(MoiKrewni.pl) vs. MyHeritage.pl

Wzajemna pomoc w tworzenie drzewa genealogicznego, dyskusje o genealogicznych programach , opowiadania historyczno-genealogiczne o rodzinie , nasze blogi genealogiczne...

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
pozmirowski

Sympatyk

Post autor: pozmirowski »

Aniu witam serdecznie.
Programu DGII używam ponad 2 lata mam ponad 750 osób i stronę www i jestem bardzo zadowolony.
Pozdrawiam.
Wiesław Późmirowski
Awatar użytkownika
Thomeck

Nieaktywny

Post autor: Thomeck »

omnibus pisze:Czy PTG jest zainteresowany tym, by upomnieć się o tych braci swoich maluczkich?
Z całym szacunkiem, ale co tu PTG ma do rzeczy? :shock:
Paru Niemców założyło portal genealogiczny, a potem go sprzedało. A PTG ma im powiedzieć, że co? Że nie wolno?

A co do ekshibicjonizmu - nikt nikogo nie zmusza do trzymania jakichkolwiek danych online.

Pozdrawiam
Tomek
Awatar użytkownika
Jabłonowski_Marek

Członek PTG
Mistrz

Post autor: Jabłonowski_Marek »

Witam! Nigdy nie byłem zwolennikiem programów online. Od roku mam DG II i jestem z niego zadowolony. Dodatkowo używam programu Ahnenblatt.
Pozdrawiam
Marek
Szczęśliwi Ci, którzy liczą swój dom w pokoleniach.

Sympatyk
Mistrz
Kontakt:

Post autor: aniaosin »

Witam.
Dziękuję bardzo za cenne podpowiedzi,opinie na temat DG II.
Ułatwia mi to podjęcie decyzji co do wyboru programu.

Pozdrawiam :)
Ania B.
Pozdrawiam Ania Bernat
par.swietokrzyskie:Łopuszno,Przedbórz,Skotniki,Czermno,Ręczno,małopol.Miechów,Koniusza,Czaple W.,Proszowice,podkarp:Jeżowe,Kamień,Bieliny,Łętownia maz.Jasienica,Jelonki,Czermno,Złorotia
Awatar użytkownika
omnibus

Sympatyk

Post autor: omnibus »

Do Thomeck;
Czytaj i myśl. Nie wypowiadaj się pochopnie i nie pisz o szacunku... .

Jeśli kto nie ma "hamulców moralnych" to go żadne prawo nie powstrzyma, a i PTG nic nie wskóra. Jeśli natomiast PTG postrzega się między bracią genealogiczną jako służba tymże, powinno wydać opinię potępiającą. Nie mam nic przeciwko prowadzeniu genealogii online jeśli dotyczy ona mnie osobiście, dane osobowe zamieszczałem tylko odnośnie osób które wyraźnie sobie tego życzyły. Spór nie jest o to, czy "Tak", tylko "jak". Jeszcze raz podkreślę, haniebne praktyki portalu MK źle wpłyną na wszystkich. PTG powinno tu być organem opiniotwórczym, zło nazwać po imieniu. Pozdrawiam.
Albin_Kożuchowski

Sympatyk
Mistrz

Programy do drzewa genealogicznego

Post autor: Albin_Kożuchowski »

Witam.
Jak połączyć osoby w programie My Heritage? Dwie osoby wywodzące się od tego samego przodka, tylko już z różnych gałęzi, w trzecim pokoleniu pobrały się. Program automatycznie ich nie łączy, więc jak to zrobić, żeby te osoby nie dublowały się każda w swojej gałęzi?
Pozdrawiam AlbinKoz.
Kobyłkiewicz_Monika

Re: Programy do drzewa genealogicznego

Post autor: Kobyłkiewicz_Monika »

Albin_Kożuchowski pisze:Witam.
Jak połączyć osoby w programie My Heritage? Dwie osoby wywodzące się od tego samego przodka, tylko już z różnych gałęzi, w trzecim pokoleniu pobrały się. Program automatycznie ich nie łączy, więc jak to zrobić, żeby te osoby nie dublowały się każda w swojej gałęzi?
Przyłączam się do pytania.
Mam taki sam problem tylko w druga stronę :) Zaczęłam od małżeństwa majacego wspólnego przodka i niestety, mimo, że ten przodek figuruje w spisie osób raz to w drzewku istnieje 2 razy. Raz ze swoimi przodkami a raz bez żadnych danych.
ŁSokół

Sympatyk

Re: Programy do drzewa genealogicznego

Post autor: ŁSokół »

Pani Moniko, Panie Albinie
Jeśli chodzi o program My Heritage, który jest instalowany na komputerze to na jednej z osób należy kliknąć prawym przyciskiem myszy najechać kursorem na „małżonkowie” i wybrać „dołącz współmałżonka”. Następnie z listy wybrać już istniejącą osobę.
Na stronie My Heritage Ne tworzę drzewa, więc nie wiem jak tam to wygląda :(
Pozdrawiam
Łukasz Sokół

Poszukuję: Korytkowski, Połocki, Sokół, Wołyński

http://sites.google.com/site/mojagenealogia/
Awatar użytkownika
cocolinko

Sympatyk

Re: program do budowy drzewa

Post autor: cocolinko »

Tylko dlaczego na My Heritage nie działa mapka nazwisk która była w moikrewni.pl ? Dlaczego nie ma możliwości wyświetlania wywodu genealogicznego w całości i nie od razu rozwija się gałąź przeze mnie wskazanej osoby? Program w internecie obsługuje się o wiele trudniej niż moikrewni.pl ? Czy po pobrani bezpłatnej wersji My Heritage na komputer, działa on dokładnie tak samo jak ten w sieci czyli kipesko w porównaniu z przejętym poprzednikiem?
Krzysztof
rbodziony

Sympatyk

Re: program do budowy drzewa

Post autor: rbodziony »

Dlatego ze MH przejeli uzytkownikow a nie maja jeszcze tej funkcjonalności
Hmm jesli chodzi o pracowanie z poprzednikiem to wole program FTB niz MoiKrewni.pl na komuter (a właściwie AH)
Jeśli chodzi o wywody genealogiczne to przeciez to są różnice wynikajace że inne osoby robily MK a inne MH
Pozdrawiam
robert
Awatar użytkownika
Michał_Kaczorowski

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Michał_Kaczorowski »

My Heritage ma świetną nową funkcję "Smart Matches" która automatycznie porównuje twoje drzewo z bazą i wysyła miala z powiadomieniem. W ten sposób przypadkiem odnalazłem kuzynkę i informacje o swoich pradziadkach a newet ich zdjęcia! Wcześniej nawet nie znałem ich poprawnych nazwisk. Do tego program potrafi np. automatycznie wykryć krewnych na grupowych zdjęciach rodzinnych. Super sprawa.
Tomek1973

Sympatyk

Post autor: Tomek1973 »

Obrazek

z proletariackim pozdrowieniem - tomek
Awatar użytkownika
Michał_Kaczorowski

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Michał_Kaczorowski »

Przecież mój forumowy nick jest jednocześnie moim imieniem i nazwiskiem. Po się powtarzać...
Tomek1973

Sympatyk

Post autor: Tomek1973 »

Jestem przekonany, że za osoby jawnie lekceważące zasady panujące na forum, weźmie się w końcu administracja. Dorosłym ludziom pewnych norm współżycia międzyludzkiego nie da się już co prawda wpoić, ale za to znakomicie da się je egzekwować.

tomek
danisha

Nieaktywny
Tytan

Post autor: danisha »

Myślę, Michale, że to nie o Ciebie chodzi, tylko o zagadkowego Pana Omnibusa.
Danka Lenart
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze drzewa, Programy genealogiczne, Monografie o rodzinach”