APW O/Grodzisk Maz. digitalizacja i indeksacja PTG/APW
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
kosinska_karolina

Bardziej mnie interesuje, co zrobić, żeby takie sytuacje nie miały miejsca.
Mam nadzieję, że jestem jedyna, bo to traci dla mnie jakikolwiek sens...Tyle materiału jest do zindeksowania, a potem jeden indeksuje być może parę osób...
Poza tym, to co napisałeś Włodku, nie oznacza, że nie wezmę kolejnego materiału, i to samo mnie nie spotka...
Pozdrawiam
Karolina
Mam nadzieję, że jestem jedyna, bo to traci dla mnie jakikolwiek sens...Tyle materiału jest do zindeksowania, a potem jeden indeksuje być może parę osób...
Poza tym, to co napisałeś Włodku, nie oznacza, że nie wezmę kolejnego materiału, i to samo mnie nie spotka...
Pozdrawiam
Karolina
-
Słomińska_Dominika

- WaldemarChorążewicz

]Może w zapobieżeniu takim sytuacjom pomogłoby ustalenie, czy ta druga osoba komuś to zgłosiła. Mogło być przecież tak, że sama podjęła decyzję o indeksacji a akta uzyskała z portalu.
Witam.
Marta będzie nieobecna na forum do końca tygodnia.
Wstrzymajmy się z ocenami sytuacji, do czasu zabrania głosu przez Martę.
Waldemar
Witam.
Marta będzie nieobecna na forum do końca tygodnia.
Wstrzymajmy się z ocenami sytuacji, do czasu zabrania głosu przez Martę.
Waldemar
-
Sroczyński_Włodzimierz

Kolejne jednostki aneksów z Kazunia oraz nowość - aneksy Żbików gmina - w poczekalni i przesyłane do metryki.genealodzy.pl
foto PP Rzepeccy (wtorkowa sesja)
foto PP Rzepeccy (wtorkowa sesja)
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
-
Maks_Paradys
Ja tu widzę niezły...kosinska_karolina pisze: 6.03.13 zgłaszam w tym wątku, że indeksuję Brwinów 1869-1885 UMZ. Dostaję materiały od Marty. Dodatkowo Brwinów jest wpisany jako "Zasoby w trakcie indeksacji" z moim nazwiskiem...
Teraz się okazuje, że Brwinów UMZ 1869-1879 zdała inna osoba...Jak to się dzieje, że jest parę osób, które rozdaje materiał?
Już nie mówię o moim zmarnowanym prywatnym czasie...
Pozdrawiam Siostry z 'Geneo'
Maksymilian Max Paradys
- Komorowski_Longin

Witam
Przysłowie mówi że <dobrymi chęciami wybrukowane jest piekło>, i zapewne taki zamiar miała Karolina. Ale gdzie drwa rąbią tam wióry lecą i mogło zdarzyć się przeoczenie choć jak napisał Włodek można to potraktować jako swoistą weryfikację i praca Karoliny nie poszła by na marne. A najlepiej posłuchać rady Waldemara i problem wyjaśnić u źródła, jeśli nawet zaistniał błąd to cóż ludzka rzecz, i nie uprawnia to do rzucania gromów na piękną ideę indeksowania, a wyrażanie w sposób wręcz obraźliwy swoich opinii przez kilkugodzinnych ufoludków (bo tak mi się kojarzy zielona gęba z wyszczerzonymi zębami) jest niesmaczne. Jeśli Kogoś uraziła moja wypowiedź to szczerze przepraszam i proszę Marię o usunięcie tego postu, bo w tym miejscu to jest śmieciowa polemika.
Pozdrawiam Longin.
Przysłowie mówi że <dobrymi chęciami wybrukowane jest piekło>, i zapewne taki zamiar miała Karolina. Ale gdzie drwa rąbią tam wióry lecą i mogło zdarzyć się przeoczenie choć jak napisał Włodek można to potraktować jako swoistą weryfikację i praca Karoliny nie poszła by na marne. A najlepiej posłuchać rady Waldemara i problem wyjaśnić u źródła, jeśli nawet zaistniał błąd to cóż ludzka rzecz, i nie uprawnia to do rzucania gromów na piękną ideę indeksowania, a wyrażanie w sposób wręcz obraźliwy swoich opinii przez kilkugodzinnych ufoludków (bo tak mi się kojarzy zielona gęba z wyszczerzonymi zębami) jest niesmaczne. Jeśli Kogoś uraziła moja wypowiedź to szczerze przepraszam i proszę Marię o usunięcie tego postu, bo w tym miejscu to jest śmieciowa polemika.
Pozdrawiam Longin.
Pozdrawiam Longin
-
kosinska_karolina

Nie zamieściłabym swojego postu, zanim bym się nie skonsultowała z Martą.
Wszystko z nią wyjaśniłam, i ona w niczym nie zawiniła.
Stąd pojawiło się moje pytanie, czy ktoś jeszcze inny rozdaje materiały z AP Grodzisk.
Dodatkowo wysłałam zapytanie do osoby, która materiał zindeksowała...
Karolina
P.S. Sprawa wyjaśniona. Zasób został zindeksowany na podstawie metryk ze strony. Koniec tematu.
Wszystko z nią wyjaśniłam, i ona w niczym nie zawiniła.
Stąd pojawiło się moje pytanie, czy ktoś jeszcze inny rozdaje materiały z AP Grodzisk.
Dodatkowo wysłałam zapytanie do osoby, która materiał zindeksowała...
Karolina
P.S. Sprawa wyjaśniona. Zasób został zindeksowany na podstawie metryk ze strony. Koniec tematu.
-
Sroczyński_Włodzimierz

komplet aneksów z Kazunia (tj i gmina i parafia to co udostępnianie w APW O Grodzisk) dostępny w poczekalni i przesłany do metryki.genealodzy.pl
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
-
Nowocin_Beata

Informuję, że przekazałam indeksację UMZ 1808-1875 Jasieniec k. Grójca, woj. mazowieckie, w celu wstawienia do geneteki i metryk.
Indeksowali (w porządku alfabetycznym):
Elżbieta Ćwiklińska, Zofia Janocha, Elżbieta Misiewicz, Beata Nowocin, Wojciech Piętka, Grażyna Radzik.
Weryfikował Bronisław Popkowicz.
Wszystkim bardzo serdecznie dziękuję!!!
Pozdrawiam serdecznie, Beata.
Indeksowali (w porządku alfabetycznym):
Elżbieta Ćwiklińska, Zofia Janocha, Elżbieta Misiewicz, Beata Nowocin, Wojciech Piętka, Grażyna Radzik.
Weryfikował Bronisław Popkowicz.
Wszystkim bardzo serdecznie dziękuję!!!
Pozdrawiam serdecznie, Beata.
Pozdrawiam, Beata.
-
Sroczyński_Włodzimierz

-
Zawadzki_Rafał

- Popkowicz_Bronisław

-
Zawadzki_Rafał

- Popkowicz_Bronisław