mamut0 pisze:Hedwig / Sophia / Paula / Käthe / Max / Minna
Dziękuję za pomocnika i za tłumaczenie.
Poniżej link do mojego własnego pomocnika którego tworzę sobie na bieżąco dzięki uprzejmości tłumaczących. http://pokazywarka.pl/9orfox/
pozdrawiam
Tomek
Mam ciągle małe doświadczenie w indeksowaniu. Wzięłam się za Chrzty Św Krzyża 1840 w Warszawie. Przez całą indeksację miałam problem z pismem i pewnie dlatego jest aż 21 metryk, co do których prosiłabym o konsultację. Proszę o wszelkie uwagi i sugestie, metryki do których otrzymałam pomoc będę usuwać z oryginalnego postu, żeby ułatwić wam pomaganie. Podaję numer metryki, link, propozycję wpisu do indeksu oraz moje pytanie/wątpliwość.
z pozdrowieniami i z góry bardzo dziękuję,
Kasia Marchlińska
WSZYSTKO ZROBIONE DZIĘKUJĘ WAM BARDZO
przesyłam indeks
Ostatnio zmieniony śr 07 cze 2017, 15:43 przez Kasia_Marchlińska, łącznie zmieniany 8 razy.
Kasia Marchlińska
Poszukuję informacji o nazwiskach: Papi, Geysmer, Kimens, Perks, Szwarcenburg-Czerny, Sosnowski, Czerny, Moszczyński-Pętkowski, Rychtarski, de Rozprza Faygel, Lippoman, Sonne, Gotti, Gałęzowski.
Witaj,
tu przy doświadczeniu może być trudno
ja wytężam wzrok i w akcie 617 widzę z Artfichów
Pozdrawiam
Artur
Kasia_Marchlińska pisze:Dzień dobry,
Mam ciągle małe doświadczenie w indeksowaniu. Wzięłam się za Chrzty Św Krzyża 1840 w Warszawie. Przez całą indeksację miałam problem z pismem i pewnie dlatego jest aż 21 metryk, co do których prosiłabym o konsultację. Proszę o wszelkie uwagi i sugestie, metryki do których otrzymałam pomoc będę usuwać z oryginalnego postu, żeby ułatwić wam pomaganie. Podaję numer metryki, link, propozycję wpisu do indeksu oraz moje pytanie/wątpliwość.
z pozdrowieniami i z góry bardzo dziękuję,
Kasia Marchlińska
887.
Michał Bołakirszczykow - zgłosił dziecko i za swe własne uznał
Matka: bezmężna Julianna Ruszkowska
dziecko: Mikołaj Michał Ruszkowski ( nazwiska mu nie dał?)
Nie rozszyfrowałam nazwiska rodowego Zofii Golińskiej z a. 617.
Poproszę o weryfikację/komentarz następujących 7 indeksów (Warszawa Św Krzyż U 1841) jest kolejno numer aktu, propozycja wpisu, link do aktu i treść mojej wątpliwości, zwykle chodzi o nazwiska matek:
Będę usuwać indeksy, do których dostałam pomoc z oryginalnego postu, żeby nikt nie sprawdzał dwa razy, na koniec będzie tu pusto co będzie znaczyło, że bardzo wszystkim dziękuję za pomoc!!