Wladyslaw_Moskal pisze:Szkoda, ze wykupil Pan dostep do Ancestry, a wczesniej nie zapytal w tym watku, jak szukac krewnych.piotrparka pisze:witam. potrzebuje pomocy w odnalezieniu mojej rodziny....
józef dąbrowski wyjechał do usa ok 1900 roku . mial syna edwarda ktory byl w obozie , z ktorego uciekł i wrocli do stanow...edward dąbrowski urodził się ok 1915 roku w usa. miał kilkoro rodzeństwa, w tym siostre felikse ktora urodziła się już w polsce ...edward mial synów m.in. henryka dąbrowskiego i lucjana dąbrowskiego.....oboje urodzili sie ponoć w chicago ok 1940-1950 roku...co sie z nimi teraz dzieje nie wiadomo....jako ze mam wykupiony dostep do ancestry.com probowalem cos znalezc...jedyne nie pewne to to ze lucjan zmarl w 2005 roku...ale nie potrafie znalexc niczego innego.....i nie wiadomo c z henrykiem....józef mial chyba żonę zofię.....
PROSZE O POMOC!!!!!!!!
Dabrowski, to bardzo popularne nazwisko w US i bez danych, gdzie sie urodzil Jozef, w ktorym roku, trudno rozpoczac poszukiwania nawet na Ancestry.
Faktycznie, jest informacja o zgonie Lucjana;
DABROWSKI, LUCIAN 08 Aug 1947 27 Jun 2005 (V) 57 60639 (Chicago, Cook, IL)
Poniewaz zgon weryfikowala rodzina [litera V], jest szansa na odszukanie rodziny.
W ksiazce telefonicznej jest adres;
Lucian Dabrowski
1815 N Karlov Ave
Chicago, IL 60639-4933
USA
pod tym adresem mieszka takze;
Household: Henry G Dabrowski, wiek 55-59 lat,
dlatego list nalezy adresowac do Henry Dabrowski [ to brat?].
Jest i informacja dodatkowa;
Lucian Dabrowski Died in 2005 (lat 57) Chicago, IL
jego mozliwi krewni;
Edward Dabrowski ["trzeci" Edward, syn Edwarda , wnuka Edwarda ur w 1915]
Henry G Dabrowski [brat Lucjana?, a wujek powyzszego Edwarda]
Edward, chyba brat Lucjana i Henrego juz zmarl;
Edward Dabrowski Died in 1996 (lat 46) Chicago, IL
jego krewni, to;
Edward Dabrowski - moze to jego syn, a prawnuczek Jozefa,
Henry G Dabrowski
Lucian Dabrowski
Dane te odszukalem na dostepnych w Internecie, bezplatnych stronach, nie na Ancestry !!
Ja napisalbym list po polsku i angielsku do Henrego na powyzszy adres.
Powodzenia,
Wladyslaw
PROSZE O POMOC W ODNALEZIENIU WIEKSZEJ ILOŚCI INFORMACJI....Z TEGO CO WIEM JOZEF URODZIL SIE W POLSCE NATOMIAST WYJECHAL DO STANOW I OK 1920 ROKU DO POLSKI WROCIL....PROSZE O POMOC...