Archiwum Diecezjalne w Płocku
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
archiwum diecezjalne w Płocku
Szanowni Państwo,
Potrzebuje pomocy od kogoś kto wybiera sie lub może się wybrać do archiwum diecezjalnego w Płocku.
Mam do sprawdzenia jedną parafię: Świedziebnia, księga urodzeń w latach 1770-1780 w poszukiwaniu 3 osób o konkretnym nazwisku.
Jeżeli ktokolwiek wybierałby sie do tego archiwum, byłbym bardzo wdzięczny za kontakt:
xxxxxxxxxxxxx
pozdrawiam,
Błażej Obremski
---- Moderacja
Prosimy nie podawać adresów e-mail na forum. Komunikacja odbywa się poprzez wiadomości prywatne lub forumową komunikację e-mail.
Potrzebuje pomocy od kogoś kto wybiera sie lub może się wybrać do archiwum diecezjalnego w Płocku.
Mam do sprawdzenia jedną parafię: Świedziebnia, księga urodzeń w latach 1770-1780 w poszukiwaniu 3 osób o konkretnym nazwisku.
Jeżeli ktokolwiek wybierałby sie do tego archiwum, byłbym bardzo wdzięczny za kontakt:
xxxxxxxxxxxxx
pozdrawiam,
Błażej Obremski
---- Moderacja
Prosimy nie podawać adresów e-mail na forum. Komunikacja odbywa się poprzez wiadomości prywatne lub forumową komunikację e-mail.
archiwum diecezjalne w Płocku
Witam.
Dołączam się do prośby o pomoc. Czy ktoś mógłby sfotografować konkretne akty z Parafii Rzymsko-katolickiej w Szreńsku z lat 1788 do 1807 r - Zespół 184/0. Potrzebuje zdjęć 15 konkretnych kart z konkretnego rocznika. Sprawa wydaje mi się chyba prosta, gdyby nie odległość 350 km. Gdyby ktoś był tak uprzejmy to proszę o kontakt i podeślę szczegółowe namiary na karty. Będę wdzięczny za pomoc.
Piotr Komuński
--- Moderacja
Prosimy nie korzystać z powiększonych czcionek oraz nie podawać adresów e-mail na forum. Komunikacja odbywa się poprzez wiadomości prywatne lub forumową komunikację e-mail.
Dołączam się do prośby o pomoc. Czy ktoś mógłby sfotografować konkretne akty z Parafii Rzymsko-katolickiej w Szreńsku z lat 1788 do 1807 r - Zespół 184/0. Potrzebuje zdjęć 15 konkretnych kart z konkretnego rocznika. Sprawa wydaje mi się chyba prosta, gdyby nie odległość 350 km. Gdyby ktoś był tak uprzejmy to proszę o kontakt i podeślę szczegółowe namiary na karty. Będę wdzięczny za pomoc.
Piotr Komuński
--- Moderacja
Prosimy nie korzystać z powiększonych czcionek oraz nie podawać adresów e-mail na forum. Komunikacja odbywa się poprzez wiadomości prywatne lub forumową komunikację e-mail.
- marcinguzek

Witam! moze ktoś z Was w AP Płock, robił dla własnych potrzeb, zdjecia indeksów/summariuszy (albo cale roczniki?) z Parafii Pokrzywnica (powiat Pułtusk). poszukuje urodzeń lata 1770-90 oraz małżeństw 1790-1808;
Byłbym bardzo wdzięczny za udostępnienie
pozdrawiam
Marcin
ps. jeżeli ktoś z Was w najbliższym czasie wybiera się do AD Płock i będzie przeglądał parafie Pokrzywnica i mógłby mi zrobić zdjecia, to również prosiłbym serdecznie o kontakt
Byłbym bardzo wdzięczny za udostępnienie
pozdrawiam
Marcin
ps. jeżeli ktoś z Was w najbliższym czasie wybiera się do AD Płock i będzie przeglądał parafie Pokrzywnica i mógłby mi zrobić zdjecia, to również prosiłbym serdecznie o kontakt
Witam.
Bardzo proszę o pomoc kogoś kto będzie w Archiwum Diecezjalnym w Plocku i wyszukanie w aktach z parafii Płoniawy, aktu urodzenia Władysława Kobylińskiego syna Jana i Teofili z Kamińskich. Władysław Kobyliński urodził się w Chodkowie Biernatach w roku 1888 lub 1887. Będę bardzo wdzięczna za skan tego aktu przesłany na adres: sucholbiak@wp.pl
Pozdrawiam i bardzo dziekuję
Jadwiga
Bardzo proszę o pomoc kogoś kto będzie w Archiwum Diecezjalnym w Plocku i wyszukanie w aktach z parafii Płoniawy, aktu urodzenia Władysława Kobylińskiego syna Jana i Teofili z Kamińskich. Władysław Kobyliński urodził się w Chodkowie Biernatach w roku 1888 lub 1887. Będę bardzo wdzięczna za skan tego aktu przesłany na adres: sucholbiak@wp.pl
Pozdrawiam i bardzo dziekuję
Jadwiga
Podbijam temat, bo nadal jestem zainteresowana.MonikaS7 pisze:Witam,
ja też mam wielką prośbę do osób odwiedzających to archiwum o zdjęcia dwóch aktów ślubów:
1. parafia Krzynowłoga Mała 1793 r. Antoni Krzykowski Marianna Stupacka,
2. parafia Pałuki 1801 r. karta 40 Paweł Kuczyński Anna Kamińska.
Pozdrawiam
Monika
Pozdrawiam
Monika
-
michalina180

Gosiu, dziękuję za informację. W tych późniejszych latach to już chyba moich Kuczyńskich tam nie było.malkam255 pisze:Moniko z Pałuk mam lata 1888 do 1891, niestety 1801 roku nie mam.
Krzynowłogi Małej w ogóle nie mam.
Odpowiadam tylko na prośby dot. parafii, których zdjęcia księg mam u siebie tj. Gąsewo, Krasnosielc, Maków Maz. Pułtusk, Obryte, Płoniawy i Czerwonka Szlachecka.
Gosia
Mam nadzieję, że jednak komuś z odwiedzających to archiwum uda się zrobić zdjęcia.
Pozdrawiam
Monika
-
kulik_agnieszka

To i ja dołączę do próśb...
To będzie nadużycie uprzejmości bo w Gąsewie i Krasnosielcu to mam swoich od zawsze...
zacznę skromnie:
Krasnosielc:
1844r akt ślubu nr 38 Aleksander Batogowski i Katarzyna Grabowska
około 1825 urodziny Kasi Grabowskiej córki Józefa i Antoniny Żebrowskiej.
Gąsewo
1820r akt ślubu nr 20 Marcina Batogowskiego i Salomei Białobrzeskiej
ok.1821 urodziny Aleksandra Batogowskiego syna Marcina i Salomei
ok.1855 urodziny Agnieszki Batogowskiej córki Aleksandra i Katarzyny
przed 1880 ślub Agnieszki Batogowskiej z Jacentym Żebrowskim (w 1880 ona ma około 25 lat wiec pewnie między 1872 a 1880)
Agnieszka
To będzie nadużycie uprzejmości bo w Gąsewie i Krasnosielcu to mam swoich od zawsze...
zacznę skromnie:
Krasnosielc:
1844r akt ślubu nr 38 Aleksander Batogowski i Katarzyna Grabowska
około 1825 urodziny Kasi Grabowskiej córki Józefa i Antoniny Żebrowskiej.
Gąsewo
1820r akt ślubu nr 20 Marcina Batogowskiego i Salomei Białobrzeskiej
ok.1821 urodziny Aleksandra Batogowskiego syna Marcina i Salomei
ok.1855 urodziny Agnieszki Batogowskiej córki Aleksandra i Katarzyny
przed 1880 ślub Agnieszki Batogowskiej z Jacentym Żebrowskim (w 1880 ona ma około 25 lat wiec pewnie między 1872 a 1880)
Agnieszka
Gosiu,
Jesli byłaby taka mozliwość, chciałbym prosić Cię o sprawdzenie w wolnej chwili ślubu Józefa Marcinkowskiego i Katarzyny Dąbrowskiej (przy niej może pojawić się też nazwisko: Bloch) w par. Pułtusk w okresie 1846-54.
Opcjonalnie - jeśli tego aktu tam nie będzie - czy mogłabys rzucić okiem czy w metrykach występuje wieś Ponikiew (chodzi tylko o rzut oka - wychwycenie czy ta nazwa występuje gdyby było to łatwe - absolutnie bez sprawdzania treści akt po akcie).
Z góry dziękuję za pomoc.
Jesli byłaby taka mozliwość, chciałbym prosić Cię o sprawdzenie w wolnej chwili ślubu Józefa Marcinkowskiego i Katarzyny Dąbrowskiej (przy niej może pojawić się też nazwisko: Bloch) w par. Pułtusk w okresie 1846-54.
Opcjonalnie - jeśli tego aktu tam nie będzie - czy mogłabys rzucić okiem czy w metrykach występuje wieś Ponikiew (chodzi tylko o rzut oka - wychwycenie czy ta nazwa występuje gdyby było to łatwe - absolutnie bez sprawdzania treści akt po akcie).
Z góry dziękuję za pomoc.
pozdrawiam
Artur
Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
Artur
Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
-
michalina180