Prośba o .. MyHeritage ... cz.1

Informacje genealogiczne dostępne w Internecie – linki do zasobów, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalog linków lub w wątkach tematycznych na tym podforum. Przed wysłaniem zapytania o nazwisko lub parafię, proszę sprawdzić wątki na podforum tematycznym: Poszukuję osób, rodzin oraz Poszukuję parafii, miejscowości

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

Awatar użytkownika
alan.madej

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: alan.madej »

Cecilia pisze:alan.madej, strona jest prowadzona przeze mnie ;) Myślałam, że znajdzie Leona Królikowskiego być może prowadzonego przez kogoś innego.

Dzięki za to, że sprawdziłeś :)
Tak czułem ;). W bazie MH jest jeszcze sporo Leonów Królikowskich, ale niestety ciężko potwierdzić, czy jest to ta sama osoba, która występuje w Twoim drzewie.
Cecilia

Sympatyk

Post autor: Cecilia »

Też to zauważyłam, rzeczywiście sporo Leonów ;)
Chciałam założyć konto Premium na MyHeritage, ale wychodzą kolosalne kwoty. A szkoda.
Szukam rodziny: Brajer, Kaczmarek, Kazek, Królikowscy, Maciejewscy oraz Woszczak ze Zduńskiej Woli i okolic.
rsabisz

Post autor: rsabisz »

alan.madej pisze: Mam pytanie do osób nie posiadających pakietu Premium:
Czy po wejściu na stronę http://www.myheritage.pl/site-129035001/ macie możliwośc wysłania wiadomości do Webmastera?
Można wysłać wiadomość do Webmastera z podanego linku. Co ciekawe możliwe jest również przeglądania drzewa (widoczne dane osób nieżyjących).

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
alan.madej

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: alan.madej »

rsabisz pisze:
alan.madej pisze: Mam pytanie do osób nie posiadających pakietu Premium:
Czy po wejściu na stronę http://www.myheritage.pl/site-129035001/ macie możliwośc wysłania wiadomości do Webmastera?
Można wysłać wiadomość do Webmastera z podanego linku. Co ciekawe możliwe jest również przeglądania drzewa (widoczne dane osób nieżyjących).

Pozdrawiam
W takim razie, jeżeli możecie też korzystać z wyszukiwarki osób, to wystarczy "znaleźć" numer drzewa, które nas interesuje i wysłać wiadomość do webmastera może każdy.
(widoczność drzewa jest zależna od ustawień jakie wprowadził jego administrator)

Przykład:

1. Wyszukujemy pradziadka: "Eustachy Nowak"

2. Znaleźliśmy go w drzewie, ale przy próbie wyświetlenia jego profilu dostajemy komunikat o konieczności wykupienia Pakietu Danych.

3. Nie przejmujemy się, tylko z adresu strony, na której jesteśmy, kopiujemy ostatnią liczbę, która składa się z 8-9 znaków, w naszym przypadku jest to 81698493.

http://www.myheritage.pl/FP/search-plans.php?s=172384941&colId=1&itemId=81698493-1-42

4. Wchodzimy na stronę: www.myheritage.pl/site-<numer-drzewa>/ (zamiast <numer-drzewa> wpisujemy skopiowaną liczbę - w naszym przypadku będzie to wyglądać następująco:
www.myheritage.pl/site-81698493/ (pamiętajmy o "/" (ukośniku) na końcu)

5. Na otwartej stronie klikamy "Kontakt z webmasterem" (po lewej stronie) lub na górnej belce klikamy "Nie jesteś członkiem" i dopiero wtedy "Kontakt z webmasterem".

Pozdrawiam,
A
ewabe

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: ewabe »

ewabe pisze:(...) Mam ogromną prośbę o pomoc w nawiązaniu kontaktu z panem Arturem Jasowiczem prowadzącym witrynę, w której interesują mnie osoby:
Stefania Jasowicz (born Wojszwiłło) (...)
@ewabe Wysłane.

Bardzo dziękuję

PS
Dziękuje za podpowiedź alan.madej, po wykonaniu Twoich wskazówek mogę nawet zobaczyc niektóre z drzew. Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
Bożena_Kaźmierczak

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Bożena_Kaźmierczak »

Witam.
Uprzejmie proszę o skontaktowanie mnie
z Radosławem Gemel zarzadzającym witryną rodzinną GEMEL in Gemel Web Site
z rozalex zarządzającym witryną genealogiczną A.Różycka(Bilscy)
oraz z zarządzającym witryną rodzinną Mirosławem Dacko
Mój adres bozekaz@gmail.com
Pozdrawiam
Dorota
Ostatnio zmieniony wt 31 gru 2013, 20:01 przez Bożena_Kaźmierczak, łącznie zmieniany 1 raz.
rsabisz

Post autor: rsabisz »

alan.madej pisze: Przykład:

1. Wyszukujemy pradziadka: "Eustachy Nowak"

2. Znaleźliśmy go w drzewie, ale przy próbie wyświetlenia jego profilu dostajemy komunikat o konieczności wykupienia Pakietu Danych.

3. Nie przejmujemy się, tylko z adresu strony, na której jesteśmy, kopiujemy ostatnią liczbę, która składa się z 8-9 znaków, w naszym przypadku jest to 81698493.

http://www.myheritage.pl/FP/search-plans.php?s=172384941&colId=1&itemId=81698493-1-42

4. Wchodzimy na stronę: www.myheritage.pl/site-<numer-drzewa>/ (zamiast <numer-drzewa> wpisujemy skopiowaną liczbę - w naszym przypadku będzie to wyglądać następująco:
www.myheritage.pl/site-81698493/ (pamiętajmy o "/" (ukośniku) na końcu)

5. Na otwartej stronie klikamy "Kontakt z webmasterem" (po lewej stronie) lub na górnej belce klikamy "Nie jesteś członkiem" i dopiero wtedy "Kontakt z webmasterem".
Niestety powyższa zasada nie sprawdza się w przypadku każdej witryny. Sprawdziłem na dwóch i zamiast kontaktu do webmastera przekierowało mnie do strony zakupowej (rozszerzenie do wersji Premium).
Problem w tym, że każdy Webmaster może sobie ustalić odpowiedni dla niego "stopień" prywatności. Rozumiem ustalanie "wysokiej" prywatność danych osób żyjących znajdujących się w drzewie. Ale czy konieczne są ustawienia ograniczające "wszystko"? W opcjach myheritage można odpowiednio do preferencji ustawić parametry konta i witryny. Ja np. umożliwiłem kontakt ze mną oraz wejście na stronę startową mojej witryny (stronę startową witryny można dowolnie edytować wpisując tam również np. nasz adres mailowy - co również uczyniłem). Wielu użytkownikom w celu rozbudowy drzew zależy na kontaktach z innymi Webmasterami. Tylko dlaczego robić "twierdze" ze swoich witryn utrudniając wszelką komunikację osobom nie mających wersji Premium? Polecam zagłębić się w ustawienia konta i witryny a zaoszczędzimy pracy naszym Kolegom mającym wersje rozszerzone :)
Pozdrawiam
mirka0312

Sympatyk

Post autor: mirka0312 »

Witam
Mam ogromną prośbę o pomoc w nawiązaniu o nawiązanie kontaktu z Panią Barbarą Sydow zarządzającą witryną rodziny Chrzanowskich 2013 ver3 in .Mamy wspólnych przodków o nazwisku Siurek.
Z góry dziękuję
Mirka J
mój adres: mirka0312@wp.pl
Awatar użytkownika
Stasiakowski_Wojtek

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Stasiakowski_Wojtek »

Z nazwiskiem Siurek spotkałem się w aktach Plecka Dąbrowa 1857 rok ślub Siurek Wojciech i Kostrzewska Jadwiga
Pozdrawiam serdecznie
Wojtek
mirka0312

Sympatyk

Post autor: mirka0312 »

Dziekuję za podpowiedz, ale mnie interesuje linia Siurek z województwa świętokrzyskiego. Nadal nie wiem jak się skontaktować z Panią Barbarą Sydow .Znalazłam w jej drzewie dużo wspólnych osób.Jej drzewo to- Drzewa genealogiczne MyHeritage
Chrzanowscy 2013 edycja 12062013 in Witryna rodzinna, zarządzana przez Barbara Sydow. Może ktoś mi pomoże.

Pozdrawiam serdecznie
Mirka
mój adres: mirka0312@wp.pl
kar_k
Nowicjusz

Post autor: kar_k »

Interesuje mnie kontakt z Aleksandrem Piotrowskim.

http://www.myheritage.pl/member-2597360 ... piotrowski

Jego drzewo to pp_149256104, witryna rodzina Piotrowski. Wspólni krewni o nazwisku Skiba (Andrzej, Jan, Barbara).

Pozdrawiam, Karolina.
Ostatnio zmieniony pn 10 lis 2014, 17:29 przez kar_k, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MonikaNJ

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: MonikaNJ »

Witam,
Mirka , Karolina - wiadomości zostały wysłane.
serdeczności w Nowym Roku
monika
pozdrawiam monika
>Wanda>Feliksa>Anna>Józefa>Franciszka>Agnieszka>Helena>Agnieszka
Awatar użytkownika
wołczuch

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: wołczuch »

Proszę o kontakt z administratorem
zbaszyn in Witryna rodzinna, zarządzana przez Joanna Pawlak

Wspólni przodkowie Johann Rechenberg, Josepha Szymanska

pozdrawiam
mój mail marika-mc(at)wp.pl *

* Moderacja adresu e-mail (m.j.n) Proszę nie podawać jawnie e-mail w wątkach na Forum – > Regulamin
Awatar użytkownika
Machnowski_Robert

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Machnowski_Robert »

Witam,
czy mogę prosić o sprawdzenie co się kryje pod osobą:
Eugene E Brophy

Powszechny Spis Ludności USA 1940
Jeden wynik

Indeks Zgonów w USA wg Ubezpieczenia Społecznego
BEZPŁATNT
2 wyników

Zgony w Wielkiej Brytanii, 1837-2006
Jeden wynik

Urodzenia w Zjednoczonym Królestwie, 1837-2006
Jeden wynik

Zwerbowani do Armii USA podczas II Wojny Światowej
Jeden wynik

Dziękuję za informację.
Gryczan_Konrad

Post autor: Gryczan_Konrad »

Witam,
jeżeli byłaby taka możliwość byłbym wdzięczny za umożliwienie kontaktu z administratorką drzewa Mocarska - http://www.myheritage.pl/site-160469061 ... nna-bliscy ;
Magdaleną Mocarską (http://www.myheritage.pl/member-3865168 ... a-mocarska)
Wspólni przodkowie w linii mojego nazwiska (Paweł Gryczan, Kajetan Gryczan)

Kontakt do mnie:
kgryczan(at)gmail.com *

Będę wdzięczny za informacje.
Konrad Gryczan

* Moderacja adresu e-mail (m.j.n) Proszę nie podawać jawnie e-mail w wątkach na Forum
Ostatnio zmieniony pn 13 sty 2014, 09:29 przez Gryczan_Konrad, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany

Wróć do „Zasoby internetowe”