Aktywność przemysłowo-handlowa Twoich przodków w Rosji
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Re: Aktywność przemysłowo-handlowa Twoich przodków w Rosji
Bardzo proszę o sprawdzenie BRONISŁAW ROMAN RATULD s. Aleksandra Feliksa , mąź Pauliny z domu Szenk. Mieszkali w Baku. Zmarł w Petersburgu. Z góry dziękuję
Danka
Danka
Dziękuję, to nie moi - oboczność Różycki w moim drzewie nie występujeAftanas_Jerzy pisze:1. Różycki Julian s. Adama - właściciel Apteki, Warszawa, ul Targowa 22Róża pisze:Witam,
będę wdzięczna za informację o nazwisku Różyński, Rożyński lub Rozynski bo i takie oboczności znalazłam. Co do miejsca? Mam trudności w podaniu ponieważ według moich danych bardzo dużo się przemieszczali.
Pozdrawiam
2. Różycki Wacław s. Juliana - właściciel sklepu 'Aptekarskie Towary', Warszawa, ul Brunowa 31
3. Różycki Władysław s. Juliana - właściciel sklepu 'Aptekarskie Towary', Warszawa, ul Marszałkowska 82
4. Różycki Władysław s. Juliana - właściciel Kantoru agenturalno- komisowego, Warszawa, ul Sadowa 7
5. Różycki Abraham s. Izraela - właściciel magazynu 'Chleb-Ziarno' , Kalisz, ul. Ciasna 428
6. Różycki Zygmunt s. Jana - właściciel Apteki, Kielecka gubernia, Kielecki powiat, wieś Łopuszno
-
Zofia_Brzeska

-
Pajak_Barbara

Witam
Ja bym prosił o sprawdzenie:
1. Adam Jaskulski vel Jachulski syn Marcina - prowadził jakąś działalność na pewno w Rozprzy ale mogła być równiez Warszawy lub inne miasto
2. Wojciech Jaskulski vel Jachulski syn Adama - mieszkał w Warszawie i wiem że w 1911 prowadził restaurację - cokolwiek to znaczy
3. Roman Jaskulski vel Jachulski syn Adama - prowadził jakąś działalność w Radomsku i Warszawie
Pozdrawiam
Radek J.
Ja bym prosił o sprawdzenie:
1. Adam Jaskulski vel Jachulski syn Marcina - prowadził jakąś działalność na pewno w Rozprzy ale mogła być równiez Warszawy lub inne miasto
2. Wojciech Jaskulski vel Jachulski syn Adama - mieszkał w Warszawie i wiem że w 1911 prowadził restaurację - cokolwiek to znaczy
3. Roman Jaskulski vel Jachulski syn Adama - prowadził jakąś działalność w Radomsku i Warszawie
Pozdrawiam
Radek J.
Radek
-
Kasia_Marchlińska

Dzień dobry, prosiłabym o:
Georg lub Jerzy lub Georgij Perks syn Wiliama
Marceli Papi syn Jana
dziękuję,
Kaśka
Georg lub Jerzy lub Georgij Perks syn Wiliama
Marceli Papi syn Jana
dziękuję,
Kaśka
Kasia Marchlińska
Poszukuję informacji o nazwiskach: Papi, Geysmer, Kimens, Perks, Szwarcenburg-Czerny, Sosnowski, Czerny, Moszczyński-Pętkowski, Rychtarski, de Rozprza Faygel, Lippoman, Sonne, Gotti, Gałęzowski.
Poszukuję informacji o nazwiskach: Papi, Geysmer, Kimens, Perks, Szwarcenburg-Czerny, Sosnowski, Czerny, Moszczyński-Pętkowski, Rychtarski, de Rozprza Faygel, Lippoman, Sonne, Gotti, Gałęzowski.
- agencjapilot

Witam!
Będę wdzięczna za sprawdzenie nazwiska Blankenstein/ Blankensztajn oraz Blank. Rodzina zamieszkiwała okolice Płocka, potem Nowego Dworu Mazowieckiego i Warszawy. Większość zajmowała się rzemiosłem.
Pozdrawiam
Agata
Będę wdzięczna za sprawdzenie nazwiska Blankenstein/ Blankensztajn oraz Blank. Rodzina zamieszkiwała okolice Płocka, potem Nowego Dworu Mazowieckiego i Warszawy. Większość zajmowała się rzemiosłem.
Pozdrawiam
Agata
Witam , proszę o sprawdzenie Jan i Katarzyna Zielińscy lata 1750-1820 Kraków , Zuzela i nazwisko Gissyng ,(Gifsyng, Gissynk lub podobne . Pozdrawiam Anna
Proszę sprawdzić Łojowski
-
Kamila_Kamila

Dzien dobry !
Prosze o sprawdzenie nazwiska Karaczewski
Dziekuje
Kamila
Prosze o sprawdzenie nazwiska Karaczewski
Dziekuje
Kamila
-
Halina_Maciorowska
-
Rasinska_Ela

- Kontakt:
Dzien dobry,
uprzejmie prosze o sprawdzenie:
- Karol Szajch - syn Franciszka - urodzony w parafii Konskie, zmarl w Radomiu, prawdopodobnie mieszkal tez w Warszawie
- Antoni Szajch (Szeych / Szeich) - syn Franciszka, urodzony w parafii Konskie, zmarl w Warszawie
- Antoni Rasinski - syn Adama, urodzony w Czestochowie, zmarl w parafii Chelmo, mieszkal przez dluzszy czas w Konskich
- Marcin Bassa (Basinski) - syn Andrzeja, Lodz i okolice
- Piotr Blajer, syn Antoniego, urodzony w Boleslawiu kolo Olkusza, zwiazany z Zawierciem i Czestochowa
Z gory ogromne dzieki!
Pozdrawiam,
Elzbieta
uprzejmie prosze o sprawdzenie:
- Karol Szajch - syn Franciszka - urodzony w parafii Konskie, zmarl w Radomiu, prawdopodobnie mieszkal tez w Warszawie
- Antoni Szajch (Szeych / Szeich) - syn Franciszka, urodzony w parafii Konskie, zmarl w Warszawie
- Antoni Rasinski - syn Adama, urodzony w Czestochowie, zmarl w parafii Chelmo, mieszkal przez dluzszy czas w Konskich
- Marcin Bassa (Basinski) - syn Andrzeja, Lodz i okolice
- Piotr Blajer, syn Antoniego, urodzony w Boleslawiu kolo Olkusza, zwiazany z Zawierciem i Czestochowa
Z gory ogromne dzieki!
Pozdrawiam,
Elzbieta