Zachęcam więc do indeksowania zasobów ponieważ osoby takie mają pewne udogodnienia.Nowakowski_Szymon pisze:Ale została usunięta możliwość robienia powiększenia na całą stronę ekranu! Akurat z niej często korzystałem i (korzystając z narzędzia wycinanie) dostawałem interesujący mnie fragment satysfakcjonującej rozdzielczości. Teraz mogę pobrać cały skan (zawierający wiele aktów) w słabej rozdzielczości i sprawdziłem że rozdzielczość jednego aktu jest gorsza niż poprzednio. Czyli: zmiana na gorsze.
Nie mam nic przeciwko przyciskowi Pobieranie, ale <b>proszę o przywrócenie poprzedniej (dobrej i użytecznej) funckcjonalności </b>. Nie mówiąc już o tym, że przeklikanie się przez te wszystkie reCaptche trwa dłużej niż powiększenie, zbliżenie i wycięcie.
1. Pobieranie plików w 2 rozdzielczościach: 2000x2000 i 4000x4000 pikseli
2. Brak procesu ReCAPTCHA. Po wybraniu rozdzielczości klika się Zarejestruj pobieranie a potem Pobierz.
Różnicę zauważyłem dopiero w momencie gdy nie zalogowałem się w portalu GWA. Miałem wtedy dostępną tylko rozdzielczość 2000x2000 px i musiałem przepisywać wyświetlany tekst do okienka poniżej.
EDIT: Poprawka do pkt 2. Zaobserwowałem, że można pobrać kolejno tylko 4 pliki, Następne już trzeba przepisywać tekst. Reset takiego limitu następuje po godzinie przerwy w pobieraniu.