Archiwum Diecezjalne w Płocku
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Witam serdecznie,
Poszukuję metryk z miejscowości Pułtusk , Szwelice , Karniewo i Klukowo gm. Świercze
1.franciszka jedraszka zd.choinkowska akt zgonu 6 1910 parafia Szwelice -chciałbym też się dowiedzieć kiedy się urodziła i w którym roku wyszła za mąż za Stanisława Jędraszka lub Jędraszko Parafia Szwelice
2.Walenty i Katarzyna Bocheńscy zd. Syrzan akt małż. z 1857r. akt 25 parafia Pułtusk.- chciałabym się tez dowiedzieć kiedy się urodzili i zmarli i czy mieli dzieci oprócz Jana ur. 1874r. akt 145.
3.Karolina Godlewska zd. Grabowska akt zgonu 1905 akt 27 parafia karniewo -poszukuje informacji na temat męża Karoliny Michała Godlewskiego kiedy się urodził kiedy wziął ślub z Karolina i kiedy zmarł. Wiem , że ślub wziął z Karolina w parafii Klukowo
4.Poszukuje informacji na temat Jana Pyry kiedy się urodził wiem , że urodził sie w parafii Karniewo i wział ślub z Alekasndra zd. Godlewska w 1910 r. akt7 również chchiałbym się dowiedziec cos na temat Jana rodziców wiem , żę sie nazywali Szczepan i Francizzka pyra zd. Jurczewskich parafia karniewo
W związku z tym mam pytanie:
Czy ktoś będzie w najbliższym czasie w archiwum i mógłby zrobić zdjęcia ww metryk ?
Może ma ktoś dostęp do tych metryk ?
Będę bardzo wdzięczna za pomoc
Dziękuję
pozdrawiam
Bogusia.
Poszukuję metryk z miejscowości Pułtusk , Szwelice , Karniewo i Klukowo gm. Świercze
1.franciszka jedraszka zd.choinkowska akt zgonu 6 1910 parafia Szwelice -chciałbym też się dowiedzieć kiedy się urodziła i w którym roku wyszła za mąż za Stanisława Jędraszka lub Jędraszko Parafia Szwelice
2.Walenty i Katarzyna Bocheńscy zd. Syrzan akt małż. z 1857r. akt 25 parafia Pułtusk.- chciałabym się tez dowiedzieć kiedy się urodzili i zmarli i czy mieli dzieci oprócz Jana ur. 1874r. akt 145.
3.Karolina Godlewska zd. Grabowska akt zgonu 1905 akt 27 parafia karniewo -poszukuje informacji na temat męża Karoliny Michała Godlewskiego kiedy się urodził kiedy wziął ślub z Karolina i kiedy zmarł. Wiem , że ślub wziął z Karolina w parafii Klukowo
4.Poszukuje informacji na temat Jana Pyry kiedy się urodził wiem , że urodził sie w parafii Karniewo i wział ślub z Alekasndra zd. Godlewska w 1910 r. akt7 również chchiałbym się dowiedziec cos na temat Jana rodziców wiem , żę sie nazywali Szczepan i Francizzka pyra zd. Jurczewskich parafia karniewo
W związku z tym mam pytanie:
Czy ktoś będzie w najbliższym czasie w archiwum i mógłby zrobić zdjęcia ww metryk ?
Może ma ktoś dostęp do tych metryk ?
Będę bardzo wdzięczna za pomoc
Dziękuję
pozdrawiam
Bogusia.
Bogusiu,
W AD Płock z podanych precyzyjnie aktów znajdziesz tylko te z pozycji nr 2.
Ponieważ jestem pod wrażeniem Twojej wirtuozerii w operowaniu skrótami "Ctrl+C i Ctrl+V" a wybieram się do Płocka na długie kwerendy w maju i czerwcu to mogę przy okazji pstryknąć dla Ciebie kilka fotek (w kwestii ewentualnych uściśleń co do poszukiwanych aktów - proszę pisz na PW).
Adamie,
Jeżeli nie zależy Tobie na czasie lub nie znajdzie się ktoś chętny wcześniej to proszę pisz na PW w sprawie Twoich aktów. Jeżeli będzie ich tylko 5 i to z jednej parafii to też dam radę je sfotografować.
Pozdrawiam
Janek
W AD Płock z podanych precyzyjnie aktów znajdziesz tylko te z pozycji nr 2.
Ponieważ jestem pod wrażeniem Twojej wirtuozerii w operowaniu skrótami "Ctrl+C i Ctrl+V" a wybieram się do Płocka na długie kwerendy w maju i czerwcu to mogę przy okazji pstryknąć dla Ciebie kilka fotek (w kwestii ewentualnych uściśleń co do poszukiwanych aktów - proszę pisz na PW).
Adamie,
Jeżeli nie zależy Tobie na czasie lub nie znajdzie się ktoś chętny wcześniej to proszę pisz na PW w sprawie Twoich aktów. Jeżeli będzie ich tylko 5 i to z jednej parafii to też dam radę je sfotografować.
Pozdrawiam
Janek
- gosiagosia2

Czy mogłabym nieśmiało przypomnieć się z prośbą...?gosiagosia2 pisze:Witam serdecznie,
Mam wielką prośbę, gdyby ktoś z odwiedzających Archiwum mógł sprawdzić sumariusze ślubów sprzed 1794 z parafii Grzebsk, szukam ślubu, w którym pan młody to Sarbiewski. Może być ich dwóch: Jakub i Antoni Sarbiewscy. Bardzo zależałoby mi na zdjęciach.
Byłabym niezmiernie wdzięczna.
Pozdrawiam,
Gosia
Pozdrawiam,
Gosia
Sarbiewscy (Szemplino Czarne, Zembrzus)
Rudowscy (Wichrowiec, Labiau)
Ćwikła vel Ćwiklińscy (Paterek)
Kaźmierczak vel Kaźmierscy (Rgielsko)
Rudowscy (Wichrowiec, Labiau)
Ćwikła vel Ćwiklińscy (Paterek)
Kaźmierczak vel Kaźmierscy (Rgielsko)
-
Grot_Witold

Do Witka:
Pułtusk 33.
ślub w 1854 roku pomiędzy Piotrem Truszkowskim wdowcem po Joannie zmarłej roku bieżącego synem Jana i Agnieszki ? małżonków Truszkowskich lat 30 , a Leokadią Marianną Brodzką córką Mariana i Balbiny z Milewskich małżonków Brodzkich lat 16.
Ślubu nr.44 z 1845 roku nie mam, bo mam ale od 1846 roku śluby.
Podaj emaila prześlę Ci skan.
Jest jeszcze jeden Truszkowski, prześlę Ci, bo może to brat?
Gosia
Pułtusk 33.
ślub w 1854 roku pomiędzy Piotrem Truszkowskim wdowcem po Joannie zmarłej roku bieżącego synem Jana i Agnieszki ? małżonków Truszkowskich lat 30 , a Leokadią Marianną Brodzką córką Mariana i Balbiny z Milewskich małżonków Brodzkich lat 16.
Ślubu nr.44 z 1845 roku nie mam, bo mam ale od 1846 roku śluby.
Podaj emaila prześlę Ci skan.
Jest jeszcze jeden Truszkowski, prześlę Ci, bo może to brat?
Gosia
-
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Witaj Małgosiu!malkam255 pisze: bo mam ale od 1846 roku śluby.
Korzystając z okazji chcę zapytać, czy masz może w swoich zbiorach akt śl. Pułtusk 1863/8 Stanisław Ostrzyniewski (Ostrzeniewski) i Teofila Dąbrowska. Była wdową po Józefie Dąbrowskim. Pieczołowice kolekcjonuję wszystkich z rodu Ostrzyniewskich, są powiązani od pokoleń, jest to nazwisko rodowe mojej mamy. Rodziców wspomnianego Stanisława mam już zapewne w drzewie, ale bez tego aktu ślubu nie mogę go połączyć.
Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam.
Elżbieta
Poszukuję akt śl. z Mazowsza:
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
-
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Dzien dobry,
Czy moglabym dobra dusze poprosic o sprawdzenie aktu urodzenia Anny Łapińskiej w Jaciążku gmina Płoniawy pow. makowski, okolo 1874 roku w AD Plock, jezeli takowe lata i ksiegi wystepuja w AD.
Z góry serdecznie dziekuje.
Czy moglabym dobra dusze poprosic o sprawdzenie aktu urodzenia Anny Łapińskiej w Jaciążku gmina Płoniawy pow. makowski, okolo 1874 roku w AD Plock, jezeli takowe lata i ksiegi wystepuja w AD.
Z góry serdecznie dziekuje.
Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
Zynówka, Ostrowska- Podlasie
Józef Koziołkiewicz ok 1813 - 1893 + Julianna Rudnicka ok 1817 -? mogielnickie
Katarzyna Zdrojewska ok 1809 -1868 Wielkopolska
Urban Karski - Sokołów (łódzkie) i okolice
Szukam:
- gosiagosia2

Gosiu dziekuje serdecznie, jestes wielka!! prawdopodobnie to siostra bo ten sam ojciec
moj email to moj nick i potem gmail.com 
Pozdrawiam Agnieszka
Szukam:
Szukam: