Minęło kolejnych kilka lat i temat zdechł. Nie wiem czy zostały w końcu opublikowane zdjęcia ksiąg w sieci?
Jeśli mnie pamięć nie myli, to taka była publiczna umowa: ludzie się składają, Państwo Kamińscy koordynują całą akcję wykupu i robią zdjęcia ksiąg, po to by skorzystało z tego całe środowisko genealogów.
Patronowało wszystkiemu szacowne PYG i legitymizowało całą akcję udostepniając łamy niniejszego forum dzięki czemu wykup doszedł do skutku, więc nie chcę słyszeć, że to prywatna sprawa Kamińskich i żebym się z nimi dochodził

Jeśli księgi zostały sfotografowane, a zdjęcia zostały udostępnione na jakichś stronach, to proszę o jasną informację.
Sądzę, że PTG powinno się w końcu zainteresować losem tych skanów, bo poniekąd było współorganizatorem całego przedsięwzięcia - Ewa Kamińska była wówczas członkiem Zarządu PTG, akcja odbyła się dzięki udostępnieniu niniejszego forum i poparciu Prezesa Jacka, co każdy może sobie doczytać.
Ludzie z Polski (i nie tylko) wysłali kasę, więc zwykła ludzka przyzwoitość nakazuje zajęcie się tą sprawą
z szacunkiem
Waldemar Fronczak