Archiwum Państwowe w Siedlcach

Pomogę lub potrzebuję pomocy w Archiwum ; Archiwa .. gdzie szukać zasoby (inwentarze) Archiwów w Internecie

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

marekzaborski

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: marekzaborski »

Witam
proszę osoby odwiedzające AP Siedlce o sprawdzenie czy w
1593/0 Akta stanu cywilnego parafii rzymskokatolickiej w Kłoczewie powiat Ryki (1890 - 1902 - wyłącznie małżeństwa)
są metryki z nazwiskiem Leśniewski.

Pozdrawiam
Marek Zaborski
P_Jast

Sympatyk

Post autor: P_Jast »

ponawiam prośbę
Noel pisze:witam

zwracam się z prośbą do odwiedzających Ap w Siedlcu,

szukam aktu urodzenia oraz pozostałych informacji rodzinnych :

Jastrzębski Teofil ur. ok 1841 wieś Tarcze par. Zbuczyn
syn Franciszka i Kasyldy ( Matyldy) z Zalewskich (Zaleskich)

zespół: 241/0 Akta stanu cywilnego parafii rzymskokatolickiej w Zbuczynie powiat Siedlce

http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradzi ... sc=zbuczyn

z góry serdecznie dziękuje za pomoc w uzyskaniu skanów/kopii, wszelkie koszta pokryję

pozdrawiam
Noel
Przemysław Jastrzębski
ewajgg

Post autor: ewajgg »

Witam Do odwiedzających AP w Siedlcach. Poszukuję informacji na temat Rodziny Świątek z miejscowości Czarnowąż Aleksandrówka parafia Niwiski. Henryk Świątek zm 1942 syn Tekli i imienia ojca nie znam. Dziękuję
ewajgg

Nastąpiła zmiana rodzice Henryka Świątka nazywali się Franciszka i Antoni. Proszę o informację. Dziękuje. Ewa Goleniak
Awatar użytkownika
JoannaUrban

Sympatyk

Post autor: JoannaUrban »

Będę w AP w Siedlcach 18 i/lub 25 listopada mam zamiar przeglądać księgi UMZ parafii Suchożebry z lat 1875-1885.
Ewo pomogłoby podanie wieku Henryka Świątka w chwili zgonu.
ewajgg

Dziękuję za pomoc. Niestety nikt nie wie ile pradziadek miał lat w chwili śmierci. Wiem tylko że zmarł na tyfus zimą 1942 roku.Jego żona nazywała się Sabina Świątek z domu Kowalczyk ich ślub był w 1916 roku więcej informacji nie mam.
Antoni_Stosio

Post autor: Antoni_Stosio »

Witam, zwracam się z prośbą do odwiedzających AP w Siedlcach,
szukam akt zgonu lub informacji rodzinnych dot. Józefa Stosio z Toczysk/ par.Stoczek Łukowski
syn Piotra i Magdaleny Flis w przedziale lat 1872-1907

http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradzi ... sc=Stoczek

Dziękuję serdecznie za pomoc
marzenka

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: marzenka »

Witam

Mam olbrzymią prośbę do odwiedzających AP w Siedlcach. Proszę o sprawdzenie w Aktach stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej w Łukowie aktu ślubu:
Jana Poniatowskiego ur.1869r w Łukowie i Feliksy Pokrzywnickiej ur. około 1880r.Prawdopodobny rok ślubu: 1899 Łuków. Potrzebuję wszelkich informacji o nich oraz o ich rodzinie.

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam
marzena.
Ostatnio zmieniony wt 27 gru 2011, 19:14 przez marzenka, łącznie zmieniany 1 raz.
Gajdemska_Urszula

Post autor: Gajdemska_Urszula »

Witam, proszę o pomoc wszystkich odwiedzających AP w Siedlcach. Proszę o wszelkie informacje o Antonim Lewickim ur 1867r we wsi Przykory powiat garwolinski gm.Miastków Kościelny, syna Antoniego Lewickiego i Weroniki z Freliszków. Może miał rodzeństwo, cokolwiek
Mirek80

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Mirek80 »

Witam wszystkich poszukujących informacji w AP w Siedlcach. Dziś w archiwum była moja bratowa i okazało się że udostępnili możliwość fotografowania ksiąg metykalnych własnym aparatem (z ograniczeniem do 75% całości księgi). Teoretycznie koszt wykonania zdjęcia to 3 zł, a w praktyce okazało się, że nie chcieli od niej żadnych pieniędzy.
Pozdrawiam,
Mirek
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

jak "teoretycznie koszt to 3zł"?
teoretycznie to mają cennik (2008 rok?) niezgodny z wytycznymi NDAP i tyle, dopóki go nie stosują to nie ma skarg i tak się kręci
nie ma opłat, (jeśli są to do zwrotu) za udostępnienie do własnego kopiowania (jeśli to takie same udostępnianie jak do przeglądania)
jeśli ktoś zażąda -brać pokwitowanie i sygnał do naczelnej, inaczej szopka będzie trwała długie lata..no ciuciubabka taka:(
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
l.chybowski

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: l.chybowski »

Dzień dobry
Mam pytanie dotyczące AP w Siedlcach. Napisałem do nich i czekam na odpowiedź. Nie wiem czy dobrze szukam i czy interesujące mnie metryki tam są. Czy są gdzieś wykazy zasobów.

Dokładniej interesują mnie metryki urodzenia ze wsi Stok Ruski parafia Mordy. Ok. 1833-35 urodził się tam mój pra-pra-pradziad Józef Chybowski syn Mikołaja i Marianny. Może powinienem szukać gdzie indziej? Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam
Leszek
apogorzelska

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: apogorzelska »

Witaj
Wszystko znajduje się z bazie Pradziad
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradzi ... rch=szukaj
Pozdrawiam
Ania
Ania Pogorzelska
------------------------------------------------------------
Szukam informacji o Jakubie Żukowskim (ur +- 1880r.), mieszkańcu gm. Belsk, woj. mazowieckie, zmarłym w 1917 w Mińsku Litewskim, żona Magdalena z Mrozów
l.chybowski

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: l.chybowski »

Dziękuję serdecznie i pozdrawiam :)
zdzislaw15

Sympatyk

Post autor: zdzislaw15 »

Witam!Mam prośbę,czy ktoś przegląda w AP Siedlce parafię Przemienienia Pańskiego w Łukowie-nazwisko Dobrzyński.Pozdrawiam Zdzisław.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc w Archiwum”