Archiwum Diecezjalne w Płocku
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Darth_Simba

Prośba do bywalców Archiwum Diecezjalnego w Płocku.
Czy mógłby ktoś zrobić zdjęcie/skan aktu urodzenia niejakiego
Stanisława Śmiecińskiego
syna Jakuba i Teresy de domo Dębek ( lub Dąbek ), prawdopodobnie urodzonego w 1835 roku? ( Podejrzewam że data może się różnić na + i - )
Miejscowość Sławki, parafia Krasnosielc.
Jeśli byłby problem z wykonaniem zdjęcia, to prosiłbym o spisanie danych rodziców, i daty i miejsca urodzenia.
Nie jestem pewny roku urodzenia, tak wynika z obliczeń z dwóch aktów małżeństwa i zgonu owego Stanisława.
Z góry dziękuję za pomoc
Czy mógłby ktoś zrobić zdjęcie/skan aktu urodzenia niejakiego
Stanisława Śmiecińskiego
syna Jakuba i Teresy de domo Dębek ( lub Dąbek ), prawdopodobnie urodzonego w 1835 roku? ( Podejrzewam że data może się różnić na + i - )
Miejscowość Sławki, parafia Krasnosielc.
Jeśli byłby problem z wykonaniem zdjęcia, to prosiłbym o spisanie danych rodziców, i daty i miejsca urodzenia.
Nie jestem pewny roku urodzenia, tak wynika z obliczeń z dwóch aktów małżeństwa i zgonu owego Stanisława.
Z góry dziękuję za pomoc
Śmieciński
Darth_Simba, nie wiem, jak się zwrócić do Ciebie, bo post nie podpisany
Stanisław Śmieciński urodzony w Sławki dnia 26 kwietnia 1834 roku syn Jakuba Śmiecińskiego lat 45 i Teresy z Dębków lat 30, rodzicami chrzestnymi byli Kazimierz Czaplicki i Antonina Szczeblińska.
Znalazłam jeszcze paru Śmiecińskich, podaj do siebie emalia, to prześlę skany.
Pozdrawiam Gosia
Stanisław Śmieciński urodzony w Sławki dnia 26 kwietnia 1834 roku syn Jakuba Śmiecińskiego lat 45 i Teresy z Dębków lat 30, rodzicami chrzestnymi byli Kazimierz Czaplicki i Antonina Szczeblińska.
Pozdrawiam Gosia
Muszkiewicz
Prośba do bywalców Archiwum Diecezjalnego w Płocku.
Czy mógłby ktoś zrobić zdjęcie/skan aktów urodzenia:
- Klementyna Muszkiewicz; akt 96/1852 Sierpc
- Marianny Muszkiewicz; akt 123/1854 Sierpc
- Maryan Muszkiewicz,; akt 83/1857 Sierpc
Szukam powiązania z Teofilą Muszkiewicz
Z góry dziękuję za pomoc.
Krzysiek
Czy mógłby ktoś zrobić zdjęcie/skan aktów urodzenia:
- Klementyna Muszkiewicz; akt 96/1852 Sierpc
- Marianny Muszkiewicz; akt 123/1854 Sierpc
- Maryan Muszkiewicz,; akt 83/1857 Sierpc
Szukam powiązania z Teofilą Muszkiewicz
Z góry dziękuję za pomoc.
Krzysiek
-
Arek_Bereza

Muszkiewicz
Witam,
Ja także mam prośbę do bywalców Archiwum Diecezjalnego w Płocku. Odnalazłem przez geneszukacz metrykę ślubu moich przodków (najstarszą metrykę jak dotąd) i mam serdeczną prośbę, o ile to możliwe o zdjęcie tej metryki.
Dane:
Antoni Mostowski i Petronella Berkau Chociszewo 1760, ksiega III karta 24.
Pozdrawiam,
Arek
Ja także mam prośbę do bywalców Archiwum Diecezjalnego w Płocku. Odnalazłem przez geneszukacz metrykę ślubu moich przodków (najstarszą metrykę jak dotąd) i mam serdeczną prośbę, o ile to możliwe o zdjęcie tej metryki.
Dane:
Pozdrawiam,
Arek
- Darth_Simba

Re: Śmieciński
malkam255 pisze:Darth_Simba, nie wiem, jak się zwrócić do Ciebie, bo post nie podpisany![]()
Pozdrawiam Gosia
Serdecznie dziękuję za pomoc
-
2ala030450

Re: Śmieciński
Do Krzysztofa - fotki z Sierpca to są dostępne w AP w Płocku - napisz e-maila i w ciągu tygodnia będziesz miał.
Pozdrawiam - Ala
Pozdrawiam - Ala
pomoc w archiwach
Do Krzysztofa - fotki z Sierpca to są dostępne w AP w Płocku - napisz e-maila i w ciągu tygodnia będziesz miał.
Pozdrawiam - Ala
Faktycznie pomyliłem AP z Archiwum Diecezjalnym.
Pozdrawiam!!!
Krzysiek
Pozdrawiam - Ala
Faktycznie pomyliłem AP z Archiwum Diecezjalnym.
Pozdrawiam!!!
Krzysiek
-
cyganmokotow

Drodzy Forumowicze potrzebuje pomocy oczywiście odpłatnie.
Potrzebuję informacji lub skanu z aktu małżeństwa Jana Berger z 1821 roku z parafi Dobrzyń.
Bardzo proszę o pomoc ten akt jest kluczowy w moich dalszych poszukiwaniach, gdyż na terenie Dobrzynia mieszkało w tym okresie dwóch Janów Berger z podobnym wiekiem i na podstawie info z aktu małżeństwa a dokładnie po imionach rodziców zgram krótey Jan jest moim Janem:)
Pozdrawiam Michał
Potrzebuję informacji lub skanu z aktu małżeństwa Jana Berger z 1821 roku z parafi Dobrzyń.
Bardzo proszę o pomoc ten akt jest kluczowy w moich dalszych poszukiwaniach, gdyż na terenie Dobrzynia mieszkało w tym okresie dwóch Janów Berger z podobnym wiekiem i na podstawie info z aktu małżeństwa a dokładnie po imionach rodziców zgram krótey Jan jest moim Janem:)
Pozdrawiam Michał
-
Tomasz_Zmijewski

Dzień dobry,
byłbym niezmiernie wdzięczny za sfotografowanie aktu małżeństwa Teodora Żmijewskiego z Petronellą Bielecką, parafia Zakroczym roku 1811. Według Geneteki data ślubu to 24 lutego 1811 roku. Niestety, akurat roku 1811 brak w Archiwum Państwowym, a tutaj właśnie urywa się moja wiedza o przodkach.
Pozdrawiam,
Tomasz Żmijewski
byłbym niezmiernie wdzięczny za sfotografowanie aktu małżeństwa Teodora Żmijewskiego z Petronellą Bielecką, parafia Zakroczym roku 1811. Według Geneteki data ślubu to 24 lutego 1811 roku. Niestety, akurat roku 1811 brak w Archiwum Państwowym, a tutaj właśnie urywa się moja wiedza o przodkach.
Pozdrawiam,
Tomasz Żmijewski
Ponawiam prośbę o pomoc w uzyskaniu danych z metryki.szczesna pisze:Dzień dobry,
mam wielką prośbę do osoby, która w najbliższym czasie będzie w AD w Płocku. Prosiłabym o zdjęcie metryki ślubu z parafii Szelków 1812 nr aktu 6 - Franciszek Kluczewski i Marianna Pietrzak. Jeśli byłby problem ze zdjęciem, to proszę spisać chociaż datę i miejsce urodzenia oraz imiona rodziców tegoż Franciszka.
Dziękuję i pozdrawiam
Joanna
Pozdrawiam
Joanna
Pozdrawiam
Joanna
Nazwiska, które mnie interesują: Kluczewski, Sienicki/Siennicki, Weiss/Wajs, Linke, Schuttke, Cieślak
Joanna
Nazwiska, które mnie interesują: Kluczewski, Sienicki/Siennicki, Weiss/Wajs, Linke, Schuttke, Cieślak
-
Arek_Bereza

Re: Muszkiewicz
Witam,Arek_Bereza pisze:Witam,
Dane:
Pozdrawiam,
Arek
Jeśli ktoś będzie odwiedzał Archiwum Diecezjalne w Płocku to chciałbym ponowić prośbę o zdjęcie lub dane z metryki ślubu Antoniego Mostowskiego i Petroneli Berkau (patrz dane powyżej)
Pozdrawiam,
Arek
-
2ala030450

Do Joanny.
Asiu, ten akt ślubu z parafii Szelków 1812 nr aktu 6 - Franciszek Kluczewski i Marianna Pietrzak - to będzie po łacinie, czy to Ci wystarczy? Czy jeszcze coś z parafii Szelków chcesz.
Zdecyduj co jeszcze chcesz i napisz do mnie na pw.
Pozdrawiam Cię serdecznie - Ala
Asiu, ten akt ślubu z parafii Szelków 1812 nr aktu 6 - Franciszek Kluczewski i Marianna Pietrzak - to będzie po łacinie, czy to Ci wystarczy? Czy jeszcze coś z parafii Szelków chcesz.
Zdecyduj co jeszcze chcesz i napisz do mnie na pw.
Pozdrawiam Cię serdecznie - Ala
-
cyganmokotow

Drodzy Forumowicze potrzebuje pomocy oczywiście odpłatnie.
Pozdrawiam Michał
Pozdrawiam Michał