Archiwum Państwowe w Toruniu
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Tak.jardul pisze:Minął już prawie tydzień jak wysłałem swoją prośbę do AP w Toruniu i nie dostałem żadnej odpowiedzi, czy to norma?
Ja na odpowiedź z AP Toruń czekałam ok 2 tyg., a prosiłam tylko o zdjęcia baz większych poszukiwań bo znałam daty i miejsce wydarzeń i była to wieś więc za wiele nie trzeba było wertować stron. Dodatkowo jeszcze czekałam parę dni po uiszczeniu wymaganych opłat.
Proszę się nie martwić. Ja obecnie czekam na odpowiedź z AP Elbląg zleciłam kwerendę 05.10, 18.11 dostałam maila odnośnie uiszczenia przedpłaty (od razu wysłałam maila z dowodem zapłaty) do dziś czekam na odpowiedź.
Masia
AP Toruń Plac Rapackiego - księgi ewangelickie
Witam,
czy ktoś z Państwa bywa może w tym archiwum i mógłby sprawdzić czy w księgach ewangelickich (staromiejskich i nowomiejskich) z 1822 lub 1823 nie występuje Henryk Adolf Goeppert syn Fryderyka (Fridricha) Wilhelma Goeppert i Magdaleny z d. Bach?
Będę bardzo zobowiązana
pozdrawiam,
Agnieszka
czy ktoś z Państwa bywa może w tym archiwum i mógłby sprawdzić czy w księgach ewangelickich (staromiejskich i nowomiejskich) z 1822 lub 1823 nie występuje Henryk Adolf Goeppert syn Fryderyka (Fridricha) Wilhelma Goeppert i Magdaleny z d. Bach?
Będę bardzo zobowiązana
pozdrawiam,
Agnieszka
-
Arek_Bereza

AP Toruń Plac Rapackiego - księgi ewangelickie
Witam,
Korzystając z okazji, że jest to dokładnie mój zakres poszukiwań (nawet rocznikowo) także miałbym uprzejmą prośbę o akt z ksiąg ewangelickich z Torunia z 1823 r. - akt urodzenia na nazwisko Carl Otto Wolert, syn Jana i "Lowizy" (cytat z aktu ślubu).
Pozdrawiam,
Arek
Korzystając z okazji, że jest to dokładnie mój zakres poszukiwań (nawet rocznikowo) także miałbym uprzejmą prośbę o akt z ksiąg ewangelickich z Torunia z 1823 r. - akt urodzenia na nazwisko Carl Otto Wolert, syn Jana i "Lowizy" (cytat z aktu ślubu).
Pozdrawiam,
Arek
-
Pawel_Sosnowski
- kleina_anna

-
Arek_Bereza

- kleina_anna

- kleina_anna

Witam,
Poszukuję aktów urodzenia:
Fryderyka Kuszyńskiego - urodzony 13.08.1870 roku w miejscowości Niedźwiedź (kuj-pom)
Marianny Przystalskiej lub Piskorskiej (dokładnie nie wiem) - urodzonej 21.07.1871 roku w miejscowości Radowiska.
Bardzo proszę o pomoc, jeżeli ktoś z Państwa ma możliwość to sprawdzić. Niestety na stronie Genealogiawarchiwach metryki nie obejmują tych lat.
Pozdrawiam
Ania
Poszukuję aktów urodzenia:
Fryderyka Kuszyńskiego - urodzony 13.08.1870 roku w miejscowości Niedźwiedź (kuj-pom)
Marianny Przystalskiej lub Piskorskiej (dokładnie nie wiem) - urodzonej 21.07.1871 roku w miejscowości Radowiska.
Bardzo proszę o pomoc, jeżeli ktoś z Państwa ma możliwość to sprawdzić. Niestety na stronie Genealogiawarchiwach metryki nie obejmują tych lat.
Pozdrawiam
Ania