Witam,Sawicki_Julian pisze:Witam ; Pani Krysiu czy da się rozwiązać taką zagadkę o Kanadzie , mam takie dane - w 1906 ślub w Świętomarzy Józefy Kunegundy córki Stanisława i Zofii z Narkiewiczów - Sawickich z Jadownik i Michała Pruchnickiego syna Antoniego i Marianny z Sieradzkich - Pruchnickich ur. w Kowali z Chybic . Po tym czasie wyjechali do Kanady myślę ze w około 1910 roku bo jest zdjęcie z 1922 roku a na nim Stanisław Pruchnicki syn Michała przystępuje do pierwszej komunii , czyli ma 8 lat to się ur. w 1914r. i jest drugie zdjęcie bez opisu ; to rodzice Michał i Józefa z malutkim dzieckiem na ręku , zdjęcie robione w tym samym miejscu i czasie bo posadzka taka sama . Tylko nie wiadomo gdzie w tej Kanadzie zamieszkali , a ci z rodziny co znali adres już nie żyją . W spisie telefonów widzę ze są takie nazwiska Pruchnickich chyba siedem pozycji , ale które z tych z Jadownik z powiatu , wtedy był Solec lub Iłża . Czy da się odnaleźć jakieś dane , listę i gdzie mieszkali i mieszkają dzisiaj może ktoś z tej rodziny , czy jest to do rozwiązania taka zagadka . Pozdrawiam - Julian Sawicki
Niestety nic nie znalazłam na temat Pańskiej rodziny.
Są tylko trzy listy pasażerskie na których są Pruchniccy ale to są nie
to osoby których Pan szuka.
Canadian Passenger Lists, 1865-1935
Immigration & Travel
Name: Henikaz Pruchnicki
Birth: abt 1888 - Austria
Departure: Hamburg, Germany
Arrival: 29 Nov 1912 - New York, New York
Canadian Passenger Lists, 1865-1935
Immigration & Travel
Name: Mikolaj Pruchnicki
Birth: abt 1892 - Poland