Pliki ze zdjęciami zespołu "1300 ASC Jeziorka 1826-1874" są dostępne zarówno w wersji dla indeksujących - linkowalne, jak i gotowe do publikacji w metryki.genealodzy.pl
Linki u Łukasza (metryki@gmail.com)
Witam
Indeksuję Wilków 1850- 1860 urodzenia i zgony prawie mam gotowe (bo małżeństwa już są zrobione ). Mam zamiar na razie jeszcze zrobić to co jest do 1865 r po polsku. Brakuje mi rocznika 1858 bo nie był chyba sfotografowany. Dlatego jeśli to możliwe proszę o ten rocznik to też go zrobię i całośc mogę wysłać komuś bardziej doświadczonemu do weryfikacji. Z rosyjskim mogę mieć trochę kłopotu, ale jeśli będzie możliwość to proszę o sfotografowanie pozostałych roczników z Wilkowa. Może to potrwać zanim je rozszyfruję ale warto spróbować.
Pozdrawiam
Wiola
Witaj Wiolu,
rzeczywiście w sfotografowanym zakresie lat 1808-1875 Wilkowa brakuje rocznika 1858. Odnotowuję Twoje zgłoszenie i podczas najbliższej sesji fotograficznej w AP GM postaram się wyjaśnić przyczynę braku i ew. uzupełnić.
Pozdrawiam serdecznie
Bronisław
Witam Panie Bronisławie
Ewentualnie jeśli nie będzie tego rocznika spróbuję poprosić proboszcza o pomoc ale nie wiem czy się zgodzi. Jeśli to możliwe to proszę w miarę możliwości fotografować Wilków kolejne lata, a ja powoli będę je indeksować.
W dniu wczorajszym odbyliśmy kolejną sesję fotograficzną w AP GM. Tym razem nasz skład był bardzo skromny, bowiem pracowaliśmy tylko we dwóch z Marcinem Sochą, któremu bardzo dziękuję za udział.
Sfotografowaliśmy tym razem:
Błędów 1816-1825
Izdebno 1882-1910
Jazgarzew 1826-1861
Piaseczno 1808-1825
Pieczyska 1808-1825
Słomczyn 1875-1883 i 1885-1889
oraz zgłoszone poprawki dotyczące parafii Grójec, Jeziórka, Jasieniec, Kampinos i Kazuń Polski.
Zdjęcia po wstępnym uporządkowaniu zostaną przekazane do dalszej obróbki Leszkowi Ćwiklińskiemu.
W niedługim czasie planujemy kolejną sesję, w związku z czym proszę zespoły indeksujące oraz chętnych do indeksacji o zgłaszanie na priva Waszych potrzeb.
Pozdrawiam
Bronek
W związku z podjęciem działań związanych z dygitalizacją zasobów AP w Łodzi stosowne było by porozumieć się w sprawie dygitalizacji akt przechowywanych w Łodzi i Grodzisku. Zgłosiłem dziś chęć indeksacji parafii Cielądz, Sierzchowy, Krzemienica, Czerniewice ale część z nich jest w Grodzisku. Prośba do zespołu z Grodziska o sfotografowanie tych akt o ile to możliwe.
Pozdrawiam
Włodzimierz
Włodku,
sfotografowanie ksiąg zarówno tych parafii, o które prosisz, jak i we wszystkich podobnych przypadkach, niekoniecznie odnoszących się do AP Łódź, ale i innych "sąsiadów" jest jak najbardziej możliwe. Sądzę, że wobec braku dotychczas jednoznacznych uregulowań tej kwestii potrzebne jest podejście pragmatyczne. Proponuję ze swej strony jako koordynator sesji fotograficznych w AP GM, aby zgłoszenia takich potrzeb były kierowane do mnie przez kierowników zainteresowanych zespołów indeksacyjnych. Myślę, że podobne stanowisko zajmą Koledzy fotografujący w AP Łódź. Oczywiście jest to moja propozycja, jestem otwarty na propozycje innego rozwiązania tej kwestii.
Pozdrawiam
Bronisław
Witam Panie Bronisławie
Czy zorientował się Pan co jest z rocznikiem 1858 z Wilkowa.W miare możliwości proszę o fotografowanie Wilkowa to co jest możliwe, nawet po rosyjsku.