Projekt genealogiczny AP w Toruniu i Bydgoszczy

Realizowane i pożądane inicjatywy genealogiczne

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

Awatar użytkownika
Markowski_Maciej

Członek PTG
Adept
Kontakt:

Post autor: Markowski_Maciej »

Raczej przeklęty projekt, bo są z nim problemy od samego początku.
Tak się zastanawiam:
Skoro moi przodkowie z tego obszaru byli owczarzami, a uprawiający ten zawód ten często byli podejrzewani o związki z magią, to czy nie maczali jakoś w tym palców?
Co się zbieram do głębszego poszperania, to GwA pada.
Szczęśliwie najważniejsze ustalenia mam za sobą, ale w bok chciałem pogrzebać.
Pozdrawiam
Maciej

http://KimOnibyli.pl
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Awatar użytkownika
piotr_nojszewski

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: piotr_nojszewski »

Przed tymi zmianami nie dalo sie od nich nic po dobroci wyciagnac. Ale sytuacja sie zmienila mam nadzieje.
pozdrawiam
Piotr
Awatar użytkownika
Krzych.K

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Krzych.K »

Znowu działa. :)
Dzięki

Krzychu

Szuka: Szymański ( Dobrzenice p. Mochowo ), Nadolny, Siudowski, Duszyński, Szymborski, Zielinski, Malinowski, Kamiński - Ziemia Dobrzyńska oraz Michałowska
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

Zna ktoś może statystyki, tj ilości pobrań plików poprzez gwa za 2019, 2020 rok? Sumarycznie może być, bez rozbicia na zespoły czy miesiące/tygodnie. Ot proste:
w 2019 pobrano/pobierano X2019 plików/razy
w 2020 pobrano/pobierano X2019 plików/razy
w sprawozdaniach z bipu (tj tego za 2019) nie widzę:(
bielecki

Sympatyk

Post autor: bielecki »

Od wczoraj nie mogę pobrać w portalu żadnego obrazka, z zalogowaniem czy bez. Dostaję komunikat "Osiągnięto godzinny limit pobierania dla bieżącego użytkownika", mimo że żadnego pobrania nie było. Czy też tak macie?

Łukasz
Sroczyński_Włodzimierz

Członek PTG
Nowicjusz

tak
Awatar użytkownika
Frank_Wong
Nowicjusz

Post autor: Frank_Wong »

Czy jest jakaś siła, która by sprawiła, że skany z tego koszmarnego serwisu będą kiedyś widoczne także na szukajwarchiwach.gov.pl? Przeglądanie "Genealogii w archiwach" to męka, a co dopiero gdy człowiek czegoś szuka...
Pozdrawiam
Kuba
bielecki

Sympatyk

Post autor: bielecki »

Przeglądanie na SZWA.gov.pl jest też dużo trudniejsze, niż na SZWA.pl (co prawda fakt ten skłania do ściągania całych jednostek, co nowy portal ułatwił, więc może o to chodziło?) - oby zatem nie było tu w przyszłości jakiegoś zlania się w portal łączący (tfu tfu) negatywne strony obu.

Łukasz
Awatar użytkownika
Frank_Wong
Nowicjusz

Post autor: Frank_Wong »

Mam te same spostrzeżenia co do nowego SzWA, ale możliwość ściągania całej jednostki przesłania wszelkie minusy.
Na GwA trzeba kliknąć co najmniej 6 razy żeby ściągnąć jeden skan, a i to optymistyczny szacunek zakładający, że captcha się nie zbuntuje...
Pozdrawiam
Kuba
Awatar użytkownika
Krzych.K

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Krzych.K »

Witam
Czy może ktoś wie czemu przestali udostępniać skany? Czy też przestali skanować akta i dlatego niczego nie dodali przez ostatnie 3 miesiące??
Dzięki

Krzychu

Szuka: Szymański ( Dobrzenice p. Mochowo ), Nadolny, Siudowski, Duszyński, Szymborski, Zielinski, Malinowski, Kamiński - Ziemia Dobrzyńska oraz Michałowska
Antek

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Antek »

Krzych.K pisze:Witam
Czy może ktoś wie czemu przestali udostępniać skany? Czy też przestali skanować akta i dlatego niczego nie dodali przez ostatnie 3 miesiące??
Ostatnio przy wysyłaniu wniosku o kwerendę do AP Bydgoszcz zapytałem przy okazji właśnie o to. Odpisano mi:
"W związku z przeprowadzaną na portalu migracją danych, w najbliższym czasie nie jest planowane dodawanie skanów kolejnych ksiąg."

Chciałem założyć sobie również konto na GwA, lecz nie otrzymałem na e-maila wiadomości z linkiem aktywującym konto. Uwzględniłem to przy okazji swojego wniosku. Odpisano mi, że problem został zgłoszony administratorowi serwisu.
Pismo wysyłałem 9 maja, odpowiedź otrzymałem 17 maja. Do dziś nie otrzymałem wiadomości z linkiem aktywacyjnym.
Serdecznie pozdrawiam
Damian
Kotecki_Radek

Post autor: Kotecki_Radek »

Antek pisze:
Krzych.K pisze:Chciałem założyć sobie również konto na GwA, lecz nie otrzymałem na e-maila wiadomości z linkiem aktywującym konto. Uwzględniłem to przy okazji swojego wniosku. Odpisano mi, że problem został zgłoszony administratorowi serwisu.
Pismo wysyłałem 9 maja, odpowiedź otrzymałem 17 maja. Do dziś nie otrzymałem wiadomości z linkiem aktywacyjnym.
Ja nie mogłem się doprosić o link aktywacyjny przez jakieś trzy lata, a konto próbowałem założyć w oparciu o kilka różnych adresów. W końcu po trzech latach niespodziewanie zadziałało.

Niestety nikt ze strony administratorów nie odpowiada na maile.
Arcadiom36

Sympatyk

Post autor: Arcadiom36 »

Czy wiadomo o większej aktualizacji Genealogii w Archiwach. bo w zasadzie mam ogromną liczbę przodków z kujawsko-pomorskiego ale niestety praktycznie nikogo mi nie znajduje. jak by nigdy nie istnieli :P Jakby skanowano wszystkie dokumenty po za tymi gdzie są moi przodkowie :D

moderacja (elgra)
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów nazwiskiem i imieniem lub przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis. https://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopi ... rt-0.phtml
Awatar użytkownika
pdanielak

Sympatyk

Post autor: pdanielak »

Moze porprostu nie ma ich w indeksach?

Piotr
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inicjatywy genealogiczne”