Nie, nie ma takich planów. Dlaczego? Odpowiedź znajdziesz, gdy zajrzysz do np. szukajwarchiwach.pl lub przejrzysz wcześniejsze posty w tym wątku .
Pozdrawiam
Bronisław
trochę historyczne uzasadnienie, ale do dzis w mocy:)do
APWWarszawa/_OddzialGrodzisk miałem dostęp i wrzucałem w wolnej chiwli co opracowałem
do tego powyżej nie miałem
w zasadzie jak coś z _OddzialGrodzisk jest sprawdzone, pełne, bez braków, pominięć, a najlpiej gdy tworzy pełny zespół może zastąpić to co jest w APGrodzisk lub bezpośrednio wejść do metryk
tyle, że takich niewiele:)
Radku,
brak ten został już sfotografowany i umieszczony w GenBazie w zbiorczym katalogu braków _ERATA podkatalog Grodziec.
W razie problemów z dostępem napisz do mnie na priva.
Pozdrawiam
Bronisław
Ja osobiście śledzę losy przodków w Parafii Młodzieszyn. Zatrzymałem się na roku 1885.
Czy dla Młodzieszyna istnieją? Czy będą zeskanowane? A może już są (gdzieś w poczekalni) metryki z lat wcześniejszych?
Tomku, przykro mi, ale w AP GM nie ma lat wcześniejszych Młodzieszyna. Na stronie http://szukajwarchiwach.pl/search?q=Młodzieszyn również brak informacji, że one gdzieś istnieją.
Niedawno uzupełniliśmy Młodzieszyn o 1899-1911M i 1909-1911U.
Pozdrawiam
Bronisław
Dziękuję za szybką odpowiedź.
Zatem wyzwanie rozrasta sie do poszukiwania (a nie przeszukiwania) kolejnych ksiąg.
Pozwoliłem sobie jeszcze zaadresować do Pana wiadomość na priv, gdyż nie wniosi na razie nic na forum...
Czy w planach jest może sfotografowanie aneksów do ślubów z parafii Leszno? Chodzi mi o lata po 1878 roku, których nie ma w genbazie. Chyba, że są sfotografowane i nie są opublikowane.
Nie ma w planach, ponieważ zostały już sfotografowane w dniu 27.11.2014 . Są w GenBazie. Można je przejrzeć po zalogowaniu się na stronie metryki.genbaza.pl
Pozdrawiam
Bronisław
Hubercie, dobrze widzisz:). Bo tylko te roczniki są w AP GM. Więcej nie ma. Zawsze najpierw dobrze jest sprawdzić, co jest w archiwach zaglądając na stronę szukajwarchiwach.pl baza Pradziad. Nic więcej nie mogę pomóc.
Pozdrawiam
Bronisław