Nazwisko: Dąbrowski
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Gorczyca_Renata

Re: Dąbrowscy- okolice Rawy
Witam,
poszukuję potomków rodziny Dąbrowskich związanych z miejscowościami : Skaszewo,Garnowo Stare,Winnica,Budy Ciepielewskie (Ciepielińskie). Będę wdzięczna za każdą informację.
Pozdrawiam
Renata
poszukuję potomków rodziny Dąbrowskich związanych z miejscowościami : Skaszewo,Garnowo Stare,Winnica,Budy Ciepielewskie (Ciepielińskie). Będę wdzięczna za każdą informację.
Pozdrawiam
Renata
Witam
Moi Dąbrowscy pochodzili z okolic Błonia koło Warszawy a szczególnie z Biskupic parafia Rokitno. Chętnie wymienię informacje.
Pozdrawiam
Monika
Moi Dąbrowscy pochodzili z okolic Błonia koło Warszawy a szczególnie z Biskupic parafia Rokitno. Chętnie wymienię informacje.
Pozdrawiam
Monika
witam,polecam stronę www.katalogszlachty com. tam jest mnóstwo Dąbrowskich.
Moi Dąbrowscy są z Warszawy
siostry: Marianna ur: 1813 i Anastazja ur 1822 - kolejne żony Karola Osińskiego.
Do kompletu kolejna z sióstr: Julianna Dąbrowska ur: 1815 żona: Wojciecha Grabowskiego.
Rodzicami sióstr byli: Jan i Marianna Wojciechowska.
Pozdrawiam
Dorota
siostry: Marianna ur: 1813 i Anastazja ur 1822 - kolejne żony Karola Osińskiego.
Do kompletu kolejna z sióstr: Julianna Dąbrowska ur: 1815 żona: Wojciecha Grabowskiego.
Rodzicami sióstr byli: Jan i Marianna Wojciechowska.
Pozdrawiam
Dorota
Witam Dąbrowskich.
Poszukuję Dąbrowskich z Parafii Rybno koło Sochaczewa.
Szymon Dąbrowski ur 1820r syn Mateusza Dąbrowskiego i Marianny Jendrychowskiej ze Szwarcina.
Mieszkali w Pawłowicach i Błoniu..
Pozdrawiam
Anna
Poszukuję Dąbrowskich z Parafii Rybno koło Sochaczewa.
Szymon Dąbrowski ur 1820r syn Mateusza Dąbrowskiego i Marianny Jendrychowskiej ze Szwarcina.
Mieszkali w Pawłowicach i Błoniu..
Pozdrawiam
Anna
- d_oleksiak

Witam,
poszukuję informacji na temat Dąbrowskich z Parafii Klembów.
Moje dane to:
Dąbrowski Wojciech urodzony około 1866, oraz jego syn Dąbrowski Jan 1894-1972.
Pozdrawiam
Darek
poszukuję informacji na temat Dąbrowskich z Parafii Klembów.
Moje dane to:
Dąbrowski Wojciech urodzony około 1866, oraz jego syn Dąbrowski Jan 1894-1972.
Pozdrawiam
Darek
DĄBROWSKI ADAM ur. 24 grudnia 1815 Warszawa - zona Ostaszewska Marcelina, rodzice Ignacy Dąbrowski i Rosołowska Marianna
Poszukuję informacji o DĄBROWSKIM IGNACYM - matka prawdopodobnie pochodziła z Włoch - nazwisko CASTELLO (sic!)
Poszukuję informacji o DĄBROWSKIM IGNACYM - matka prawdopodobnie pochodziła z Włoch - nazwisko CASTELLO (sic!)
Akt Małż. nr 16/1869 z parafii św. Floriana w Krakowie, Józef Dąbrowski wdowiec po Reginie Szczęlikowskiej http://szukajwarchiwach.pl/29/326/0/2/M ... -OMUjZCfmA
Gienia
Gienia
-
tatianawoodfield
Poszukuje rodziny Marii Dabrowskiej zona Wojciecha Pikosz zmarlej w Warszawie przy ulicy Wilczej nr 27 w 1945r /posiadam akt zgonu/ corka Jozefa i Walerii z Romankow, mozliwe ze Maria miala Brata Wladyslawa Dabrowskiego o ktorym tez poszukuje informacji
- Zawada_Cezary

Dąbrowscy w parafii Zakrzewo pow.płocki
Dąbrowski był szwagrem mojego pradziadka , nazywał się Jan a jego żona Marianna Borowska siostra pradziadka.To linia boczna boczna więc nie znam szczegółów, ale jest to rodzina wielopokoleniowa, rozwinięta szeroko w parafii Kępa /Zakrzewo.
Pozdrawiam
Dąbrowski był szwagrem mojego pradziadka , nazywał się Jan a jego żona Marianna Borowska siostra pradziadka.To linia boczna boczna więc nie znam szczegółów, ale jest to rodzina wielopokoleniowa, rozwinięta szeroko w parafii Kępa /Zakrzewo.
Pozdrawiam
Cezary
Moje regiony: Mazowsze, Kielecczyzna, Małopolska, Pomorze;
Moje rody: Zawada, Płatos, Górnicz, Swaczyk, Torbicki, Borowski, Chorębiewski, Zarzycki;
Moje regiony: Mazowsze, Kielecczyzna, Małopolska, Pomorze;
Moje rody: Zawada, Płatos, Górnicz, Swaczyk, Torbicki, Borowski, Chorębiewski, Zarzycki;
Moi Dąbrowscy są właśnie z parafii Zakrzewo: Filip, Piotr ur. ok. 1805, Jan ur. 1830, Franciszek ur. 1870. Franciszek po wojsku, w 1896 roku przeniósł się do Warszawy i w 1898 u św Antoniego wziął slub z Eleonorą Kucewicz. A w którym roku urodził się Twój Jan, czyim był synem?
Pozdrawiam Krystyna
- Zawada_Cezary

-
Krawczyk_Jacek

Dąbrowski parafia Dąbrowa Wielka
Witam,
poszukuję informacji o Dąbrowskich (rodzina mojej żony, po matce zd. Lubowickiej) z miejscowości Dąbrowa-Tworki w parafii Dąbrowa Wielka.
Na forum dużą wiedzą "pochwalił" się p. Jerzy Jamiołkowski, bardzo proszę o ewentualny kontakt na priv.
Pozdrawiam
krawczyk.jacek.wroc @wp.pl
poszukuję informacji o Dąbrowskich (rodzina mojej żony, po matce zd. Lubowickiej) z miejscowości Dąbrowa-Tworki w parafii Dąbrowa Wielka.
Na forum dużą wiedzą "pochwalił" się p. Jerzy Jamiołkowski, bardzo proszę o ewentualny kontakt na priv.
Pozdrawiam
krawczyk.jacek.wroc @wp.pl
- maria.j.nie

e-mail w wątkach na Forum
Uprzejmie proszę nie podawać e-mail w wątkach na ForumKrawczyk_Jacek pisze:Witam,
... bardzo proszę o ewentualny kontakt na priv.
Pozdrawiam
... wroc @wp.pl
Zamiast podawać adres, można wybrać w swoim "
pokazuj mój Adres..." na dole posta pokazuje się ikonka
Z pozycji wysłanego posta, wystarczy kliknąć w ikonkę
Gdzie szukać
Pozdrawiam serdecznie Maria