GenBaza - Metryki Genpolu
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
Problem z rejestracją na GenBazie
Ja też mam problem z założeniem konta na stronie genpol.com. Wyskakuje komunikat: "Pojawił się błąd podczas wysyłania e-maila". To samo przy podaniu innych adresów e-mail. Wysłałam maila z pytaniem do admina już 3 tygodnie temu, niestety nie otrzymałam odpowiedzi. Czy ktoś ma kontakt z panem Tomaszem Nitschem - administratorem GenPol, albo wie jak rozwiązać ten problem?
Monika
Monika
-
K_Chrząstowski

Problem z rejestracją na GenBazie
To jestem z was "najlepszy". Od stycznie próbuje i nic... Kilka maili do admina, dalej nic. Chce przeglądać księgi i przy okazji indeksować, no ale nie mam możliwości.
W sumie 7 maili... Każdy mail jest rejestrowany, ale albo nie wysyła linku aktywacyjnego albo link nie działa...
Problem jest tylko z nowymi użytkownikami.
Krzysztof
W sumie 7 maili... Każdy mail jest rejestrowany, ale albo nie wysyła linku aktywacyjnego albo link nie działa...
Problem jest tylko z nowymi użytkownikami.
Krzysztof
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
Re: Problem z rejestracją na GenBazie
Problem z logowaniem do GenBazy był , jest i ciągle nad nim pracujemy.K_Chrząstowski pisze:To jestem z was "najlepszy". Od stycznie próbuje i nic... Kilka maili do admina, dalej nic. Chce przeglądać księgi i przy okazji indeksować, no ale nie mam możliwości.
Krzysztof
Mam nadzieję że uda się go jakoś rozwiązać.
Do indeksacji materiały zawsze możemy przekazać w inny sposób.
pozdrowienia
Leszek
- WaldemarChorążewicz

Witam
Moja koleżanka opracowała
,,wejście awaryjne" do Genbazy. Instrukcja
https://docs.google.com/document/d/1Hes ... nIrH2x7WS0
Pozdrawiam
Waldemar
Moja koleżanka opracowała
,,wejście awaryjne" do Genbazy. Instrukcja
https://docs.google.com/document/d/1Hes ... nIrH2x7WS0
Pozdrawiam
Waldemar
-
K_Chrząstowski

Re: Problem z rejestracją na GenBazie
Bardzo chętnie pozyskam materiały do indeksacji.Ćwikliński_Leszek pisze:Problem z logowaniem do GenBazy był , jest i ciągle nad nim pracujemy.K_Chrząstowski pisze:To jestem z was "najlepszy". Od stycznie próbuje i nic... Kilka maili do admina, dalej nic. Chce przeglądać księgi i przy okazji indeksować, no ale nie mam możliwości.
Krzysztof
Mam nadzieję że uda się go jakoś rozwiązać.
Do indeksacji materiały zawsze możemy przekazać w inny sposób.
pozdrowienia
Leszek
Panie Leszku, a da się ręcznie z poziomu administratora zarejestrować nowego użytkownika?
Próbowałem z metody z postu poniżej, ale też nic.
Krzysztof
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
Witaj Leszku,
chciałem umieścić na forum genealodzy.pl informację o tym, co sfotografowałem na ostatniej sesji, ale okazuje się, że nie mam możliwości umieszczania postów. Dlatego mam do Ciebie prośbę, abyś umieścił informację w Genbazie. Oto treść postu, który zamierzałem opublikować:
W ub. wtorek 06.08 br. odbyłem kolejną sesję fotograficzną w Archiwum w Grodzisku Mazowieckim. Sfotografowałem dopływy, ktore napłynęły od poprzedniej sesji w styczniu br. Niestety, nie wpłynęło ich zbyt dużo. Sfotografowałem:
- Brzeziny - UMZ 1917 i 1918
- Brzeziny - Sprostowania UM 1953-1965
- Brzeziny mojż. - U 1914-1918
- Chotomów - UMZ 1917
- Chotomów - aleg. 1917
- Iłów ewang. - U 1908-1917
- Tarczyn - UMZ 1917-1918
- Tarczyn - Sprostowania M 1918, 1972
- Tarczyn mojż. - UMZ 1917
- Rembertów - UMZ 1917-1918
- Rembertów - Sprostowania U 1918; M 1917
- Rembertów - aleg. 1917-1918
- Pruszków - UMZ 1916
- Grzmiąca (Brzeziny) mariawici - UMZ 1918
Skany są już uporządkowane, obrobione i po zakończeniu numeracji zostaną przekazane Leszkowi Ćwiklińskiemu do umieszczenia ich w Genbazie.
Pozdrawiam
Bronek
chciałem umieścić na forum genealodzy.pl informację o tym, co sfotografowałem na ostatniej sesji, ale okazuje się, że nie mam możliwości umieszczania postów. Dlatego mam do Ciebie prośbę, abyś umieścił informację w Genbazie. Oto treść postu, który zamierzałem opublikować:
W ub. wtorek 06.08 br. odbyłem kolejną sesję fotograficzną w Archiwum w Grodzisku Mazowieckim. Sfotografowałem dopływy, ktore napłynęły od poprzedniej sesji w styczniu br. Niestety, nie wpłynęło ich zbyt dużo. Sfotografowałem:
- Brzeziny - UMZ 1917 i 1918
- Brzeziny - Sprostowania UM 1953-1965
- Brzeziny mojż. - U 1914-1918
- Chotomów - UMZ 1917
- Chotomów - aleg. 1917
- Iłów ewang. - U 1908-1917
- Tarczyn - UMZ 1917-1918
- Tarczyn - Sprostowania M 1918, 1972
- Tarczyn mojż. - UMZ 1917
- Rembertów - UMZ 1917-1918
- Rembertów - Sprostowania U 1918; M 1917
- Rembertów - aleg. 1917-1918
- Pruszków - UMZ 1916
- Grzmiąca (Brzeziny) mariawici - UMZ 1918
Skany są już uporządkowane, obrobione i po zakończeniu numeracji zostaną przekazane Leszkowi Ćwiklińskiemu do umieszczenia ich w Genbazie.
Pozdrawiam
Bronek
- maria.j.nie

- Popkowicz_Bronisław

-
Steamroller_Fly

-
marzenska7

Szara strona
Witam,
Czy jest możliwość wstawienia nowego zdjęcia z księgi 22_1823 , parafia Bejsce, gdyż 2/3 obu stron jest szare. Link poniżej
http://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,56461,15
Pozdrawiam,
Marzena
Czy jest możliwość wstawienia nowego zdjęcia z księgi 22_1823 , parafia Bejsce, gdyż 2/3 obu stron jest szare. Link poniżej
Pozdrawiam,
Marzena
-
Sroczyński_Włodzimierz

Szara strona
a czemu o tym piszesz w serwisie PTG "Problemy techniczne", z którym genbaza nie ma nic wspólnego?
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
Re: Szara strona
poprawiłemmarzenska7 pisze:Witam,
Pozdrawiam,
Marzena
Dziękuję za zwrócenie uwagi.
pozdrowienia
Leszek
-
marzenska7

Re: Szara strona
BARDZO DZIĘKUJĘ 
Pozdrawiam,
Marzena
Pozdrawiam,
Marzena
Akta z Gnojna od 1917 roku
Witam
Czy ktoś z Państwa orientuje się czy w genbazie zostaną udostępnione akta od 1917 roku ?.
Jeśli potrzebna pomoc przy indeksach, służę pomocą, to są lata szczególnie mi bliskie.
Pozdrawiam serdecznie Agnieszka
Ps.
Jeśli ktoś z Państwa ma w swoim drzewie rodziny z Gnojna: Stępień, Strużyckich , Jasińskich czy Musiałów proszę o kontakt.
Czy ktoś z Państwa orientuje się czy w genbazie zostaną udostępnione akta od 1917 roku ?.
Jeśli potrzebna pomoc przy indeksach, służę pomocą, to są lata szczególnie mi bliskie.
Pozdrawiam serdecznie Agnieszka
Ps.
Jeśli ktoś z Państwa ma w swoim drzewie rodziny z Gnojna: Stępień, Strużyckich , Jasińskich czy Musiałów proszę o kontakt.