Koperty dowodowe, dowody osobiste..

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

loreii

Sympatyk

Post autor: loreii »

shuty pisze:Hmm, jeśli zadowolisz się wyłącznie kopiami zdjęć z tych kopert, zapytaj telefonicznie, czy istnieje choćby możliwość ich uzyskania. Mnie tak się udało skruszyć urzędniczkę okopaną na swoim stanowisku. Co prawda zdjęcia, które uzyskałem, miałem już w kolekcji, ale to pokazuje, że jednak się da.
W przypadku reszty dokumentów z koperty, pozostaje czekać na to, aż zostaną przekazane do archiwum
Same zdjęcia by udostępniła tylko sęk w tym że mogą być dołączone np:do podania o dowód a tego już mi nie udostępni 8)
Monika

Smoter - Limanowa,Skrzydlna,Piekiełko Bilik - Kraków,Rzeszów,Sanok,Lwów,Jarosław Znamirowscy - Przemyśl,Chełm,Głuszyca Jarzemiszewscy - Przemyśl Idler - Sanok Derdzińscy - Kraków, Hladek - Lwów Paździor - Kraków,Warszawa Biesiadeccy - Rzeszów
shuty

Sympatyk

Post autor: shuty »

Zawsze treść podania może zakryć kartką i zeskanować (tak jak było w moim przypadku) wyłącznie zdjęcie. :wink:
Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
Dorota_Mazurek

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Dorota_Mazurek »

Monika, spróbuj jednak powołać się na konieczność uregulowania spraw rodzinno- spadkowych.
Powinno podziałać.
Dorota
loreii

Sympatyk

Dorota_Mazurek pisze:Monika, spróbuj jednak powołać się na konieczność uregulowania spraw rodzinno- spadkowych.
Powinno podziałać.
Dorota
Podałam jej ten argument.Stwierdziła że w takim przypadku musiałby sąd wystąpić o udostępnienie...
Monika

Smoter - Limanowa,Skrzydlna,Piekiełko Bilik - Kraków,Rzeszów,Sanok,Lwów,Jarosław Znamirowscy - Przemyśl,Chełm,Głuszyca Jarzemiszewscy - Przemyśl Idler - Sanok Derdzińscy - Kraków, Hladek - Lwów Paździor - Kraków,Warszawa Biesiadeccy - Rzeszów
Awatar użytkownika
Dorota_Mazurek

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Dorota_Mazurek »

Ale beton... Może zaczekaj jakiś czas i znów napisz, może coś się zmieni...
Dorota
http://genealogiczneprzypadkidoroty.blogspot.com/
loreii

Sympatyk

No i niestety definitywnie beton... Osobista wizyta i kilka wykonanych telefonów nic nie dały.Nie udostępni koperty bo raz że przepisy nie pozwalają a dwa tam napewno nie ma nic ciekawego bo ona(kierowniczka referatu)przecież wie co koperty zawierają :-/ Chyba poczekam aż koperta spłynie do archiwum albo kierownictwo w referacie się zmieni :-)
Monika

KarwalskaJustyna

Sympatyk
Adept

Post autor: KarwalskaJustyna »

Ile od śmierci osoby te koperty zostają oddane do archiwum?

Justyna
Pozdrawiam
Justyna
AdamKrawczyk

Sympatyk

Post autor: AdamKrawczyk »

Witam.
Niestety,koperty dowodowe nie trafiają do archiwum,lecz po jakimś czasie zostają niszczone.
Pozdrawia Adam K.
loreii

Sympatyk

AdamKrawczyk pisze:Witam.
Niestety,koperty dowodowe nie trafiają do archiwum,lecz po jakimś czasie zostają niszczone.
Pozdrawia Adam K.
Tak było dawniej.Obecnie nie są już na szczęście niszczone.
Monika

Marynicz_Marcin

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Marynicz_Marcin »

loreii pisze:
Pozdrawia Adam K.
Tak było dawniej.Obecnie nie są już na szczęście niszczone.
Za zgodą Archiwum, mogą być zniszczone.
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz

Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

Marcinie: mylisz się.
Justyno: problem w tym, że brak sankcji za niezdanie w terminie, podobnie do innych z kategorii A
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
AdamKrawczyk

Sympatyk

Post autor: AdamKrawczyk »

Witam.
Jakieś 10 lat temu osobiście widziałem niszczenie/palenie/kilkudziesięciu worów kopert dowodowych z Piotrkowa Trybunalskiego.
Dawniej,tzn.kiedy.
Pozdrawia Adam K.
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

Ta wiedza jest Kilka podstron wcześniej, w watku, w którym piszemy.
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
shuty

Sympatyk

Post autor: shuty »

Jakieś 10 lat temu osobiście widziałem niszczenie/palenie/kilkudziesięciu worów kopert dowodowych z Piotrkowa Trybunalskiego.
Dawniej,tzn.kiedy.
Pozdrawia Adam K.
Coś w tym jest. Zwróciłem się do UM Piotrkow Trybunalski w sprawie koperty sprzed 1950 roku i dowiedzialem sie, ze najwczesniejsze mają z 1989 roku, reszta zostala zmakulowana.
Pozdrawiam
Paweł
Richard1

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Richard1 »

Ciekawostka

Puste teczki dowodowe wykorzystano jako okładki akt paszportowych
zaś puste koperty dowodowe wykorzystano w aktach paszportowych do przechowywania książeczek paszportowych.
A więc nie wszystko zniszczyli 8)
Ryszard Drąg
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”