GenBaza - Metryki Genpolu
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie, adamgen
-
Kasia_Marchlińska

MetrykiGenBaza i GenPol - problem z logowaniem
Dzień dobry,
Od kilku lat korzystałam z metryk w genbazie. W swoim drzewie zamieszczałam linki do odnalezionych metryk. Po ostatnich zmianach globalnie wszyskie linki są bezużyteczne - przestały działać a niektóre działające wskazują losowo na inne parafie. Mam ich kilkaset, jak nie kilka tysięcy. Czy warto wogóle je aktualizować, czy baza jest dynamiczna i w przyszłości linki mogą się znowu pozmieniać? W takiej sytuacji zostawię sobie tylko informację o ścieżce dostępu typu "Genbaza - AD Kielce - miejscowośc - lata - numer stony".
dzięki,
Kaśka
Od kilku lat korzystałam z metryk w genbazie. W swoim drzewie zamieszczałam linki do odnalezionych metryk. Po ostatnich zmianach globalnie wszyskie linki są bezużyteczne - przestały działać a niektóre działające wskazują losowo na inne parafie. Mam ich kilkaset, jak nie kilka tysięcy. Czy warto wogóle je aktualizować, czy baza jest dynamiczna i w przyszłości linki mogą się znowu pozmieniać? W takiej sytuacji zostawię sobie tylko informację o ścieżce dostępu typu "Genbaza - AD Kielce - miejscowośc - lata - numer stony".
dzięki,
Kaśka
Kasia Marchlińska
Poszukuję informacji o nazwiskach: Papi, Geysmer, Kimens, Perks, Szwarcenburg-Czerny, Sosnowski, Czerny, Moszczyński-Pętkowski, Rychtarski, de Rozprza Faygel, Lippoman, Sonne, Gotti, Gałęzowski.
Poszukuję informacji o nazwiskach: Papi, Geysmer, Kimens, Perks, Szwarcenburg-Czerny, Sosnowski, Czerny, Moszczyński-Pętkowski, Rychtarski, de Rozprza Faygel, Lippoman, Sonne, Gotti, Gałęzowski.
-
Kubiak_Urszula

- Podziękował: 5 times
Aneksy Mława
Witam.
Może ktoś wie gdzie podziały się aneksy z 1936 roku dla Mławy, w tym miejscu są aneksy z roku 1926 .....
Pozdrawiam,Ula
Co do pobrań,też niestety mogę pobrać 5 zdjęć
Może ktoś wie gdzie podziały się aneksy z 1936 roku dla Mławy, w tym miejscu są aneksy z roku 1926 .....
Pozdrawiam,Ula
Co do pobrań,też niestety mogę pobrać 5 zdjęć
Re: Aneksy Mława
http://metryki.genbaza.pl/index/listina pisze:Czy nie będzie już AD Łódź?
Ina
Trzeba być zalogowanym.
Pozdrawiam,
Wiesław_F
- WaldemarChorążewicz

Re: Aneksy Mława
AD_Kielce
AP_Gdansk
AP_Kielce
AP_Koszalin
AP_Warszawa
AP_Łódź
Po zalogowaniu
W
AP_Gdansk
AP_Kielce
AP_Koszalin
AP_Warszawa
AP_Łódź
Po zalogowaniu
W
Ostatnio zmieniony czw 28 gru 2017, 17:39 przez WaldemarChorążewicz, łącznie zmieniany 5 razy.
-
Chrzanowski_Stanisław

- Otrzymał podziękowania: 4 times
- Małgorzata_Kulwieć

- Podziękował: 1 time
- Otrzymał podziękowania: 9 times
- Bugajska_Joanna

Re: Problemy z działaniem strony
Witam, co się dziś dzieje z "metryki.genbaza"? Pojawia się error i wiadomość w goglach
"plik robots.txt blokuje Google i nie można utworzyć opisu strony w wynikach wyszukiwania”.
Ktoś pomoże?
Pozdrawiam
Joanna Bugajska
"plik robots.txt blokuje Google i nie można utworzyć opisu strony w wynikach wyszukiwania”.
Ktoś pomoże?
Pozdrawiam
Joanna Bugajska
"metryki.genbaza" to raczej zupełnie inny serwis, niezwiązany z "genealodzy.pl"
--
BaZie - Bartłomiej Zieliński
BaZie - Bartłomiej Zieliński
- Bugajska_Joanna

To jest jasne.Przykro mi ale twoja informacja nie jest pomocna.bazie pisze:"metryki.genbaza" to raczej zupełnie inny serwis, niezwiązany z "genealodzy.pl"
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 5 times
- Jarosław_Młynik

To może ja się wtrącę. Strona metryki.genbaza.pl zawiera taki wpis, który uniemożliwia google indeksowanie jej. Wpis ten jest ogólnie dostępny i wygląda tak jak pod tym linkiem: http://metryki.genbaza.pl/robots.txt
Należy fakt ten zgłosić administratorowi tej strony - może on to uczynił specjalnie? Trudno powiedzieć. Na stronie genealodzy.pl nikt nie jest władny aby to zmienić - może to zrobić to tylko osoba zarządzająca przedmiotową stroną - właściciel albo administrator.
--
Pozdrawiam
Jarosław Młynik
Należy fakt ten zgłosić administratorowi tej strony - może on to uczynił specjalnie? Trudno powiedzieć. Na stronie genealodzy.pl nikt nie jest władny aby to zmienić - może to zrobić to tylko osoba zarządzająca przedmiotową stroną - właściciel albo administrator.
--
Pozdrawiam
Jarosław Młynik
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 5 times
ale głównie chodzi o to, że wątek nie dotyczy serwisu i serwerów PTG, więc świadome (!) pisanie o problemach serwerów obcych jest nie fair
w przypadku genbazy szczególnie - miesiące zajęło wyjaśnianie (w tym dysponentom digitalizowanych materiałów), że to zupełnie inne podmiotu, różne byty i nie należy mieszać PTG z genbazą
w przypadku genbazy szczególnie - miesiące zajęło wyjaśnianie (w tym dysponentom digitalizowanych materiałów), że to zupełnie inne podmiotu, różne byty i nie należy mieszać PTG z genbazą