DziekujeLisiecki_Kamil pisze:Dziękuję za tak szybką pomoc! Niech dobro okazane drugiemu człowiekowi powróci po stokroć!
Pozdrawiam,Joanna
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Kamilu ,znalazlam jeszcze info o bracie Aleksandry ParzychowskiejLisiecki_Kamil pisze:Z całego serca dziękujęPOZDROWIENIA! Kamil

Kamilu,Lisiecki_Kamil pisze:Witaj Joanno!
Z całego serca dziękuję za poświęcony czas i okazaną pomoc. Moja ciocia od prawie 20 lat poszukuje rodziny swojego ojca, a mojego pradziadka, który przed wojną stracił z rodziną kontakt i nigdy już ich nie odnalazł. O swej rodzinie nie mówił, możemy się tylko domyślać dlaczego. Po jego śmierci ciocia zaczęła kontynuować poszukiwania, traktując je, jako swojego rodzaju powinność, dług wobec swojego ojca. Dzięki przesłanym przez Ciebie informacjom, wszystko zaczyna układać się w logiczną całość. Jestem prawie pewien, że za kilka dni będę mógł Ci napisać, że dzięki Tobie spełniło się marzenie mojej cioci. Nie wiesz, jak wielką okazałaś nam pomoc. Łączę pozdrowienia od siebie i całej swojej rodziny![]()
Witam,marzenka pisze:Witam,
Bardzo proszę o odczytanie rekordu dotyczącego Jędrzeja Dańczaka, który 18 czerwca 1907r przybył do USA: http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse. ... dm=6&cp=12
Z góry bardzo dziękuję.
Pozdrawiam.
Marzena

Joanna71 pisze:Witaj Aneto,Rosłoniec_Aneta pisze:Witam, mam wielką prośbę otóż poszukuję jakiejkolwiek pomocy w odnalezieniu rodziny, która przed laty wyjechała do Ameryki. Z nie do końca pewnej informacji słyszałam historię, że moja praprababcia wyjechała do Ameryki zabierając ze sobą wszystkie swoje dzieci poza moją prababcią, później przesyłali nam jakieś zdjęcia ze ślubów itp (musi być sporo później bo zdjęcia już są kolorowe) z tylu zdjęć są podpisy, ale niestety same imiona lecz natrafiłam na jedno nazwisko "Smorągiewicz" a konkretnie napsiane jest tak : "Wuj Smorągiewicz mąż Lodzi". Póbowałam jakoś posklejać skobie te imiona (czasami jest napisane np dzieci Stasi: ...." ) i wyszło mi że była tam jakaś Stasia która miała 4 dzieci : Marysie która na pewno wyszła za mąż, Józefa, Anie i Michała. Była jakaś Lodzia i jej wspomniany mąż Smorągiewicz, była Zosia, Helena, i Adam który ma żonę Józię, raz też pojawił sie podpis ktos tam z babcią. Chodzi mi bardziej o znalezienie dzieci wspomnianych wcześniej osób ogólnie o jakikolwiek kontakt z kimkolwiek z tej rodziny.
Z góry dzięuję za pomoc
Dane ,ktore podalas nie wystarcza na znalezienie danej rodziny.
Piszesz o matce twojej prababci,ktora udala sie do Ameryki.
Podaj rok urodzenia twojej prababci,imie i nazwisko jej matki(rodzicow) ,imiona rodzenstwa, miejscowosc i zabor zamieszkania, itp.
Czy praprababcia wyjezdzala razem z mezem i dziecmi?
Wszystko to,co moze pomoc w odnalezieniu twoich antenatow.
Joanna