Sawicki_Julian pisze:Witam Janku, Bardzo Pięknie i pomysłowo, bo w różnych językach, zrobiłeś kawał dobrej roboty, jeszcze przydałaby się lista księży w tym wykazie drzewka pomagających w Ogłoszeniu Świętości Papieża Polaka - Jana Pawła II .
Dziękuje Janku za patriotyczną postawę i upór w dążeniu do celu : Julian
Julian nie rozumiem jakich ksieży?
ci którzy pomagali robic dzewo i udostepnili mi zasoby parafii
sa wspomniani napewno niezyjacy ksiadz Marian Michalik i obecny proboszcz
Jerzy Wojciechowski . Napewno pastor i jego zona tylko nie znam imion ale Mach . z parafii M. Lutra biała
napewno ks. Stanisław Śmietana w Czańcu
ale i ksieza na Debnikach to zgon karola
o wikary z Floriana w karakowie to feliks Kaczorowski.
Tych najważniejszych wmieniam na 1 stronie po lewej stronie ale tych z lipnika to znam .
od jutra beda struzować przy ksiegach bo sa udostepnione dla wszystkich na jeden dzień sam to układałem wedługo listy 3 godziny bo niestety wszystko sie rozpoczeło w Lipniku i rodzina karola Wojtyły i Emili Kaczorowskiej .
Ciekawostka jest inforamacja Potr Keniga historyka z Białej o tym że prawdopodobnie Feliks nie produkowła powozóe jako właściciel tylko paracował w fabryce powozów w białej i moze został dielerem
przedstawicielem handlowym tej firmy w Krakowie i dlatego tam wyemigrował . ale to tez odszukane 2 dni temu niepewne i tylko ślad do sprawdzenia . pewne ze mieszkał 4 domy od fabryki w Białej
i pryncypał byl chrestnym jednego z dzieci ale to tez nie genealogia pełna JP II i musze to dopiero sprawdzić i udokumentować . Jest co robić
jest watek Kecki szewc Jan Kanty Podweorski. i Rodzina Reck RecK
Może z mazowsza ale sam nie dam rady a PTG nie pomaga .
choc maja kontakty za archiwami . żreszta widzisz że tu ludzie ciezko szukaja swoich przodków i genealogia JP II to nie ta strona do dyskusji. popatrzy na posty powyżej
Ja za Genealogie św. Papieża Jana Pawła II dostałem blokade konta jednego z najstarszych na forum
Bo chyba domuślasz sie że Fturas i ja troche podobni na zdjeciach tylko starsi o kilka lat. Ale dziekuje za zachetę w poszukawaniach genealogicznych przodków św. Papieża Jana Pawła II ile dam rady to poszukam reszte pociagną synowie.jan z lipnika
Tez mama zapisy o ślubie w tych księgach jak Frenciszek jak maciej o i reszta przodków JP II. ale trudno to opowiedac troche strona do poprawek co jszcze nie chodzi wszystko . ale Może inni tez zrobia sobie takie drzewo przodków
poatrzy jak klikniesz na widoczek drzewa na 1 stronie to dostaniesz powiekszenie i zobaczysz całe długie drzewo an pnad 240 cm i jednak da sie to robic i publikować w necie ,
. cała strona to raptem 40 mb. tylko zapomniane Gify pozwalaja na taka publikacje .
Musze kończyć bo jeszce mam sporo pracy z przugotowaniem kilku zdjeć ale to na przyszłość tyle udało sie opublikować p o,patrz na 4 żony Macieja sa jeszcze zgony dzieciaków i inne zdjecia ale to inna bajka .
Zajżyj na chest Olgi Wojtyła
podziwiaj i pieczęcie parfialne i JP II o benedykta XVI . o podziekowania dla watykanu za pliki o śmierci JP II .
jan
tylko wybacz jak mam dostawać po głowie za posty na tym Forum to wole tu nie już zachodzić bo po co?
pomocy nie dostane w poszukiwaniac nqapewno a uczyc juz nie mam siły pokazałem jak wygladaja zapisy z galicji i co można doszukac w alegata.
Szukajcie
alegata ślubów przodków leżały ponad 150 lay wszyscy sa znawcami genealogii JPII ale jak możma pisać bez tych źródeł . Fakt Mormonów tam nie było i szukaj w archiwach też .Tam byłem tylko ja i Ks. Wojciechowski bo chciałem pisac tylko prawde z dokumentów prawdziwych a nie za ksiażek uznanych genealogów na swiecie tylko poco oni kłamią to nie wiem czytaj Chrzest Olgi przez Emilie jak
sa nawet 2 zapisy i psze że siostrę JP II ochrzciła położna
Moja Para pra babcia też była połózną to wiem co robiła położna w galicji że pomyłkowo podaja że Anna Maria scholz urosdziła sie w 1853 roku to fakt ale jak podejdziesz do białej chocby wirtualnie w tym drzewie to zobaczysz kiedy naprawde . jak pogladsz Czanie to też zapragniesz wyrzucic albumy genealogiczne o przodkach JP II . A szczytem juz jest apłacić minakowskiemu za jego dane bo nie podaje prawdy a płacić sobie karze. jan
...................
ale drzewo jeszczenie jest w innych jeszykach kiedyś pode[ne je do wikipedli narazie ogladam watykan
jan