Archiwum Państwowe w Toruniu Oddział we Włocławku
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
genealogiaWłocławek

Witam -
Helenko - poszukiwanego przez Ciebie aktu małżeństwa nie ma także w aktach parafii Ostrowite, Krzywosądz (Dobre) i Kowal (Gołaszewo. Natomiast co do miejscowości Cichoń - nie udało mi się w ogóle zlokalizować miejscowości o takiej nazwie.
Panie Łopiński- niestety akta parafii Kowal rozpoczynają się dopiero od roku 1809.
@genealogu66 - poszukiwanegio przez Ciebiue aktu urodzenia również nie jestem w stanie odnależć, bowiem akta parafii Osięciny rozpoczynają sie od roku 1826.
@harnas - w spisie miejscowości znajdujących się w księgach metrykalnych archiwum nie ma takiej miejscowosci jak Cisew:(
Helenko - poszukiwanego przez Ciebie aktu małżeństwa nie ma także w aktach parafii Ostrowite, Krzywosądz (Dobre) i Kowal (Gołaszewo. Natomiast co do miejscowości Cichoń - nie udało mi się w ogóle zlokalizować miejscowości o takiej nazwie.
Panie Łopiński- niestety akta parafii Kowal rozpoczynają się dopiero od roku 1809.
@genealogu66 - poszukiwanegio przez Ciebiue aktu urodzenia również nie jestem w stanie odnależć, bowiem akta parafii Osięciny rozpoczynają sie od roku 1826.
@harnas - w spisie miejscowości znajdujących się w księgach metrykalnych archiwum nie ma takiej miejscowosci jak Cisew:(
-
genealogiaWłocławek

Panie Włocławek ,
Serdecznie dziękuję za obecne poszukiwania i przepraszam tu chodzi o miejscowość Choceń. Pomyślałam jak to było blisko Włocławka to może ten ślub wzięli we Włocławku , panna urodziła się na wiosce pod Radomiem a ochrzczono ją w Radomiu może tu też tak było. Serdecznie pozdrawiam i czekam na pomoc ,Helenka.
Serdecznie dziękuję za obecne poszukiwania i przepraszam tu chodzi o miejscowość Choceń. Pomyślałam jak to było blisko Włocławka to może ten ślub wzięli we Włocławku , panna urodziła się na wiosce pod Radomiem a ochrzczono ją w Radomiu może tu też tak było. Serdecznie pozdrawiam i czekam na pomoc ,Helenka.
Ostatnio zmieniony ndz 27 wrz 2009, 11:02 przez helenka, łącznie zmieniany 2 razy.
- Łopiński_Jacek

- Kontakt:
Dziękuję za dobre chęci.
Czy wchodzi w grę sprawdzenie tego aktu w Archiwum Diecezjalnym?
Te lata są w ich zasobach.
Z góry dziękuję
Pozdrawiam, Jacek Łopiński
Czy wchodzi w grę sprawdzenie tego aktu w Archiwum Diecezjalnym?
Te lata są w ich zasobach.
Z góry dziękuję
Pozdrawiam, Jacek Łopiński
Moja genealogia
www.jaceklopinski.pl
Zapraszam również na Forum Genealogiczne Łopińskich
www.lopinscy.pun.pl
www.jaceklopinski.pl
Zapraszam również na Forum Genealogiczne Łopińskich
www.lopinscy.pun.pl
-
genealogiaWłocławek

Witam,
w tym wątku już padło pytanie czy pomagam w korzystaniu z zasobu AD - niestety nie wchodzi to w grę, co na 2 stronie tegoż wątku jest wytłumaczone.
Pani Alicjo - AP to nie AD, a to zasadnicza różnica:)
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradzi ... wosc=turek
Pozdrawiam.
w tym wątku już padło pytanie czy pomagam w korzystaniu z zasobu AD - niestety nie wchodzi to w grę, co na 2 stronie tegoż wątku jest wytłumaczone.
Pani Alicjo - AP to nie AD, a to zasadnicza różnica:)
Pozdrawiam.
- Czyżewski_Bartłomiej

AP w Toruniu Oddział we Włocławku
Nieaktualne.
Ostatnio zmieniony pt 18 mar 2011, 20:16 przez Czyżewski_Bartłomiej, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Maryla_Celmer

Bede we wloclawskim Archiwum w polowie listopada. Jesli mozesz tak dlugo czekac, poszukam tego aktu dla Ciebie. Napisz do mnie na marylaclmr5@gmail.com, zebym wiedziala, gdzie go potem doslac bezposrednio.Czyżewski_Bartłomiej pisze:Witam serdecznie!
Poszukuję osoby, która wybiera się do AP w Toruniu Oddział we Włocławku i mogłaby sprawdzić dla mnie jeden akt urodzenia. Chodzi mi o parafię Chodecz, której akta znajdują się właśnie w w/w archiwum.
Poszukuję aktu urodzenia mojego 3*pra dziadka Adama Sarneckiego, syna Aleksandra Sarneckiego i Marii zd. Kluszczyńskiej. Mój przodek przyszedł na świat 5 grudnia 1865r w Chodczu (chrzczony najprawdopodobniej w par. rzymskokatolickiej w Chodczu).
Bardzo byłbym wdzięczny za wszelką pomoc
Pozdrawiam
B. Czyżewski
PS. W miarę swoich możliwości i czasu oczywiście, mogę pomóc w poszukiwaniach aktów w AP Łódź
Pozdrawiam
Maryla Celmer
- Irek_Bartkowski

- Kontakt:
Witam Cię, genealogia/Włocławek
Poszukuję z parafii Działyń miejscowość Kijaszkowo dzieci urodzone z Tomasza i Konstancji małż.Kapuścińskich-Jakub 1773,Agnieszka 1788,Marianna 1791.Być może dzieci było więcej.Może tam brali ślub?
Proszę o odpowiedź na bartkowski.pl@wp.pl
Ireneusz Bartkowski
Poszukuję z parafii Działyń miejscowość Kijaszkowo dzieci urodzone z Tomasza i Konstancji małż.Kapuścińskich-Jakub 1773,Agnieszka 1788,Marianna 1791.Być może dzieci było więcej.Może tam brali ślub?
Proszę o odpowiedź na bartkowski.pl@wp.pl
Ireneusz Bartkowski
Pozdrawiam
Irek Bartkowski
Poszukuję zgonu Katarzyna Sałkowska vel Bartkowska,Lata 1854-1878 diecezja płocka.
Irek Bartkowski
Poszukuję zgonu Katarzyna Sałkowska vel Bartkowska,Lata 1854-1878 diecezja płocka.
-
genealogiaWłocławek

Witam Pana-
dokument, którego Pan poszukuje jest w aktach parafii Chodecz w roku 1865 pod nr 242 - chrzest Adama Józefa sarneckiego, urodzonego 6 grudnia 1865 r. z ojca Aleksandra i matki Marianny z Kluszczyńskich. Pozdrawiam serdecznie.
dokument, którego Pan poszukuje jest w aktach parafii Chodecz w roku 1865 pod nr 242 - chrzest Adama Józefa sarneckiego, urodzonego 6 grudnia 1865 r. z ojca Aleksandra i matki Marianny z Kluszczyńskich. Pozdrawiam serdecznie.
- Czyżewski_Bartłomiej

Panie/Pani Włocławek!
Bardzo dziękuję za pomoc, teraz już tylko wystarczy zamówić ksero tego aktu w AP we Włocławku
Pozdrawiam serdecznie
B. Czyżewski
Bardzo dziękuję za pomoc, teraz już tylko wystarczy zamówić ksero tego aktu w AP we Włocławku
Pozdrawiam serdecznie
B. Czyżewski
-
genealogiaWłocławek

Panie Ireneuszu-Kijaszkowo znajduje się w obrębie parafii Mazowsze. Z interesujących Pana lat jest tylko summariusz czyli spis urodzeń, małż. i zgonów. I tak - jest wpis o małzenstwie w roku 1777 Tomasza Kapuścińskiego i Konstancji Woźniakownej, a jedynymi dziećmi, które figurują w tym spisie to bliźnięta Maciej i Apolonia, urodzone 12 lutego 1780 r., przy czym Maciej umiera cztery dni po urodzeniu. Pozdrawiam serdecznie.
- Irek_Bartkowski

- Kontakt:
Dziękuję za informację.genealogiaWłocławek pisze:Panie Ireneuszu-Kijaszkowo znajduje się w obrębie parafii Mazowsze. Z interesujących Pana lat jest tylko summariusz czyli spis urodzeń, małż. i zgonów. I tak - jest wpis o małzenstwie w roku 1777 Tomasza Kapuścińskiego i Konstancji Woźniakownej, a jedynymi dziećmi, które figurują w tym spisie to bliźnięta Maciej i Apolonia, urodzone 12 lutego 1780 r., przy czym Maciej umiera cztery dni po urodzeniu. Pozdrawiam serdecznie.
Może są wpisy dotyczące ich rodziców?
Dzisiaj natrafiłem przy sprawdzaniu aneksów na akt ur.Agnieszki Kapuścińskiej 1788r córki Tomasza i Konstancji w miejscowości Sitno parafia Działyń.
Może tam będzie ich więcej.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Irek Bartkowski
Irek Bartkowski
Archiwum Państwowe Włocławek
Witam, Genealogia?Włocławek
Poszukuję Trzcińskich z parafii Żałe: Adam Trzciński, jego brat Piotr Trzciński, ich ojciec Wawrzyniec Trzciński, matka Katarzyna Trzcińska. Wiem, że mieszkali w tej parafii w 1812 roku. Może znajdziesz w summariuszu jakiś ślad?
Pozdrawiam serdecznie
Kasia
Poszukuję Trzcińskich z parafii Żałe: Adam Trzciński, jego brat Piotr Trzciński, ich ojciec Wawrzyniec Trzciński, matka Katarzyna Trzcińska. Wiem, że mieszkali w tej parafii w 1812 roku. Może znajdziesz w summariuszu jakiś ślad?
Pozdrawiam serdecznie
Kasia