyńskiego z Antoniną Zawierucha. Jeśli jest ogromna prośba także o zdjęcie :)

Serdeczne dzięki

pozdrawiam
Bartek
Awatar użytkownika
moyra777

Sympatyk
Mistrz

Post autor: moyra777 »

bartoszchwiałkowski pisze:Witam serdecznie,

jeżeli ktoś jeszcze w sierpniu (tj. po przerwie wakacyjnej w pracowni) będzie wybierał się do AP w Łodzi, mam najuprzejmiejszą prośbę o zerknięcie w cyfrowe kopie akt z AA w Łodzi - parafia Leźnica Wielka i sprawdzenie w skorowidzach za lata 1879-1882 czy zarejestrowano tam ślub Stanisława Mieczyńskiego z Antoniną Zawierucha. Jeśli jest ogromna prośba także o zdjęcie :)

Serdeczne dzięki

pozdrawiam
Bartek
Bartku, Eliza sprawdzila w AA jest to akt z 1879 nr 25, niestety nie mozna tam robic zdjec, tak wiec napewno mozesz go zamowic z AA Lodz, ale mozesz rowniez sprobowac z AP.
Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
Zynówka, Ostrowska- Podlasie
Józef Koziołkiewicz ok 1813 - 1893 + Julianna Rudnicka ok 1817 -? mogielnickie
Katarzyna Zdrojewska ok 1809 -1868 Wielkopolska
Urban Karski - Sokołów (łódzkie) i okolice
Awatar użytkownika
bartoszchwiałkowski

Sympatyk
Ekspert

Post autor: bartoszchwiałkowski »

Agnieszko,

bardzo dziękuję Tobie za wspaniałą wiadomość, a nieocenionej Elizie za poświęcony czas i odnalezienie aktu.

Dalej poradzę sobie sam.

Raz jeszcze serdecznie dziękuję!

Bartek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc w Archiwum”