Geneteka - chętni do współpracy
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Malgorzata_Rejowska

Re: Zgłoszenie sie do indeksacji a indeksacja
Św. Aleksandra Wwa Małżeństwa może na początek j.polski
Małgorzata
Małgorzata
-
Sroczyński_Włodzimierz

Miałem na myśli jeszcze bliższe
ale to nie tu i nie ze mną jakie -napisz do administratora metryki.genealodzy.pl na adres metryki- @ -gmail.com
Ja ze swej strony bardzo mocno rekomenduje wcześniejszą prace w zespole (a Aleksandrem żaden się nie zajmuje), z prywatnym bólem serca..bo Aleksander mi bliższy niż to co pewnie można z APW O Grodzisk
pozdrawiam
Ja ze swej strony bardzo mocno rekomenduje wcześniejszą prace w zespole (a Aleksandrem żaden się nie zajmuje), z prywatnym bólem serca..bo Aleksander mi bliższy niż to co pewnie można z APW O Grodzisk
pozdrawiam
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
- Malgorzata_Rejowska

Dziękuję za podpowiedź, a i ów Aleksander również bliski i memu sercu, więc zobaczymy co z tego wyjdzie.
Pozdrawiam
Małgorzata
Pozdrawiam
Małgorzata
Witaj Malgorzato,Malgorzata_Rejowska pisze:Dziękuję za podpowiedź, a i ów Aleksander również bliski i memu sercu, więc zobaczymy co z tego wyjdzie.
Pozdrawiam
Małgorzata
W sprawie sw. Aleksandra prosze o kontakt na: geneteka- @ -genealodzy.pl
Od razu napisz co i jakie lata Cie interesuja oraz czy mozesz indeksowac w jakims innym jezyku niz polski.
Pozdrawiam,
Marta
A może osobna strona - podejmę się indeksacji?
Czy ktoś wie co dzieje się z p. Martą Nalążek? Zajmuje się geneteką, jednak nie odpisuje od miesiąca no maile, przez co moje indeksowanie stoi w miejscu. Jak dla mnie na czas ewentualnej absencji, ktoś mógłby przejmować obowiązki koordynatora, nawet ja mogę to robić, gdyby nie było chętnego.
Nawiasem, do geneteki wysłałem małżeństwa z parafii Słucz i czekam na wysyłkę do mnie Brzeźnia i Warszawa sw.Aleksander 1926-1929, gdyby ktoś miał oprócz p. Marty.
swoją drogą dawno nie było aktualizacji "do geneteki dodano..." ze strony Marty Nalążek
pozdrawiam,
IgorD.
Nawiasem, do geneteki wysłałem małżeństwa z parafii Słucz i czekam na wysyłkę do mnie Brzeźnia i Warszawa sw.Aleksander 1926-1929, gdyby ktoś miał oprócz p. Marty.
swoją drogą dawno nie było aktualizacji "do geneteki dodano..." ze strony Marty Nalążek
pozdrawiam,
IgorD.
-
Sroczyński_Włodzimierz

A może osobna strona - podejmę się indeksacji?
Mogę przesłać, ale do wypełnienia z nazwiskami panieńskimi matek (chętnie też z imionami rodziców), czyli standard metryki.genealodzy.pl (moze iść i do geneteki)
WarszawaŚw.Aleksandra Z1926
WarszawaŚw.Aleksandra Z1927
WarszawaŚw.Aleksandra Z1929
WarszawaŚw.Aleksandra M1926
WarszawaŚw.Aleksandra M1927
kontakt: indexwawaww- @ -gmail.com lub do admina metryki - Łukasza Rzeszotka metryki- @ -gmail.com
[dodane]poszło, załatwione
WarszawaŚw.Aleksandra Z1926
WarszawaŚw.Aleksandra Z1927
WarszawaŚw.Aleksandra Z1929
WarszawaŚw.Aleksandra M1926
WarszawaŚw.Aleksandra M1927
kontakt: indexwawaww- @ -gmail.com lub do admina metryki - Łukasza Rzeszotka metryki- @ -gmail.com
[dodane]poszło, załatwione
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
Re: A może osobna strona - podejmę się indeksacji?
Witaj Igorze,igoriosso pisze:jednak nie odpisuje od miesiąca no maile, przez co moje indeksowanie stoi w miejscu
To przykre, ze 7-10 dni to dla Ciebie miesiac. 10 dni temu dostalam Slucz, fakt, jeszcze nie wstawiony.
Ale o Brzeznio i sw. Aleksandra prosiles we wtorek. A mnie od srody nie bylo. Wrocilam godzine temu wiec odpisuje Tobie na forum. Dodatkowo musialam sprawdzic jak to jest ze sw. Aleksandrem gdyz nie mam za bardzo wgladu w ewentualne zrobione 'ukryte' roczniki.
Dlatego mam pytanie. Czy Brzeznio nadal aktualne? Sw. Aleksander jest zrobiony do 1926 wlacznie. Jesli zrobisz teraz pozniejsze roczniki to beda one ukryte w Genetece na podstawie Ustawy o ochronie danych osobowych.
Czekam na informacje na maila.
Pozdrawiam,
Marta NALAZEK
- Michał_Zieliński

A ja myslalem, ze to cos z moimi indeksami jest nie tak - przesłałem 4 razy (prawie miesiąc temu) - 0 odpowiedzi, indeksy nieopublikowane w genetece. Ale widze, że to po prostu przestójigoriosso pisze:Czy ktoś wie co dzieje się z p. Martą Nalążek? Zajmuje się geneteką, jednak nie odpisuje od miesiąca no maile, przez co moje indeksowanie stoi w miejscu. Jak dla mnie na czas ewentualnej absencji, ktoś mógłby przejmować obowiązki koordynatora, nawet ja mogę to robić, gdyby nie było chętnego.
pozdrawiam,
IgorD.
Przepraszam za zniekształcenie nazwiska, nie wiem skąd to wziąłem.. nie wiem, czy to było 7-10 dni czy miesiąc, bo już zdążyłem zapomnieć, w każdym razie czekałem na krótką odpowiedź, że spisy dotarły. Należy podkreślić także, że aktualizacji geneteki ze strony Marty nie było od dawna, stąd moja propozycja pomocy, mógłbym nadzorować część projektu. Brzeźnio nadal aktualne, Aleksandra przesłał mi już Włodzimierz, pozdrawiam i czekam na mail
IgorD.
IgorD.
-
Sułkowski_Jacek

-
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Indeksacja aktów z parafii Przewodowo, powiat Pułtusk.
Witam!
Dzięki uprzejmości pana J. F. Grabowskiego otrzymałam dziś skany indeksów aktów ślubów z parafii Przewodowo za lata 1837-1853. Postaram się szybko je zindeksować i przesłać do geneteki.
Pozdrawiam i składam wszystkim najserdeczniejsze życzenia z okazji Świąt Bożego Narodzenia i nadchodzącego Nowego Roku.
Elżbieta
Dzięki uprzejmości pana J. F. Grabowskiego otrzymałam dziś skany indeksów aktów ślubów z parafii Przewodowo za lata 1837-1853. Postaram się szybko je zindeksować i przesłać do geneteki.
Pozdrawiam i składam wszystkim najserdeczniejsze życzenia z okazji Świąt Bożego Narodzenia i nadchodzącego Nowego Roku.
Elżbieta
-
Haponiuk_Daniel

Witam!
Jeżeli ktoś będzie potrzebował pomocy w indeksacji to z chęcią pomogę (mam dużo wolnego czasu). Niestety moja wiedza zawiera się tylko na języku polskim.
Pozdrawiam
Daniel
malyhaper- @ -hotmail.com
Jeżeli ktoś będzie potrzebował pomocy w indeksacji to z chęcią pomogę (mam dużo wolnego czasu). Niestety moja wiedza zawiera się tylko na języku polskim.
Pozdrawiam
Daniel
malyhaper- @ -hotmail.com
- Ptolemeusz

Zgłaszam chęć do pomocy w indeksowaniu. Poproszę na początek w jezyku polskim i może coś niedużego, aby zapoznać się w temacie. Instrukcję indeksowania już przeczytałem.
Pozdrawiam, Paweł
Pozdrawiam, Paweł
Szukam rodzin: Engelke, Vetter, Kansik, Waschkowiak (Waszkowiak), Kotyniewicz, Wojciechowscy, Maliszczak, Sperscy
-
ambrozja100

- kwroblewska

Haper pisze: Jeżeli ktoś będzie potrzebował pomocy w indeksacji to z chęcią pomogę (mam dużo wolnego czasu). Niestety moja wiedza zawiera się tylko na języku polskim.
Danielu i Pawle może sami sobie coś wybierzcie zPtolemeusz pisze:Zgłaszam chęć do pomocy w indeksowaniu. Poproszę na początek w jezyku polskim i może coś niedużego, aby zapoznać się w temacie. Instrukcję indeksowania już przeczytałem.
Zasoby zgłoszone do opracowania przez administratora projektu.
http://geneteka.genealodzy.pl/plany.php
------
Krystyna