sable pisze:Dzień dobry,
Czy to jest przyczyna braku odpowiedzi na moje emaile, czy też te osoby nie chcą odpowiedzieć na moje listy ? Jakie są Państwa doświadczenia w nawiązaniu kontaku z administratorami stron?Amelia Lemowicz
Przyczyn mogą być tysiące, także nie doszukuj się tu jakiejś prawidłowości.
Ze swojej strony mogę Ci poradzić, że najpierw sama wyszukaj maksymalnie dużo jak się da członków swojej rodziny w aktach, tak, abyś miała pewność, że wszystko jest ok, a dopiero potem szukaj w cudzych drzewach. Niestety nie wszyscy przykładają Wagę do poprawności rekordów, często kopiują od innych bez zastanowienia i czasem można władować się na minę.
sable pisze:Jednocześnie zauważyłam, że administratorem jednej ze strony, osób z polskim nazwiskiem i korzeniami, jest osoba o imieniu i nazwisku angielskim. Jak to jest możliwe ? Czy jest to ktoś z rodziny, czy też My Heritage wybiórczo przydziela komuś administrowanie stron, które są jakby zapomniane, tzn. rozpoczęte/otwarte a później zapomniane ?
Amelia Lemowicz
Nie, nikomu nic wybiórczo nie przydziela, każdy zakłada i tworzy swoje drzewo, a pamiętaj, że dla prowadzącego stronę, nazwiska które Cię interesują mogą być pobocznym nieistotnymi wątkami, które skopiował przypadkiem od kogoś innego, bo jest "maniakiem"

i uzupełnia wszystkie możliwe gałęzie, nawet te, z którymi nie ma żadnych więzów krwi.
A rodzina za granicą, z obcym nazwiskiem to też nic dziwnego. U mnie są osoby z Niemiec, USA czy Argentyny.