Archiwum Państwowe w Warszawie Oddział w Mławie
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Dzięki, dzięki za pomoc.
Wygląda na to, że mają lata o które się pytałem i wiem już teraz, że są zawaleni takimi meilami jak mój. Bądę więc czekał cierpliwie.
No, chyba, że ktoś przy okazji pobytu w Mławie ofiaruje sią spojrzeć w indeksy roczne za lata 1883-1886 (urodzenia) lub zrobić nawet ich skany.
Czego sobie bradzo bym życzył.
Tymczasem wysyłam do Geneteki inne "roki" z tychże Pałuk.
Pozdrawiam
Przemek Kisielewski
Wygląda na to, że mają lata o które się pytałem i wiem już teraz, że są zawaleni takimi meilami jak mój. Bądę więc czekał cierpliwie.
No, chyba, że ktoś przy okazji pobytu w Mławie ofiaruje sią spojrzeć w indeksy roczne za lata 1883-1886 (urodzenia) lub zrobić nawet ich skany.
Czego sobie bradzo bym życzył.
Tymczasem wysyłam do Geneteki inne "roki" z tychże Pałuk.
Pozdrawiam
Przemek Kisielewski
Przemek Kisielewski
-
michalina180

Witam
Ja również pisalam do AP w Mławia w sprawie akt Parafii Pałuki
Meil wislałam 16.11 i już myślalam ,że po prostu nie doszedł ale po rozmowie
telefonicznej okazało się ,że jest dluga kolejka i odpowiedź będzie w końcu tego tygodnia
,więc czas oczekiwania na pierwszą odpowiedź wynosi około miesiąca.
Ale cierpliwość to jedna z cech genealoga.
Pozdrowienia /w szczególności dla miłośników parafii Paluki/
Michalina
Ja również pisalam do AP w Mławia w sprawie akt Parafii Pałuki
Meil wislałam 16.11 i już myślalam ,że po prostu nie doszedł ale po rozmowie
telefonicznej okazało się ,że jest dluga kolejka i odpowiedź będzie w końcu tego tygodnia
,więc czas oczekiwania na pierwszą odpowiedź wynosi około miesiąca.
Ale cierpliwość to jedna z cech genealoga.
Pozdrowienia /w szczególności dla miłośników parafii Paluki/
Michalina
-
kaaczorr174

witam,
Czy nie wiecie państwo ile trzeba czekać na przesłanie kopii aktu z Archiwum w Mławie? Kontakt mailowy z archiwum jest bardzo ciężki, opłatę na ksero i przesyłkę (po wysokości domiemam, że priorytet) wniosłem prawie miesiąc temu i powiedomiłem o tym archiwum. Trochę zawiodłem się, że trwa to tak długo,ponieważ wskazałem dokładnie jeden akt,z danej parafii, podając jego numer oraz rok w którym należy go szukać.
pozdrawiam
Czy nie wiecie państwo ile trzeba czekać na przesłanie kopii aktu z Archiwum w Mławie? Kontakt mailowy z archiwum jest bardzo ciężki, opłatę na ksero i przesyłkę (po wysokości domiemam, że priorytet) wniosłem prawie miesiąc temu i powiedomiłem o tym archiwum. Trochę zawiodłem się, że trwa to tak długo,ponieważ wskazałem dokładnie jeden akt,z danej parafii, podając jego numer oraz rok w którym należy go szukać.
pozdrawiam
-
Kubiak_Urszula

Witaj.Chyba coś nie tak.Faktycznie w AP w Mławie mają sporo zamówień,ale kontakt przez mail i telefonicznie odbywa się bardzo sprawnie.Panowie bardzo mili i życzliwi,nawet dla takich co sami nie wiedzą czego chcą mają dużo cierpliwości.Myślę że jesli zadzwonisz i spytasz nic się nie stanie.
Z pozdrowieniami Ula.
Z pozdrowieniami Ula.
Szybkie kwerendy
Witam, warto skorzystać z możliwość ekspresowej realizacji wniosków w AP Mława...
Szybkie kwerendy
Czy dotyczy to również próśb o skan bo moje podanie wysłałam na początku kwietnia i cierpliwie czekam?EwaMaria.
- tonffillka

- pozmirowski

Re: Szybkie kwerendy
Wczoraj prosiłem o skany na przyspieszenie i dzisiaj dostałem potwierdzenie i już zapłaciłem /ceny bez zmian/.EwaMaria pisze:Czy dotyczy to również próśb o skan bo moje podanie wysłałam na początku kwietnia i cierpliwie czekam?EwaMaria.
O to samo prosiłem w kwietniu.
Podziękowania dla AP Mława.
Wiesław Późmirowski
- tonffillka