Geneteka - nasze wspólne dzieło

Tematy - indeksacja i digitalizacja metryk, projekty PTG

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

monika_kurek

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: monika_kurek »

Witam - nie wiem czy to dobry wątek ;) ale chciałabym się zgłosić do indeksacji metryk, j. polski lub rosyjski.
Pozdrawiam, Monika
Awatar użytkownika
aerbert

Sympatyk
Ekspert

Post autor: aerbert »

Moniko, wybierz cos sobie z tej listy (patrz II część strony) http://www.geneteka.genealodzy.pl/plany.php Namiary do kontaktu są na dole strony.

Pozdrawiam,
Ola
monika_kurek

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: monika_kurek »

Dziękuję za podpowiedź, napisałam. Monika
Awatar użytkownika
katnal

Sympatyk
Mistrz

Post autor: katnal »

Mam pytanie. Dlaczego w "Zasobach znajdujących się w opracowaniu" nie wymieniono Tucholi którą indeksuję?

POZDRAWIAM
Katarzyna Nalazek
Katarzyna Zakryś-Nalazek
Awatar użytkownika
Ćwikliński_Leszek

Nieaktywny
Mistrz
Kontakt:

Post autor: Ćwikliński_Leszek »

katnal pisze:Mam pytanie. Dlaczego w "Zasobach znajdujących się w opracowaniu" nie wymieniono Tucholi którą indeksuję?

POZDRAWIAM
Katarzyna Nalazek
Poprawiłem wpis.

pozdrowienia

Leszek
Awatar użytkownika
katnal

Sympatyk
Mistrz

Dziękuję. Leszku a jak wyglada mozliwość indeksacji Lichnów k/Chojnic. Byłabym zainteresowana ta parafią.
Katarzyna Zakryś-Nalazek
Awatar użytkownika
Ćwikliński_Leszek

Nieaktywny
Mistrz
Kontakt:

Post autor: Ćwikliński_Leszek »

katnal pisze:Dziękuję. Leszku a jak wyglada mozliwość indeksacji Lichnów k/Chojnic. Byłabym zainteresowana ta parafią.
Nie znam Parafii Lichnów koło Chojnic. Może chodzi Ci o Lichnowy. Jeszcze nikt tego nie indeksuje. Zgłoś się do Marcina Ciesielskiego on Ci to udostępni.

pozdrowienia

Leszek
Awatar użytkownika
katnal

Sympatyk
Mistrz

Dzieki za informacje. Pozdrawiam
Katarzyna Zakryś-Nalazek
Awatar użytkownika
bozenabalaw

Członek Honorowy
Tytan

Post autor: bozenabalaw »

W zasobach w trakcie indeksacji jest Peplin, który dawno juz jest w genetece. Może jeszcze są takie błędy? :roll:
Pozdrawiam Bożena
ewe

Sympatyk

Post autor: ewe »

bozenabalaw pisze:W zasobach w trakcie indeksacji jest Peplin, który dawno juz jest w genetece. Może jeszcze są takie błędy? :roll:
Tak samo zgony Rajgród. A może to jakieś uzupełnienia?
Ewelina zd. Miliszewska
Przodkowie:
Miliszewski, Siwko, Grabowski, Basiewski, Kuberski, Zawistowski, Konopko, Poniatowski, Adamski, Mikulski (woj. podlaskie)
Paździor, Kosiara, Zientara, Krawczyk, Jałocha, Machynia (woj. świętokrzyskie)
marta1044

Sympatyk
Mistrz

Post autor: marta1044 »

Moi Drodzy!

Właśnie przekroczyliśmy magiczną liczbę 3 000 000 wpisów w Genetece Najbardziej cieszy mnie to, że ostatni milion wprowadziliśmy w czasie 6 miesięcy! To rewelacyjny wynik! :) Coraz więcej osób przekonuje się do słuszności indeksowania, coraz więcej osób znajduje w Genetece swoich przodków. Mam nadzieję, że ilość wprowadzanych indeksów dalej będzie utrzymywać się na takim poziomie, a może nawet wyższym :)

Chciałabym bardzo gorąco podziękować wszystkim Indeksującym. Tym, którzy włożyli choć odrobinę swojej pracy i czasu w projekt oraz tym, którzy poświęcają dla niego każda wolną chwilę. Moi Kochani, bez Was nie byłoby tych 3 mln i radości wielu ludzi, którzy poprzez Wasze dzieło natrafili na ślad tych, których szukali. Dlatego w imieniu Administracji oraz Użytkowników bardzo Wam dziękuję :k: :k: :k: :k: :k:

Pragnę również zaprosić kolejne osoby do wzięcia udziału w projekcie indeksacji. To na prawdę nie jest takie straszne :) Nie ważne, czy jest się wieloletnim użytkownikiem strony, czy nowo zalogowaną osobą. Nie potrzebne są specjalne umiejętności informatyczne. Nie trzeba koniecznie znać łaciny czy rosyjskiego. Każdy znajdzie coś dla siebie. Dzięki procesowi digitalizacji wielu archiwów dostępna jest coraz większa ilość metrykaliów więc na pewno materiału do opracowania nie zabraknie. Dostępne zasoby do opracowania znajdują się w zakładce Plany (druga tabela). Chętnych proszę o kontakt marta1044@op.pl

Jeszcze raz bardzo dziękuję wszystkim za współpracę :k:

Pozdrawiam serdecznie,
Marta Nalazek
Awatar użytkownika
Małgorzata_Olewnik

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Małgorzata_Olewnik »

Witam!
Chciałabym się dowiedzieć,gdzie jest dodany rok urodzeń 1911 z par.Fajsławice?
Pozdrawiam serdecznie.
Gośka.
marta1044

Sympatyk
Mistrz

Witaj Gosiu!

1911r. urodzeń jest objęty ustawą o ochronie danych osobowych więc nie widać go jeszcze w Genetece. Baza wyświetla urodzenia do 1907r. włącznie więc 1911r. będzie widoczny w 2014r.

Pozdrawiam,
Marta
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

Dla ścisłości to dane urodzonych z lat 1908 i 1909 nie są objęte ochroną wynikającą z ustawy o ochronie danych osobowych.

A kiedy będzie dostępny 1911 to już decyzja zarządzającego bazą, jednak gdyby się opierać na obowiązującej ustawie nie będzie to 2014:)

Pozdrawiam
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
marta1044

Sympatyk
Mistrz

Włodek ma rację, nie uściśliłam. Wg. ustawy w bieżącym roku zostały udostępnione urodzenia z 1909r. 1911r. będzie udostępniony przez archiwa w 2012r.
Niestety nie zrządzam ograniczeniami wynikajacymi z ustawy więc nie mogę przesunąć granicy w Genetece tak, aby były dziś widoczne lata 1908-1909.

Marta
Zablokowany

Wróć do „Indeksacja metryk - projekty PTG”