Archiwum Państwowe w Toruniu Oddział we Włocławku

Pomogę lub potrzebuję pomocy w Archiwum ; Archiwa .. gdzie szukać zasoby (inwentarze) Archiwów w Internecie

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

genealogiaWłocławek

Sympatyk

Post autor: genealogiaWłocławek »

Witam -
Helenko - poszukiwanego przez Ciebie aktu małżeństwa nie ma także w aktach parafii Ostrowite, Krzywosądz (Dobre) i Kowal (Gołaszewo. Natomiast co do miejscowości Cichoń - nie udało mi się w ogóle zlokalizować miejscowości o takiej nazwie.

Panie Łopiński- niestety akta parafii Kowal rozpoczynają się dopiero od roku 1809.

@genealogu66 - poszukiwanegio przez Ciebiue aktu urodzenia również nie jestem w stanie odnależć, bowiem akta parafii Osięciny rozpoczynają sie od roku 1826.

@harnas - w spisie miejscowości znajdujących się w księgach metrykalnych archiwum nie ma takiej miejscowosci jak Cisew:(
harnas

Sympatyk

Post autor: harnas »

@harnas - w spisie miejscowości znajdujących się w księgach metrykalnych archiwum nie ma takiej miejscowosci jak Cisew:(

przepraszam ;tak jest w metryce urodzenia mojej babciz 1907r.
A wszystkie chrzty odbywały się w mieście Turku.
Pozdrawiam Alicja
genealogiaWłocławek

Sympatyk

Alicjo - w trakim razie poszukiwania dotyczyć będą AP w Poznaniu:)
harnas

Sympatyk

Post autor: harnas »

Witam ponownie.
Według bazy danych PRADZIAD ,akta dla miasta Turek znajdują się w AP Włocławek.
Pozdrawiam
Alicja
helenka

Sympatyk

Post autor: helenka »

Panie Włocławek ,
Serdecznie dziękuję za obecne poszukiwania i przepraszam tu chodzi o miejscowość Choceń. Pomyślałam jak to było blisko Włocławka to może ten ślub wzięli we Włocławku , panna urodziła się na wiosce pod Radomiem a ochrzczono ją w Radomiu może tu też tak było. Serdecznie pozdrawiam i czekam na pomoc ,Helenka.
Ostatnio zmieniony ndz 27 wrz 2009, 11:02 przez helenka, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Łopiński_Jacek

Sympatyk
Ekspert
Kontakt:

Post autor: Łopiński_Jacek »

Dziękuję za dobre chęci.
Czy wchodzi w grę sprawdzenie tego aktu w Archiwum Diecezjalnym?
Te lata są w ich zasobach.

Z góry dziękuję :)
Pozdrawiam, Jacek Łopiński
Moja genealogia
www.jaceklopinski.pl
Zapraszam również na Forum Genealogiczne Łopińskich
www.lopinscy.pun.pl
genealogiaWłocławek

Sympatyk

Witam,
w tym wątku już padło pytanie czy pomagam w korzystaniu z zasobu AD - niestety nie wchodzi to w grę, co na 2 stronie tegoż wątku jest wytłumaczone.

Pani Alicjo - AP to nie AD, a to zasadnicza różnica:)
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradzi ... wosc=turek

Pozdrawiam.
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradzi ... wosc=turek
Awatar użytkownika
Czyżewski_Bartłomiej

Członek PTG
Ekspert

AP w Toruniu Oddział we Włocławku

Post autor: Czyżewski_Bartłomiej »

Nieaktualne.
Ostatnio zmieniony pt 18 mar 2011, 20:16 przez Czyżewski_Bartłomiej, łącznie zmieniany 1 raz.
Maryla_Celmer

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Maryla_Celmer »

Czyżewski_Bartłomiej pisze:Witam serdecznie! 8)

Poszukuję osoby, która wybiera się do AP w Toruniu Oddział we Włocławku i mogłaby sprawdzić dla mnie jeden akt urodzenia. Chodzi mi o parafię Chodecz, której akta znajdują się właśnie w w/w archiwum.

Poszukuję aktu urodzenia mojego 3*pra dziadka Adama Sarneckiego, syna Aleksandra Sarneckiego i Marii zd. Kluszczyńskiej. Mój przodek przyszedł na świat 5 grudnia 1865r w Chodczu (chrzczony najprawdopodobniej w par. rzymskokatolickiej w Chodczu).

Bardzo byłbym wdzięczny za wszelką pomoc :)

Pozdrawiam
B. Czyżewski

PS. W miarę swoich możliwości i czasu oczywiście, mogę pomóc w poszukiwaniach aktów w AP Łódź ;)
Bede we wloclawskim Archiwum w polowie listopada. Jesli mozesz tak dlugo czekac, poszukam tego aktu dla Ciebie. Napisz do mnie na marylaclmr5@gmail.com, zebym wiedziala, gdzie go potem doslac bezposrednio.
Pozdrawiam
Maryla Celmer
Awatar użytkownika
Irek_Bartkowski

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Irek_Bartkowski »

Witam Cię, genealogia/Włocławek
Poszukuję z parafii Działyń miejscowość Kijaszkowo dzieci urodzone z Tomasza i Konstancji małż.Kapuścińskich-Jakub 1773,Agnieszka 1788,Marianna 1791.Być może dzieci było więcej.Może tam brali ślub?

Proszę o odpowiedź na bartkowski.pl@wp.pl
Ireneusz Bartkowski
Pozdrawiam
Irek Bartkowski
Poszukuję zgonu Katarzyna Sałkowska vel Bartkowska,Lata 1854-1878 diecezja płocka.
genealogiaWłocławek

Sympatyk

Witam Pana-
dokument, którego Pan poszukuje jest w aktach parafii Chodecz w roku 1865 pod nr 242 - chrzest Adama Józefa sarneckiego, urodzonego 6 grudnia 1865 r. z ojca Aleksandra i matki Marianny z Kluszczyńskich. Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
Czyżewski_Bartłomiej

Członek PTG
Ekspert

Post autor: Czyżewski_Bartłomiej »

Panie/Pani Włocławek!

Bardzo dziękuję za pomoc, teraz już tylko wystarczy zamówić ksero tego aktu w AP we Włocławku :)

Pozdrawiam serdecznie
B. Czyżewski
Pozdrawiam,
Bartłomiej Czyżewski

Mój blog genealogiczny: http://mojagenealogia.blogspot.com/
genealogiaWłocławek

Sympatyk

Panie Ireneuszu-Kijaszkowo znajduje się w obrębie parafii Mazowsze. Z interesujących Pana lat jest tylko summariusz czyli spis urodzeń, małż. i zgonów. I tak - jest wpis o małzenstwie w roku 1777 Tomasza Kapuścińskiego i Konstancji Woźniakownej, a jedynymi dziećmi, które figurują w tym spisie to bliźnięta Maciej i Apolonia, urodzone 12 lutego 1780 r., przy czym Maciej umiera cztery dni po urodzeniu. Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
Irek_Bartkowski

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Irek_Bartkowski »

genealogiaWłocławek pisze:Panie Ireneuszu-Kijaszkowo znajduje się w obrębie parafii Mazowsze. Z interesujących Pana lat jest tylko summariusz czyli spis urodzeń, małż. i zgonów. I tak - jest wpis o małzenstwie w roku 1777 Tomasza Kapuścińskiego i Konstancji Woźniakownej, a jedynymi dziećmi, które figurują w tym spisie to bliźnięta Maciej i Apolonia, urodzone 12 lutego 1780 r., przy czym Maciej umiera cztery dni po urodzeniu. Pozdrawiam serdecznie.
Dziękuję za informację.
Może są wpisy dotyczące ich rodziców?
Dzisiaj natrafiłem przy sprawdzaniu aneksów na akt ur.Agnieszki Kapuścińskiej 1788r córki Tomasza i Konstancji w miejscowości Sitno parafia Działyń.
Może tam będzie ich więcej.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Irek Bartkowski
Poszukuję zgonu Katarzyna Sałkowska vel Bartkowska,Lata 1854-1878 diecezja płocka.
rubinka1

Sympatyk

Archiwum Państwowe Włocławek

Post autor: rubinka1 »

Witam, Genealogia?Włocławek
Poszukuję Trzcińskich z parafii Żałe: Adam Trzciński, jego brat Piotr Trzciński, ich ojciec Wawrzyniec Trzciński, matka Katarzyna Trzcińska. Wiem, że mieszkali w tej parafii w 1812 roku. Może znajdziesz w summariuszu jakiś ślad?
Pozdrawiam serdecznie
Kasia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc w Archiwum”