Kamińskich jest kilku w różnych guberniach. Proszę okreslić o kogo chodzi (imiona, lokalizacja).
Nazwisko Tromza nie występuje w wykazie.
kaz53 pisze:12-stego lutego poprosiłem o sprawdzenie poniższych nazwisk. 6-tego marca ponowiłem prośbę. Czy robię coś źle? Widzę, że ruch w tej rubryce jest spory, jakoś jednak mnie omija. Jeśli nie powinienem oczekiwać odpowiedzi, proszę o wiadomość.
Jeśli jednak możliwe jest skorzystanie z uprzejmości to nteresujące mnie osoby nosiły nazwiska
1. Zembala lub Zębala Przemęczanki pow Proszowice
2. Bałaga Parszywka pow. Pińczów
3. Piętka Osieck pow Otwock ...
Te nazwiska w wykazie nie figurują.
Ostatnio zmieniony wt 18 mar 2014, 16:47 przez Aftanas_Jerzy, łącznie zmieniany 1 raz.
Prosze o sprawdzenie miejscowosci Stezarzyce (Stezarzycze, Стенжаричи), powiat Wlodzimierski na Wolyniu. Nazwisko Batogowski (Batogiwski), Czapa, Kiriczuk, Kosinski
Batogowski_Sergij pisze:Prosze o sprawdzenie miejscowosci Stezarzyce (Stezarzycze, Стенжаричи), powiat Wlodzimierski na Wolyniu. Nazwisko Batogowski (Batogiwski), Czapa, Kiriczuk, Kosinski
Z tych nazwisk jest tylko Kosiński, ale w kilku innych guberniach.
Szukam:
Kamiński Stanisław ur. ok. 1850r., oraz jego syn Michał Kamiński ur.1888 Czernawczyce w powiecie brzeskim guberni grodzieńskiej, po I wojnie św. Czernawczyce był to powiat ihumeński w guberni mińskiej.
Dziękuję Gosia
mirek12 pisze: ... Panie Jerzy proszę o sprawdzenie nazwiska Kurst Sylweriusz s. Augusta Fryderyka w guberni warszawskiej i kijowskiej, działalność handlowa posiadał kram w Warszawie potem handel zwierzętami i ziemią. ...
Proszę sprawdzić i potwierdzić pisownię nazwiska: Kurst czy Kürst, a może jeszcze inaczej. W wersji Kurst nie występuje.
Potwierdzam pisownię nazwiska Kurst w wersji drugiej literka"u" z dwiema kropeczkami
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska Jerzykowski w okolicach Kamieńca Podolskiego (proszę o podanie także informacji dla innych miejscowości).
Serdecznie dziękuję
Bogusław Woyciech
vicek1978 pisze: ...
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwisk Mostowski i Antoniak. ...
1. Mostowski Marian s. Aleksandra - właściciel posiadłości "Mostowo" (1439 dziesięcin) - Płocka gubernia, powiat Mławski; 2. Mostowski Tadeusz s. Aleksandra - właściciel posiadłości "Lipu(o)wiec" (450 dziesięcin)- Płocka gubernia, powiat Mławski;
Nazwisko Antoniuk nie figuruje w tym spisie reklamodawców.
Bogusław_Woyciech pisze:Bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska Jerzykowski w okolicach Kamieńca Podolskiego (proszę o podanie także informacji dla innych miejscowości). ...
Jerzykowski nie wystepuje; jest Jerzewski.
mirek12 pisze:
Aftanas_Jerzy pisze:
mirek12 pisze:Witam! Panie Jerzy proszę o sprawdzenie nazwiska Kurst Sylweriusz s. Augusta Fryderyka w guberni warszawskiej i kijowskiej, działalność handlowa posiadał kram w Warszawie potem handel zwierzętami i ziemią. ...
Proszę sprawdzić i potwierdzić pisownię nazwiska: Kurst czy Kürst, a może jeszcze inaczej. W wersji Kurst nie występuje.
Potwierdzam pisownię nazwiska Kurst w wersji drugiej literka"u" z dwiema kropeczkami ...