Archiwum Diecezjalne w Płocku - Inwentarz ksiąg metrykalnych
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
janusz_pochwała

-
Kubiak_Urszula

-
Bilska_Aleksandra

-
Kubiak_Urszula

Witaj Aleksandro.
Myślę że tu znajdziesz informację o p.Chorzele http://www.parafie.genealodzy.pl/index. ... r&pid=1040
dodam że posiadająsumariusz z lat 1694-1808
co się tyczt drugiej parafii,nie ma informacji o sumariuszach.
Pozdrawiam Ula.
Myślę że tu znajdziesz informację o p.Chorzele http://www.parafie.genealodzy.pl/index. ... r&pid=1040
dodam że posiadająsumariusz z lat 1694-1808
co się tyczt drugiej parafii,nie ma informacji o sumariuszach.
Pozdrawiam Ula.
-
marzanna175

- genealog1981

witam Panie Tomaszu,
Widzialem ze Pan posiada inwentarz ksiag metrykalnych diecezji Plockiej i w tym dwie parafie ktore mnie interesuja.
Nie wiem czy Pan moze widziec jakie nazwiska tam wystepuja i jakie lata sa zawarte.
Chodzi mi o akt chrztu Antoniego Slominskiego z lat 1790-1795,
w parafii Mlawa lub w parafii Plockiej.
Czy moglby Pan sprawdzic dla mnie czy istnieje taki akt chrztu w jednej z tych dwoch parafii.
pozdrawiam i z gory dziekuje,
Sandro
Widzialem ze Pan posiada inwentarz ksiag metrykalnych diecezji Plockiej i w tym dwie parafie ktore mnie interesuja.
Nie wiem czy Pan moze widziec jakie nazwiska tam wystepuja i jakie lata sa zawarte.
Chodzi mi o akt chrztu Antoniego Slominskiego z lat 1790-1795,
w parafii Mlawa lub w parafii Plockiej.
Czy moglby Pan sprawdzic dla mnie czy istnieje taki akt chrztu w jednej z tych dwoch parafii.
pozdrawiam i z gory dziekuje,
Sandro
Sandro Barblan
- Pieniążek_Stanisław

Inwentarz ksiąg metrykalnych z AD Płock obejmuje tylko dane o latach ksiąg metrykalnych z parafii Diecezji Płockiej znajdujących się w archiwum. Jest on w całości przeniesiony do Katalogu Zasobów Metrykalnych na tej stronie. http://parafie.genealodzy.pl/
Inwentarz nie jest kopią indeksów z ksiąg metrykalnych i na pewno nie ma w nim żadnych nazwisk. Po to Drogi kolego należy się udać do Archiwum Diecezjalnego, poświęcić trochę czasu by wyszukać swoich przodków. By bawić się w genealogię należy poświęcić trochę czasu na wyjazdy i badania oraz poszukiwania w archiwach.
Staszek
Inwentarz nie jest kopią indeksów z ksiąg metrykalnych i na pewno nie ma w nim żadnych nazwisk. Po to Drogi kolego należy się udać do Archiwum Diecezjalnego, poświęcić trochę czasu by wyszukać swoich przodków. By bawić się w genealogię należy poświęcić trochę czasu na wyjazdy i badania oraz poszukiwania w archiwach.
Staszek
To co podałeś Staszku, to należy robić, gdy chce się na poważnie zająć genealogią, a nie się nią bawićPieniążek_Stanisław pisze:By bawić się w genealogię należy poświęcić trochę czasu na wyjazdy i badania oraz poszukiwania w archiwach.
Wygląda na to, że poprzednik pomylił inwentarz z indeksami.
Po takiej reprymendzie jest nadzieja, że już tego błędu nie popełni.
Cynik jest łajdakiem, który perfidnie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jaki być powinien.
- genealog1981

witam,
Dziekuje za odpowiedz, szczolnie Pana Stanislawa Pieniazka. Uzytkownik Tomek1973 mnie przynajmniej rozumie, ja mieszkam w Holandii
i zajmuje sie genealogia w Polsce i nie moge sam w Polsce szukac wiec jestem uzalezniony od ludzi w Polsce.
I tak wielkie szczescie ze sa takie strony jak metryki lub szukajwarchiwach.pl i sam tez zamawiam mikrofilmy u Mormonow.
Boze nie ktorzy ludzie tak moga odpowiadac z ''gory'', juz kilka takich przypadkow mialem.
Tak samo jak prosze nieraz o tlumaczenia z rosyjskiego, to takie odpowiedzi nieraz dostalem ze lepiej samemu odczytywac niz kogos
prosic. No ludzie przeciez nie kazdy moze odczytywac Cyrylice.
Jeju mnie to nieraz tak potrafi wkurzyc.
pozdrawiam,
Sandro (ten z Holandii)
Dziekuje za odpowiedz, szczolnie Pana Stanislawa Pieniazka. Uzytkownik Tomek1973 mnie przynajmniej rozumie, ja mieszkam w Holandii
i zajmuje sie genealogia w Polsce i nie moge sam w Polsce szukac wiec jestem uzalezniony od ludzi w Polsce.
I tak wielkie szczescie ze sa takie strony jak metryki lub szukajwarchiwach.pl i sam tez zamawiam mikrofilmy u Mormonow.
Boze nie ktorzy ludzie tak moga odpowiadac z ''gory'', juz kilka takich przypadkow mialem.
Tak samo jak prosze nieraz o tlumaczenia z rosyjskiego, to takie odpowiedzi nieraz dostalem ze lepiej samemu odczytywac niz kogos
prosic. No ludzie przeciez nie kazdy moze odczytywac Cyrylice.
Jeju mnie to nieraz tak potrafi wkurzyc.
pozdrawiam,
Sandro (ten z Holandii)
Sandro Barblan
- Topolinski_Jozef

- WaldemarChorążewicz

Archiwum Diecezjalne w Płocku - Inwentarz ksiąg metrykalnych
Witam.
Możesz sam to sprawdzić w ,,Bazie Pradziad".
W AD w Płocku znajdują się księgi Troszyna Polskiego,
dawna nazwa Troszyn,gmina Gąbin.
Natomiast księgi z Troszyna k.Ostrołeki znajdują się w
APW O/Pułtusk.Tylko z lat 1895-1906.
Pozdrawiam
Waldemar Chorążewicz
Możesz sam to sprawdzić w ,,Bazie Pradziad".
W AD w Płocku znajdują się księgi Troszyna Polskiego,
dawna nazwa Troszyn,gmina Gąbin.
Natomiast księgi z Troszyna k.Ostrołeki znajdują się w
APW O/Pułtusk.Tylko z lat 1895-1906.
Pozdrawiam
Waldemar Chorążewicz