Archiwum Diecezjalne w Płocku
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- marcinguzek

Archiwum Diecezjalne w Płocku...
Witam!
czy moze ktoś z Was robił zdjęcia skorowidzy z parafii Winnica?
poszukuje zgony 1828-34 i urodzenia ok 1817 (1810-20)
będę wdzięczny za wszelka pomoc
pozdrawiam
Marcin
pozdrawiam
Marcin
Re: Archiwum Diecezjalne w Płocku...
[quote="MDGralewski"] akt urodzenia Floriana (Floryana) Gralewskiego urodzonego w Gąbinie w roku 1804.....
Florian urodził się 31 maja -akt 21/1804. Mam zdjęcie tego aktu. Wprawdzie słabej jakości, ale odczytać można. Jeśli jesteś zainteresowany to
podaj mi swój adres na priv.
Pozdrawiam Halina
Florian urodził się 31 maja -akt 21/1804. Mam zdjęcie tego aktu. Wprawdzie słabej jakości, ale odczytać można. Jeśli jesteś zainteresowany to
podaj mi swój adres na priv.
Pozdrawiam Halina
-
sleepyseven

-
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Witaj Marcinie!marcinguzek pisze:Witam!
pozdrawiam
Marcin
Akta zgonów z par. Winnica są zindeksowane w genetece za lata 1826-1902, zdjęcia akt w GenBazie i metrykach za lata 1875-1912, z zasobów APW O/Pułtusk (zapewne znasz).
Nie pamiętam, ale wydaje mi się, że akta urodzeń (chrztów) za lata 1808-1819 mogą nie mieć skorowidzy (od 1820 zindeksowane w genetece), może są też tylko po łacinie.
Daj znać, gdy coś ustalisz, również jestem zainteresowana.
Pozdrawiam serdecznie.
Elżbieta
Poszukuję akt śl. z Mazowsza:
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
Witajcie "płocczanie"!
Dzięki genetece znalazłem (chyba?) ślub moich 3xpradziadków: Jan Paprocki + Weronika Kobylińska; małżeństwo zostało zawarte w parafii Lubiel k. Wyszkowa (akt nr 6 z 1855 r.) - czy ktoś z Was jest w stanie dotrzeć do tego aktu i podać mi dane rodziców młodych, a przede wszystkim ich wiek (młodych, nie rodziców) - do weryfikacji, czy to na pewno "moi"?
Będę bardzo zobowiązany.
Dzięki genetece znalazłem (chyba?) ślub moich 3xpradziadków: Jan Paprocki + Weronika Kobylińska; małżeństwo zostało zawarte w parafii Lubiel k. Wyszkowa (akt nr 6 z 1855 r.) - czy ktoś z Was jest w stanie dotrzeć do tego aktu i podać mi dane rodziców młodych, a przede wszystkim ich wiek (młodych, nie rodziców) - do weryfikacji, czy to na pewno "moi"?
Będę bardzo zobowiązany.
Pozdrawiam,
Robert
Robert
- marcinguzek

Elżbieta,Pawłowska_Ledke_Elżbieta pisze:Daj znać, gdy coś ustalisz, również jestem zainteresowana.marcinguzek pisze:Witam!
pozdrawiam
Marcin
Pozdrawiam serdecznie.
Elżbieta
mnie najbardziej interesuje skorowidz zgonów 1828-34
wg katalogu mormonów
https://familysearch.org/films/lookup/p ... m/1496758/
same indeksy mogą być na osobnym filmie
przeglądałem na genetyce ale aktu którego szukam nie ma;
w indeksacji 1820-1874 (wg AD Płock) zdążają się błędy wiec muszę sam sprawdzić w źródle
reszta na pw
pozdrawiam Marcin
-
2ala030450

Witam Paulinę i Roberta!
Paulinka, prosiłaś o akt ślubu między Lucjanem Rudzińskim a Weroniką Sobczak, numer aktu 47, rok 1893, parafia Lubowidz - ten akt mam dla Ciebie, napisz do mnie na pw.adres abym mogła Ci przesłac,
Robert, prosiłeś o akt ślubu Jan Paprocki + Weronika Kobylińska; małżeństwo zostało zawarte w parafii Lubiel k. Wyszkowa (akt nr 6 z 1855 r.) - równiez prosze o adres - prześlę.
Byłam dzisiaj w AD i zrobiłam Wam fotki.
Pozdrawiam - Ala
Paulinka, prosiłaś o akt ślubu między Lucjanem Rudzińskim a Weroniką Sobczak, numer aktu 47, rok 1893, parafia Lubowidz - ten akt mam dla Ciebie, napisz do mnie na pw.adres abym mogła Ci przesłac,
Robert, prosiłeś o akt ślubu Jan Paprocki + Weronika Kobylińska; małżeństwo zostało zawarte w parafii Lubiel k. Wyszkowa (akt nr 6 z 1855 r.) - równiez prosze o adres - prześlę.
Byłam dzisiaj w AD i zrobiłam Wam fotki.
Pozdrawiam - Ala
-
2ala030450

Do Eli - Witaj Elunia, napisz mi o co Ci konkretnie chodzi (o jaki akt) z AD .
Pozdrawiam cieplutko - Ala
Ala,
Potrzebuje kopie jednego aktu slubu z AD Plock.
Pomagam w poszukiwaniach koledze Francuzowi,,ktory napisal na naszym forum prosbe o pomoc. Bez tego aktu nie Moge ruszyc.
Pomozesz ?
Serdecznie pozdrawiam,
Bozenna
Potrzebuje kopie jednego aktu slubu z AD Plock.
Pomagam w poszukiwaniach koledze Francuzowi,,ktory napisal na naszym forum prosbe o pomoc. Bez tego aktu nie Moge ruszyc.
Pomozesz ?
Serdecznie pozdrawiam,
Bozenna
-
2ala030450

Przecież wiesz Bożenko, że TAK.
Prosze napisz do mnie co potrzebujesz.
Pozdrawiam serdecznie - Ala
Prosze napisz do mnie co potrzebujesz.
Pozdrawiam serdecznie - Ala
Ala,
Dziekuje kochana, napisze e-mail.
Serdecznie pozdrawiam,
Bozenna
Dziekuje kochana, napisze e-mail.
Serdecznie pozdrawiam,
Bozenna
-
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Witaj Alu!2ala030450 pisze:Do Eli - Witaj Elunia, napisz mi o co Ci konkretnie chodzi (o jaki akt) z AD .
Jestem na wyjeździe i dopiero teraz przeczytałam Twój post. Pięknie dziękuję, wiem, że zawsze można na Ciebie liczyć. Odezwę się po powrocie.
Pozdrawiam serdecznie.
Elżbieta
Poszukuję akt śl. z Mazowsza:
- jurekstefan

Witam płocczan !
Mam problem w korzonkach drzewka mojej Ś.P.Mamy: ślady z aktu zgonu Jej Babci wskazują na urodzenie w Nowem Mieście. Nowych Miast jest kilka, ale najbardziej prawdopodobne jest to: AD Płock zespół: 112/0 Akta metrykalne parafii rzymskokatolickiej w Nowym Mieście.
Potrzebowałbym jedynie potwierdzenia (najlepiej foto
), czy w tym zespole znajdzie się akt urodzenia Modesta C(z)er(e)mańskiego s.Pawła & Antoniny z dn.(chyba) 15.12.1865. Nazwisko pisane było różnie, dlatego podałem wszystkie kombinacje.
Czy jakaś przyjazna duszyczka pomoże mi w weryfikacji mojej hipotezy ? Czas (oczywiście) nie gra roli, a chodzi o tzw.'przy okazję'
Z góry serdeczne dzięki za jakąkolwiek pomoc
Jurek
Mam problem w korzonkach drzewka mojej Ś.P.Mamy: ślady z aktu zgonu Jej Babci wskazują na urodzenie w Nowem Mieście. Nowych Miast jest kilka, ale najbardziej prawdopodobne jest to: AD Płock zespół: 112/0 Akta metrykalne parafii rzymskokatolickiej w Nowym Mieście.
Potrzebowałbym jedynie potwierdzenia (najlepiej foto
Czy jakaś przyjazna duszyczka pomoże mi w weryfikacji mojej hipotezy ? Czas (oczywiście) nie gra roli, a chodzi o tzw.'przy okazję'
Z góry serdeczne dzięki za jakąkolwiek pomoc
Jurek
Ala,
Gorace podziekowania za Twoja pomoc i znaleziony akt dla naszego kolegi Francuza.
Serdecznosci,
Bozenna
Gorace podziekowania za Twoja pomoc i znaleziony akt dla naszego kolegi Francuza.
Serdecznosci,
Bozenna
- Marciniak_Michał

Jurku,
akurat dzisiaj byłem w Płocku i wstąpiłem do diecezjalnego. Według archiwum, nie mają akt urodzeń z roku 1865.
Pozdrowienia,
Michał
akurat dzisiaj byłem w Płocku i wstąpiłem do diecezjalnego. Według archiwum, nie mają akt urodzeń z roku 1865.
Pozdrowienia,
Michał