(MoiKrewni.pl) vs. MyHeritage.pl
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- pozmirowski

Z całym szacunkiem, ale co tu PTG ma do rzeczy?omnibus pisze:Czy PTG jest zainteresowany tym, by upomnieć się o tych braci swoich maluczkich?
Paru Niemców założyło portal genealogiczny, a potem go sprzedało. A PTG ma im powiedzieć, że co? Że nie wolno?
A co do ekshibicjonizmu - nikt nikogo nie zmusza do trzymania jakichkolwiek danych online.
Pozdrawiam
Tomek
- Jabłonowski_Marek

Witam.
Dziękuję bardzo za cenne podpowiedzi,opinie na temat DG II.
Ułatwia mi to podjęcie decyzji co do wyboru programu.
Pozdrawiam
Ania B.
Dziękuję bardzo za cenne podpowiedzi,opinie na temat DG II.
Ułatwia mi to podjęcie decyzji co do wyboru programu.
Pozdrawiam
Ania B.
Pozdrawiam Ania Bernat
par.swietokrzyskie:Łopuszno,Przedbórz,Skotniki,Czermno,Ręczno,małopol.Miechów,Koniusza,Czaple W.,Proszowice,podkarp:Jeżowe,Kamień,Bieliny,Łętownia maz.Jasienica,Jelonki,Czermno,Złorotia
par.swietokrzyskie:Łopuszno,Przedbórz,Skotniki,Czermno,Ręczno,małopol.Miechów,Koniusza,Czaple W.,Proszowice,podkarp:Jeżowe,Kamień,Bieliny,Łętownia maz.Jasienica,Jelonki,Czermno,Złorotia
Do Thomeck;
Czytaj i myśl. Nie wypowiadaj się pochopnie i nie pisz o szacunku... .
Jeśli kto nie ma "hamulców moralnych" to go żadne prawo nie powstrzyma, a i PTG nic nie wskóra. Jeśli natomiast PTG postrzega się między bracią genealogiczną jako służba tymże, powinno wydać opinię potępiającą. Nie mam nic przeciwko prowadzeniu genealogii online jeśli dotyczy ona mnie osobiście, dane osobowe zamieszczałem tylko odnośnie osób które wyraźnie sobie tego życzyły. Spór nie jest o to, czy "Tak", tylko "jak". Jeszcze raz podkreślę, haniebne praktyki portalu MK źle wpłyną na wszystkich. PTG powinno tu być organem opiniotwórczym, zło nazwać po imieniu. Pozdrawiam.
Czytaj i myśl. Nie wypowiadaj się pochopnie i nie pisz o szacunku... .
Jeśli kto nie ma "hamulców moralnych" to go żadne prawo nie powstrzyma, a i PTG nic nie wskóra. Jeśli natomiast PTG postrzega się między bracią genealogiczną jako służba tymże, powinno wydać opinię potępiającą. Nie mam nic przeciwko prowadzeniu genealogii online jeśli dotyczy ona mnie osobiście, dane osobowe zamieszczałem tylko odnośnie osób które wyraźnie sobie tego życzyły. Spór nie jest o to, czy "Tak", tylko "jak". Jeszcze raz podkreślę, haniebne praktyki portalu MK źle wpłyną na wszystkich. PTG powinno tu być organem opiniotwórczym, zło nazwać po imieniu. Pozdrawiam.
-
Albin_Kożuchowski

Programy do drzewa genealogicznego
Witam.
Jak połączyć osoby w programie My Heritage? Dwie osoby wywodzące się od tego samego przodka, tylko już z różnych gałęzi, w trzecim pokoleniu pobrały się. Program automatycznie ich nie łączy, więc jak to zrobić, żeby te osoby nie dublowały się każda w swojej gałęzi?
Jak połączyć osoby w programie My Heritage? Dwie osoby wywodzące się od tego samego przodka, tylko już z różnych gałęzi, w trzecim pokoleniu pobrały się. Program automatycznie ich nie łączy, więc jak to zrobić, żeby te osoby nie dublowały się każda w swojej gałęzi?
Pozdrawiam AlbinKoz.
-
Kobyłkiewicz_Monika
Re: Programy do drzewa genealogicznego
Przyłączam się do pytania.Albin_Kożuchowski pisze:Witam.
Mam taki sam problem tylko w druga stronę
Re: Programy do drzewa genealogicznego
Pani Moniko, Panie Albinie
Jeśli chodzi o program My Heritage, który jest instalowany na komputerze to na jednej z osób należy kliknąć prawym przyciskiem myszy najechać kursorem na „małżonkowie” i wybrać „dołącz współmałżonka”. Następnie z listy wybrać już istniejącą osobę.
Na stronie My Heritage Ne tworzę drzewa, więc nie wiem jak tam to wygląda
Jeśli chodzi o program My Heritage, który jest instalowany na komputerze to na jednej z osób należy kliknąć prawym przyciskiem myszy najechać kursorem na „małżonkowie” i wybrać „dołącz współmałżonka”. Następnie z listy wybrać już istniejącą osobę.
Na stronie My Heritage Ne tworzę drzewa, więc nie wiem jak tam to wygląda
Pozdrawiam
Łukasz Sokół
Poszukuję: Korytkowski, Połocki, Sokół, Wołyński
http://sites.google.com/site/mojagenealogia/
Łukasz Sokół
Poszukuję: Korytkowski, Połocki, Sokół, Wołyński
http://sites.google.com/site/mojagenealogia/
Re: program do budowy drzewa
Tylko dlaczego na My Heritage nie działa mapka nazwisk która była w moikrewni.pl ? Dlaczego nie ma możliwości wyświetlania wywodu genealogicznego w całości i nie od razu rozwija się gałąź przeze mnie wskazanej osoby? Program w internecie obsługuje się o wiele trudniej niż moikrewni.pl ? Czy po pobrani bezpłatnej wersji My Heritage na komputer, działa on dokładnie tak samo jak ten w sieci czyli kipesko w porównaniu z przejętym poprzednikiem?
Krzysztof
Krzysztof
Re: program do budowy drzewa
Dlatego ze MH przejeli uzytkownikow a nie maja jeszcze tej funkcjonalności
Hmm jesli chodzi o pracowanie z poprzednikiem to wole program FTB niz MoiKrewni.pl na komuter (a właściwie AH)
Jeśli chodzi o wywody genealogiczne to przeciez to są różnice wynikajace że inne osoby robily MK a inne MH
Pozdrawiam
robert
Hmm jesli chodzi o pracowanie z poprzednikiem to wole program FTB niz MoiKrewni.pl na komuter (a właściwie AH)
Jeśli chodzi o wywody genealogiczne to przeciez to są różnice wynikajace że inne osoby robily MK a inne MH
Pozdrawiam
robert
- Michał_Kaczorowski

- Kontakt:
My Heritage ma świetną nową funkcję "Smart Matches" która automatycznie porównuje twoje drzewo z bazą i wysyła miala z powiadomieniem. W ten sposób przypadkiem odnalazłem kuzynkę i informacje o swoich pradziadkach a newet ich zdjęcia! Wcześniej nawet nie znałem ich poprawnych nazwisk. Do tego program potrafi np. automatycznie wykryć krewnych na grupowych zdjęciach rodzinnych. Super sprawa.
- Michał_Kaczorowski

- Kontakt: