Prośba o pomoc - szukam pradziadka w Armii Carskiej cz.1
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
StraszMarek

Re: Prośba o pomoc- szukam pradziadka w Armii Carskiej
T: Prośba o pomoc- pradziadek w armii carskiej
Witam,
będe zobowiązany za ewentualne informacje o występowaniu w armii carskiej takich nazwisk jak STRASZ i STRAŻ.
Wesołego Alleluja
Marek
Witam,
będe zobowiązany za ewentualne informacje o występowaniu w armii carskiej takich nazwisk jak STRASZ i STRAŻ.
Wesołego Alleluja
Marek
-
LucjaZatorska

- Kontakt:
-
Juszkat_Tomasz

proszę o sprawdzenie nazwisk juschkat, juszkat i odmiany np: juszkai, juszko dziękuje
-
tobiaszboksik

Bardzo proszę o sprawdzenie Konstanty Emeryk Czarnecki.
Jarek
Jarek
-
Piotr_Pizoń

Witam
bardzo proszę o sprawdzenie nazwisk Pokrzywa i Tokarz
Pozdrawiam Piotrek
bardzo proszę o sprawdzenie nazwisk Pokrzywa i Tokarz
Pozdrawiam Piotrek
Witam,
interesują mnie informacje dotyczące osób o nazwisku Majewski, Drozdowski
Pozdrawiam
interesują mnie informacje dotyczące osób o nazwisku Majewski, Drozdowski
Pozdrawiam
Witam,
uprzejmie proszę o informację o osobie Feliks Chrustowicz, syn Karola
Pozdrawiam
Krzysztof Wacławski
uprzejmie proszę o informację o osobie Feliks Chrustowicz, syn Karola
Pozdrawiam
Krzysztof Wacławski
Dziękuję bardzo za informację.
Ostatnio zmieniony wt 08 lis 2011, 22:08 przez Ska3ka, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marek_Staszak

Wtam Panią
Prosiłbym o pomoc w odszukaniu w swoich zbiorach Feliksa Jędrzejczka ur w 1898r w Zychorzynie, powiat opoczyński gubernii radomskiej. Z informacji skromnych wiem że został wcielony do armii carskiej w najprawdopodobnie czasie I wojny światowej. Do domu powrócił parę lat po niej.Z góry dziękuję za odnalezienie jakichkolwiek danych.
Pozdrawiam
Marek
Prosiłbym o pomoc w odszukaniu w swoich zbiorach Feliksa Jędrzejczka ur w 1898r w Zychorzynie, powiat opoczyński gubernii radomskiej. Z informacji skromnych wiem że został wcielony do armii carskiej w najprawdopodobnie czasie I wojny światowej. Do domu powrócił parę lat po niej.Z góry dziękuję za odnalezienie jakichkolwiek danych.
Pozdrawiam
Marek
- Sianin_1948

Mój dziadek, Wincenty Bednarski, ur. 22 stycznia 1883 r. w Rychłocicach pow. Wieluń (syn Stanisława i Heleny), też służył w Armii Carskiej. Brał podobno udział w wojnie rosyjsko-japońskiej i podczas I wojny światowej. Czy mogli być krewnymi? Na razie Pani Joanna nie potwierdziła jego służby w AC.bednaorx pisze:Witam!
Bardzo proszę o informacje o nazwisku Bednarski Stanisław ur. w 1892, syn Jana.
Pozdrawiam
Re: Prośba o pomoc- pradziadek w armii carskiej
szanowna pani Joanno
Szukam jakiejs informacji o moim dziadku ktory sluzyl w armi carskiej przez 20 lat , z tego co wiem sluzyl w kompanii reprezentacyjnej do roku ostatniego cara rosji Jego nazwisko Jozef Oszmiana ale z tego co mi mama mowila dziadek sie podpisywal nazwiskiem Osna , (niewiem dlaczego) bede wdzieczna z jaka kolwiek informacje
pozdrawiam Renata
Szukam jakiejs informacji o moim dziadku ktory sluzyl w armi carskiej przez 20 lat , z tego co wiem sluzyl w kompanii reprezentacyjnej do roku ostatniego cara rosji Jego nazwisko Jozef Oszmiana ale z tego co mi mama mowila dziadek sie podpisywal nazwiskiem Osna , (niewiem dlaczego) bede wdzieczna z jaka kolwiek informacje
pozdrawiam Renata
-
Worwąg_Sławomir

Prośba o pomoc- szukam pradziadka w Armii Carskiej
T: dziadek w carskiej armii
Pani Joanno, także szukam dziadka , który służył w armii carskiej.To Jan Szkuć ur.1975 r. Wielobycz woj. lubelskie syn Tomasza. W rodzinie mówi się , że był oficerem carskim ( generał ?), szkołę kończył w Petersburgu.Po 1914 roku nic nie wiemy o jego losach.Prawdopodobnie ożenił się z turczynką i pomagał rodzinie w Polsce przysyłając kupony materiałów.
Z góry dziękuję za każdą informację i pozdrawiam Ania.
Pani Joanno, także szukam dziadka , który służył w armii carskiej.To Jan Szkuć ur.1975 r. Wielobycz woj. lubelskie syn Tomasza. W rodzinie mówi się , że był oficerem carskim ( generał ?), szkołę kończył w Petersburgu.Po 1914 roku nic nie wiemy o jego losach.Prawdopodobnie ożenił się z turczynką i pomagał rodzinie w Polsce przysyłając kupony materiałów.
Z góry dziękuję za każdą informację i pozdrawiam Ania.