Prośba o pomoc - szukam pradziadka w Armii Carskiej cz.1
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Maria_Kaucz
Prośba o pomoc - szukam pradziadka w Armii Carskiej
Witam na tym Forum po raz pierwszy.
Moja prośba dotyczy dwóch nazwisk: Wolfram i Reschke (Reszke). Wiem z przekazów rodzinnych, że moi przodkowie służyli m.in. w Lejbgwardii Pułku Izmajłowskiego, Pułku Preobrażeńskim i Siemionowskim. Czy istnieje jakaś szansa potwierdzenia tych informacji? Będę wdzięczna za wiadomość.
Pozdrawiam,
Maria Kaucz
Moja prośba dotyczy dwóch nazwisk: Wolfram i Reschke (Reszke). Wiem z przekazów rodzinnych, że moi przodkowie służyli m.in. w Lejbgwardii Pułku Izmajłowskiego, Pułku Preobrażeńskim i Siemionowskim. Czy istnieje jakaś szansa potwierdzenia tych informacji? Będę wdzięczna za wiadomość.
Pozdrawiam,
Maria Kaucz
-
Kromplewski_Franciszek

- Kontakt:
Prośba o pomoc - szukam pradziadka w Armii Carskiej
Witam Mam wielką prosbe i pilną . Od wielu lat poszukuje informacji o Gabrylu Aleksandrowiczu Jeżewskim ur 13.05.1872 w Ciernie gubernia Kielecka . Słuzył w woisku carskim ok. 1890-1910 r[ na zdjęciu jest pokazany w białym mundurze gwardyjskim ] Mógł służyć w Sanktpetersburgu Poza tym nie posiadam innych informacji.
Serdecznie pozdrawiam Franciszek Kromplewski
Serdecznie pozdrawiam Franciszek Kromplewski
Prośba o pomoc- szukam pradziadka w Armii Carskiej
Witam.
Joanno poproszę o sprawdzenie w spisach Aleksandra Sokołowskiego.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Piotr
Piotr
Prośba o pomoc- szukam pradziadka w Armii Carskiej
Witam.
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska Podsedkowski, Podsendkowski lub Podsentkowski z Krasnymstawie?
Zenek
Bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska Podsedkowski, Podsendkowski lub Podsentkowski z Krasnymstawie?
Zenek
-
Suchodolska_Irena

Re: Prośba o pomoc - szukam pradziadka w Armii Carskiej
Witaj MarioMaria_Kaucz pisze:Witam na tym Forum po raz pierwszy.
Pozdrawiam,
Maria Kaucz
sprawdzam w/w pułki...póki co natknęłam się ( w Siemieniowskim pułku )na nazwisko Wolfranzdorf...
Reszke i Wolfram wpisałam na listę Wykaz nazwisk....
http://genealodzy.pl/index.php?name=PNp ... 7043#87043
Joanna z d. Sawicka
Poszukuję : Abramowicz, Grygorczuk, Jaroccy, Sawiccy
Re: Prośba o pomoc- szukam pradziadka w Armii Carskiej
Witaj PiotrzePiotr_L pisze:Witam.
Piotr
nazwisko Sokołowski jest już ujęte w T: Wykaz nazwisk w wojsku carskim...bodajże na str. 2 - sprawdź
Joanna z d. Sawicka
WItam Joanno
Czy mogłabys sprawdzić Wacław Jan Rosiński syn Jana?
pozdrawiam
Grazyna
Czy mogłabys sprawdzić Wacław Jan Rosiński syn Jana?
pozdrawiam
Grazyna
Szukam wzmianek na temat Harasymowicz, Harasimowicz z - Równe, Tajkury, Antopol. Z góry dziękuję
Przesyłam pozdrowionko Mira M

Przesyłam pozdrowionko Mira M
Witaj Joasiu
Proszę o sprawdzenie nazwisko WÓJCIK (WOJCIK<WOYCIK<WUJCIK<WUYCIK)
Serdecznie dziękuję za Twoją pracę i czas.
Z pozdrowieniami
Elżbieta
Proszę o sprawdzenie nazwisko WÓJCIK (WOJCIK<WOYCIK<WUJCIK<WUYCIK)
Serdecznie dziękuję za Twoją pracę i czas.
Z pozdrowieniami
Elżbieta
-
Grażyna_Słupczyńska

Witaj Joasiu
Serdecznie dziękuję za Paszkowskich.
Nieśmiało proszę o sprawdzenie nazwisk:
-Brągowski v.Brongowski prawdopodobnie Józef -był więziony z Waryńskim,to tylko ustny przekaz i na razie nie mam żadnych innych danych.
- Krawczyk Józef ? -ur.1890 s.Andrzeja i Antoniny z Brągowskich v.Brongowskich- stacjonował w Krasnojarsku,lub Krasnodarsku
Serdecznie dziękuję i pozdrawiam
Grażyna
Serdecznie dziękuję za Paszkowskich.
Nieśmiało proszę o sprawdzenie nazwisk:
-Brągowski v.Brongowski prawdopodobnie Józef -był więziony z Waryńskim,to tylko ustny przekaz i na razie nie mam żadnych innych danych.
- Krawczyk Józef ? -ur.1890 s.Andrzeja i Antoniny z Brągowskich v.Brongowskich- stacjonował w Krasnojarsku,lub Krasnodarsku
Serdecznie dziękuję i pozdrawiam
Grażyna
Dzien dobry,
W rodzinie mojej mamy mowi sie , ze ktos z naszej rodziny polegl w walkach wojny rosyjsko-japońskiej. Jedyne co jest mi znane to nazwisko i nie wiem jakie jest pokrewienstwo z ta osoba. Serdecznie prosze o sprawdzenie nazwiska Michnicki lub Michlicki , ewentualnie nazwisk zblizonych. Pisze dwie wersje nazwiska poniewaz nie wiem czy zdazenie mialo miejsce przed czy juz po zmianie nazwiska Michnicki na Michlicki. Z gory dziekuje i pozdrawiam
Marek Zajac
W rodzinie mojej mamy mowi sie , ze ktos z naszej rodziny polegl w walkach wojny rosyjsko-japońskiej. Jedyne co jest mi znane to nazwisko i nie wiem jakie jest pokrewienstwo z ta osoba. Serdecznie prosze o sprawdzenie nazwiska Michnicki lub Michlicki , ewentualnie nazwisk zblizonych. Pisze dwie wersje nazwiska poniewaz nie wiem czy zdazenie mialo miejsce przed czy juz po zmianie nazwiska Michnicki na Michlicki. Z gory dziekuje i pozdrawiam
Marek Zajac
-
marekzaborski

Re: Prośba o pomoc- pradziadek w armii carskiej
Witam,
bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska Leśniewski - a dokładnie Józef Leśniewski, syn Sebastiana i Rozalii.
Pozdrawiam
Marek
bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska Leśniewski - a dokładnie Józef Leśniewski, syn Sebastiana i Rozalii.
Pozdrawiam
Marek