Posiadam spis warszawskiej ludności wyznania ewang.z 1791r
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Ewangelicy warszawscy
Ursula serdecznie dziękuję za informacje.
Imiona postaram się namierzyć.
Pozdrawiam i życzę przyjemnego weekendu
Marek
Imiona postaram się namierzyć.
Pozdrawiam i życzę przyjemnego weekendu
Marek
-
Florek_Jacek

Ewangelicy warszawscy
Dzień dobry Ursula
Bardzo proszę o sprawdzenie w spisie nazwisk Sznicki/a (lub Schnitzki/a), Janisz (lub Jänisch), Vieweger (lub Viehweger, lub Fiweger).
Bardzo proszę o sprawdzenie w spisie nazwisk Sznicki/a (lub Schnitzki/a), Janisz (lub Jänisch), Vieweger (lub Viehweger, lub Fiweger).
Pozdrawiam
Jacek Florek
Jacek Florek
Ewangelicy warszawscy
Hallo Jacek Florek,
1. Twoja prośba z 20/12/2011
2. Moja odpowiedź na 21.12.2011
3. No Janisz lub Jänisch
Pozdrawiam
Ursula
1. Twoja prośba z 20/12/2011
2. Moja odpowiedź na 21.12.2011
3. No Janisz lub Jänisch
Pozdrawiam
Ursula
-
Florek_Jacek

Ewangelicy warszawscy
Jaceck,
Ale tam są:
2375; Janiche Jan (Janiche Johann), zam: Nowolipie; żona Anna Zofia (21), l.: 28, karta: 109, 65v
Życzyć pięknej niedzieli
Ursula
Ale tam są:
2375; Janiche Jan (Janiche Johann), zam: Nowolipie; żona Anna Zofia (21), l.: 28, karta: 109, 65v
Życzyć pięknej niedzieli
Ursula
-
Florek_Jacek

Ewangelicy warszawscy
Dziękuję jeszcze raz. Zanotowałem te dane ale myślę, że to nie ta rodzina.
Pozdrawiam
Jacek Florek
Jacek Florek
-
MonikaMaru

Ewangelicy warszawscy
Witam serdecznie!
Proszę o sprawdzenie nazwisk Makarewicz, Meyer (Mejer, Meier, Majer), Straus, Dahms i Michaelis.
Byli ewangelikami,mieszkali w Warszawie, ale dalej niż do 1826r nie dotarłam. Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam Monika
Proszę o sprawdzenie nazwisk Makarewicz, Meyer (Mejer, Meier, Majer), Straus, Dahms i Michaelis.
Byli ewangelikami,mieszkali w Warszawie, ale dalej niż do 1826r nie dotarłam. Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam Monika
Pozdrawiam,
Monika
Monika
Ewangelicy warszawscy
Hallo Monika,
Nazwisko Makarewicz, Mejer, Meje/Meier/Majer. Straus i Dahms niestety nie figuruje w spisi.
Proszę podać imiona dla Meyer und Michaelis.
Pozdrawiam Ursula
Nazwisko Makarewicz, Mejer, Meje/Meier/Majer. Straus i Dahms niestety nie figuruje w spisi.
Pozdrawiam Ursula
-
MonikaMaru

Re: Ewangelicy warszawscy
Witaj Urszulo!Joanna47 pisze:Hallo Monika,
Pozdrawiam Ursula
Nie wiem dlaczego moje posty nie pokazują się. Może popeniam jakiś błąd.
Podaję jeszcze raz imiona Meyerów: Henryk, Krystyna, Karol. Z Michaelisów Krystyna. Pozdrawiam serdecznie, Monika .
Hallo Monika,
750; Meyer Henryk Frydryk (Meyer Heinrich Friedrich), zam.: Elektrolna; żona Anna Juliana (20), dzieci: Henryk Krystian (1,5), Katarzyna Helena (0,5), l.: 34, karta: 60,28
736; Michaelis Krystian (Michaelis Christian), zam.: Leszno, l.: 16, karta: 56v, 25v
imię Krystyna i Karol niestety nie figuruje w spisi.
Pozdrawiam
Ursula
750; Meyer Henryk Frydryk (Meyer Heinrich Friedrich), zam.: Elektrolna; żona Anna Juliana (20), dzieci: Henryk Krystian (1,5), Katarzyna Helena (0,5), l.: 34, karta: 60,28
736; Michaelis Krystian (Michaelis Christian), zam.: Leszno, l.: 16, karta: 56v, 25v
Pozdrawiam
Ursula
-
MonikaMaru

Stokrotne dzięki!Joanna47 pisze:Hallo Monika,
Pozdrawiam
Ursula
Pozdrawiam, Monika
Witam Serdecznie
Proszę o sprawdzenie nazwiska Streker lub strecker, Frejman oraz Grohman (Grohmann, Grochman, Groman)
Dziękuję pięknie
Proszę o sprawdzenie nazwiska Streker lub strecker, Frejman oraz Grohman (Grohmann, Grochman, Groman)
Dziękuję pięknie
@kucadam
Nazwisko Streker lub strecker, Frejman oraz Grohman (Grohmann, Grochman, Groman) niestety nie figuruje w spisi.
Pozdrawiam Ursula
Nazwisko Streker lub strecker, Frejman oraz Grohman (Grohmann, Grochman, Groman) niestety nie figuruje w spisi.
Pozdrawiam Ursula