Geneteka - chętni do współpracy

Tematy - indeksacja i digitalizacja metryk, projekty PTG

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Malgorzata_Rejowska

Sympatyk
Adept

Re: Zgłoszenie sie do indeksacji a indeksacja

Post autor: Malgorzata_Rejowska »

Św. Aleksandra Wwa Małżeństwa może na początek j.polski
Małgorzata
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

Miałem na myśli jeszcze bliższe :) ale to nie tu i nie ze mną jakie -napisz do administratora metryki.genealodzy.pl na adres metryki- @ -gmail.com
Ja ze swej strony bardzo mocno rekomenduje wcześniejszą prace w zespole (a Aleksandrem żaden się nie zajmuje), z prywatnym bólem serca..bo Aleksander mi bliższy niż to co pewnie można z APW O Grodzisk
pozdrawiam
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Awatar użytkownika
Malgorzata_Rejowska

Sympatyk
Adept

Post autor: Malgorzata_Rejowska »

Dziękuję za podpowiedź, a i ów Aleksander również bliski i memu sercu, więc zobaczymy co z tego wyjdzie.
Pozdrawiam
Małgorzata
marta1044

Sympatyk
Mistrz

Post autor: marta1044 »

Malgorzata_Rejowska pisze:Dziękuję za podpowiedź, a i ów Aleksander również bliski i memu sercu, więc zobaczymy co z tego wyjdzie.
Pozdrawiam
Małgorzata
Witaj Malgorzato,

W sprawie sw. Aleksandra prosze o kontakt na: geneteka- @ -genealodzy.pl
Od razu napisz co i jakie lata Cie interesuja oraz czy mozesz indeksowac w jakims innym jezyku niz polski.

Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
igoriosso

Administrator Geneteki
Legenda

A może osobna strona - podejmę się indeksacji?

Post autor: igoriosso »

Czy ktoś wie co dzieje się z p. Martą Nalążek? Zajmuje się geneteką, jednak nie odpisuje od miesiąca no maile, przez co moje indeksowanie stoi w miejscu. Jak dla mnie na czas ewentualnej absencji, ktoś mógłby przejmować obowiązki koordynatora, nawet ja mogę to robić, gdyby nie było chętnego.
Nawiasem, do geneteki wysłałem małżeństwa z parafii Słucz i czekam na wysyłkę do mnie Brzeźnia i Warszawa sw.Aleksander 1926-1929, gdyby ktoś miał oprócz p. Marty.
swoją drogą dawno nie było aktualizacji "do geneteki dodano..." ze strony Marty Nalążek
pozdrawiam,
IgorD.
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

A może osobna strona - podejmę się indeksacji?

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

Mogę przesłać, ale do wypełnienia z nazwiskami panieńskimi matek (chętnie też z imionami rodziców), czyli standard metryki.genealodzy.pl (moze iść i do geneteki)
WarszawaŚw.Aleksandra Z1926
WarszawaŚw.Aleksandra Z1927
WarszawaŚw.Aleksandra Z1929

WarszawaŚw.Aleksandra M1926
WarszawaŚw.Aleksandra M1927

kontakt: indexwawaww- @ -gmail.com lub do admina metryki - Łukasza Rzeszotka metryki- @ -gmail.com

[dodane]poszło, załatwione
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
marta1044

Sympatyk
Mistrz

Re: A może osobna strona - podejmę się indeksacji?

Post autor: marta1044 »

igoriosso pisze:jednak nie odpisuje od miesiąca no maile, przez co moje indeksowanie stoi w miejscu
Witaj Igorze,

To przykre, ze 7-10 dni to dla Ciebie miesiac. 10 dni temu dostalam Slucz, fakt, jeszcze nie wstawiony.
Ale o Brzeznio i sw. Aleksandra prosiles we wtorek. A mnie od srody nie bylo. Wrocilam godzine temu wiec odpisuje Tobie na forum. Dodatkowo musialam sprawdzic jak to jest ze sw. Aleksandrem gdyz nie mam za bardzo wgladu w ewentualne zrobione 'ukryte' roczniki.
Dlatego mam pytanie. Czy Brzeznio nadal aktualne? Sw. Aleksander jest zrobiony do 1926 wlacznie. Jesli zrobisz teraz pozniejsze roczniki to beda one ukryte w Genetece na podstawie Ustawy o ochronie danych osobowych.
Czekam na informacje na maila.

Pozdrawiam,
Marta NALAZEK
Awatar użytkownika
Michał_Zieliński

Zarząd PTG
Legenda

Post autor: Michał_Zieliński »

igoriosso pisze:Czy ktoś wie co dzieje się z p. Martą Nalążek? Zajmuje się geneteką, jednak nie odpisuje od miesiąca no maile, przez co moje indeksowanie stoi w miejscu. Jak dla mnie na czas ewentualnej absencji, ktoś mógłby przejmować obowiązki koordynatora, nawet ja mogę to robić, gdyby nie było chętnego.
Nawiasem, do geneteki wysłałem małżeństwa z parafii Słucz i czekam na wysyłkę do mnie Brzeźnia i Warszawa sw.Aleksander 1926-1929, gdyby ktoś miał oprócz p. Marty.
swoją drogą dawno nie było aktualizacji "do geneteki dodano..." ze strony Marty Nalążek
pozdrawiam,
IgorD.
A ja myslalem, ze to cos z moimi indeksami jest nie tak - przesłałem 4 razy (prawie miesiąc temu) - 0 odpowiedzi, indeksy nieopublikowane w genetece. Ale widze, że to po prostu przestój :roll:
Awatar użytkownika
igoriosso

Administrator Geneteki
Legenda

Post autor: igoriosso »

Przepraszam za zniekształcenie nazwiska, nie wiem skąd to wziąłem.. nie wiem, czy to było 7-10 dni czy miesiąc, bo już zdążyłem zapomnieć, w każdym razie czekałem na krótką odpowiedź, że spisy dotarły. Należy podkreślić także, że aktualizacji geneteki ze strony Marty nie było od dawna, stąd moja propozycja pomocy, mógłbym nadzorować część projektu. Brzeźnio nadal aktualne, Aleksandra przesłał mi już Włodzimierz, pozdrawiam i czekam na mail

IgorD.
Sułkowski_Jacek

Sympatyk
Adept

Post autor: Sułkowski_Jacek »

Witam,
Mogę spróbować zająć się indeksacją. Na początek coś po polsku i czytelne np. z Warszawy.

pozdr
Jacek
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Sympatyk
Nowicjusz

Indeksacja aktów z parafii Przewodowo, powiat Pułtusk.

Post autor: Pawłowska_Ledke_Elżbieta »

Witam!

Dzięki uprzejmości pana J. F. Grabowskiego otrzymałam dziś skany indeksów aktów ślubów z parafii Przewodowo za lata 1837-1853. Postaram się szybko je zindeksować i przesłać do geneteki.

Pozdrawiam i składam wszystkim najserdeczniejsze życzenia z okazji Świąt Bożego Narodzenia i nadchodzącego Nowego Roku.

Elżbieta
Haponiuk_Daniel

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Haponiuk_Daniel »

Witam!

Jeżeli ktoś będzie potrzebował pomocy w indeksacji to z chęcią pomogę (mam dużo wolnego czasu). Niestety moja wiedza zawiera się tylko na języku polskim.

Pozdrawiam

Daniel

malyhaper- @ -hotmail.com
Awatar użytkownika
Ptolemeusz

Sympatyk

Post autor: Ptolemeusz »

Zgłaszam chęć do pomocy w indeksowaniu. Poproszę na początek w jezyku polskim i może coś niedużego, aby zapoznać się w temacie. Instrukcję indeksowania już przeczytałem.

Pozdrawiam, Paweł
Szukam rodzin: Engelke, Vetter, Kansik, Waschkowiak (Waszkowiak), Kotyniewicz, Wojciechowscy, Maliszczak, Sperscy
ambrozja100

Sympatyk
Adept

Post autor: ambrozja100 »

Zgłaszam się ponownie do indeksowania parafii Lipsko.( całość) . Danuta Skowroń
Awatar użytkownika
kwroblewska

Sympatyk
Ekspert

Post autor: kwroblewska »

Haper pisze: Jeżeli ktoś będzie potrzebował pomocy w indeksacji to z chęcią pomogę (mam dużo wolnego czasu). Niestety moja wiedza zawiera się tylko na języku polskim.
Ptolemeusz pisze:Zgłaszam chęć do pomocy w indeksowaniu. Poproszę na początek w jezyku polskim i może coś niedużego, aby zapoznać się w temacie. Instrukcję indeksowania już przeczytałem.
Danielu i Pawle może sami sobie coś wybierzcie z
Zasoby zgłoszone do opracowania przez administratora projektu.
http://geneteka.genealodzy.pl/plany.php

------
Krystyna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Indeksacja metryk - projekty PTG”