Prośba o .. MyHeritage ... cz.1

Informacje genealogiczne dostępne w Internecie – linki do zasobów, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalog linków lub w wątkach tematycznych na tym podforum. Przed wysłaniem zapytania o nazwisko lub parafię, proszę sprawdzić wątki na podforum tematycznym: Poszukuję osób, rodzin oraz Poszukuję parafii, miejscowości

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

l.chybowski

Sympatyk
Kontakt:

Re: Prośba o wyszukanie w MyHeritage.

Post autor: l.chybowski »

Trzymam kciuki Sławku :)
Posłuchałem Twoich porad i porównując wycinki z inteligentnych sprawdzeń na niższych poziomach znalazłem sporo pośrednich informacji. Natomiast co do tego mojego przodka z drzewa Pana Jacka czekam z niecierpliwością. To będzie dla mnie kluczowe odkrycie, przynajmniej będę miał jakiś namiar co dalej robić...
adam1974

Sympatyk

Post autor: adam1974 »

Witam, ponawiam swoją prosbę. Nie umiem się teraz odnalezc w MyHeritage. ,nie wiem jak skorzystać z wyszukiwarki ,aby tak jak kiedys wyskakiwały wszystkie wiadomosci na temat wyszukiwanego nazwiska z calego swiata .Czy teraz nie ma takiej obcji.? Proszę o pomoc . pozdrawiam . Adam
Awatar użytkownika
Jado

Sympatyk
Ekspert
Kontakt:

Post autor: Jado »

Wyszukiwarka nr 1 :

http://www.myheritage.pl/research

Wyszukiwarka nr 2 :

http://lastnames.myheritage.pl/last-names/

Moim zdaniem ta pierwsza znacznie lepsza bo wyniki są w sieci,ta druga tzw. badania przynosi rezultaty z MH ale za kontakt z innym drzewem trzeba dodatkowo zapłacić,pomimo iż mam status to nie wystarczy.Co ciekawe a wiem to na własnym przykładzie mam kilkaset osób jednego nazwiska ale tych wyników ta wyszukiwarka nie podaje.Przyczyny upatruję w tym iż mimo że moje drzewo mam "upublicznione" w bazie drzew to jednak dostęp mam w pełni zastrzeżony.Natomiast kiedy wprowadzamy osoby z programu MyHeritage Family Tree Builder to w tym programie wyszukuje poprawnie i pokazuje zarówno osoby jak i drzewa dopasowane.Wniosek lepiej wprowadzać wszystko z poziomu komputera dopiero potem publikując z poziomu programu.

Jacek
adam1974

Sympatyk

Post autor: adam1974 »

Dziękuję ,za odpowiedz, ale mnie nie chodzi o drzewa genealogiczne tylko w poprzednim systemie jak wpisałam poszukiwane nazwisko to moglam przejrzeć mnóstwo stron z calego swiata i wyszukać to nazwisko występujące np. w ksiązkach konkretnych tytulach ,gdzie wydanych i np podany tekst tej publikacji ,rowniez przegląd archiwum krakowskiego z danym nazwiskiem i wiele róznych ciekawych rzeczy a teraz nie mogę przejrzeć ,bo wyskakują tylko strony amerykanskie. I dlatego zastanawiam sie czy jeszcze mozna jakosc tam wejsc. pozdrawiam
Jurek_Plieth

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Jurek_Plieth »

adam1974 pisze:Dziękuję ,za odpowiedz, ale mnie nie chodzi o drzewa genealogiczne tylko w poprzednim systemie jak wpisałam poszukiwane nazwisko to moglam przejrzeć mnóstwo stron z calego swiata i wyszukać to nazwisko występujące np. w ksiązkach konkretnych tytulach ,gdzie wydanych i np podany tekst tej publikacji ,rowniez przegląd archiwum krakowskiego z danym nazwiskiem i wiele róznych ciekawych rzeczy a teraz nie mogę przejrzeć ,bo wyskakują tylko strony amerykanskie. I dlatego zastanawiam sie czy jeszcze mozna jakosc tam wejsc. pozdrawiam
A słyszałeś o tym, że zły pieniądz wypiera dobry pieniądz? Takoż jest i z MyHeritage :(
Do końca ubiegłego roku było tak jak piszesz. Potem narzędzie wyszukiwarki "po drzewach" kompletnie umarło, aby od kilku dni pojawiła się Super Wyszukiwarka. Może ona jest i super, tyle, że aby z niej korzystać należy płacić dobrych kilka USD za każdy miesiąc użytkowania. Jest zresztą kilka opcji, ale moim zdaniem wszystkie one są klasycznym "zdzieraniem skóry" z użytkownika coś na kształt tego jak działają operatorzy komórkowi.
Awatar użytkownika
Jado

Sympatyk
Ekspert
Kontakt:

Post autor: Jado »

adam1974 pisze:Dziękuję ,za odpowiedz, ale mnie nie chodzi o drzewa genealogiczne tylko w poprzednim systemie jak wpisałam poszukiwane nazwisko to moglam przejrzeć mnóstwo stron z calego swiata i wyszukać to nazwisko występujące np. w ksiązkach konkretnych tytulach ,gdzie wydanych i np podany tekst tej publikacji ,rowniez przegląd archiwum krakowskiego z danym nazwiskiem i wiele róznych ciekawych rzeczy a teraz nie mogę przejrzeć ,bo wyskakują tylko strony amerykanskie. I dlatego zastanawiam sie czy jeszcze mozna jakosc tam wejsc. pozdrawiam
Zgadza się takiej możliwości już nie ma na MH.Nie chciałbym urządzać z tego topicu swego rodzaju żalomani jednak to co zrobili jest jak wspomniał Jurek objawem jak zedrzeć z nas kolejne kwoty.Mając zwykłe konto MH miałem możliwość wrzucenia 250 osób,teraz mam niby 2500 osób,zgoda jest lepiej,obiecali że poprawi się przez to tzw. Smart Maches a różni się on tym od podstawowego że potwierdzisz lub nie,zgodność i wyślesz ewentualną prośbę o kontakt.Nie ma szansy na sprecyzowanie ewentualnych innych spraw.Nie ma możliwości kontaktu z innym np. zastrzeżonym drzewem,sporo osób o to prosi jednak na poziomie członka premium nie do zrealizowania.Ta żałosna nowa wyszukiwarka znajduje Ci wyniki ale po nazwiskach nawet jak wpiszesz imię to ona ignoruje i podaje Ci wszystko to co jest o tym nazwisku potem wyskakuje okno-"Zapłać to Ci pozwolimy".Kiedyś na stronie Facebooka MH skrytykowałem ich za niemożność wyświetlenia na Ipad drzewa rodowego,odpisali że to niemożliwe że u nich wszystko OK.Minęły dwa tygodnie i drzewo można było wyświetlać czyli cud,Apple nie zmieniło oprogramowania ,łącze się nie zmieniło było wszystko w porządku oni byli święci .Generalnie to nie antyreklama,to ostrzeżenie dla potencjalnych klientów MH na podwyższenie sobie statusu,jedyna korzyść z wykupienia statusu premium to ilość osób w drzewie reszta to kicz i robienie ludzi w bambuko.Wracając do tematu uważam że zawarta również na stronie PTG wyszukiwarka Surname Nawigator daje najlepsze wyniki wyszukiwania w Polsce po świecie.

http://www.geneaservice.nl/navigator/index.html
Krystian

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Krystian »

Mam prośbę, czy ktoś ma dostęp do danych z http://www.myheritage.pl, a konkretnie do danych z wyszukiwarki - http://www.myheritage.pl/research?
Odnajduję tam drzewo, na którym są osoby spokrewnione z moją rodziną, niestety kiedy chcę sprawdzić szczegóły, otwiera mi się strona z wyborem planów dostępu.
Chodzi mi o: drzewo genealogiczne MyHeritage pp_52105601 in Witryna rodzinna, zarządzane przez Annę Kaczorowską Można je odnaleźć wpisując w w/w wyszukiwarce nazwisko Wilfart. Jest to m.in. trzeci wynik od góry, ale można ich tam znaleźć więcej. Bardzo by mi zależało na kontakcie z p. Anną. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Małgorzata.K

Sympatyk

Post autor: Małgorzata.K »

Może mi ktoś pomóc? Na stronie Myheritage sa nazwiska, które mnie interesują, jednaj nie jestem tam zalogowana i nie moge sprawdzic dokladnie danych.
Prosze o kontakt. To sa dwa nazwiska. W mailu podam o co mi konkretnie chodzi.Pozdrawiam
dlank

Sympatyk

Post autor: dlank »

witam,

ja posiadam taki dostęp, proszę podać nazwiska
Małgorzata.K

Sympatyk

Post autor: Małgorzata.K »

Wyslalam dane na PW
Piotr_Pizoń

Sympatyk

Post autor: Piotr_Pizoń »

Witam :)

Czy ma ktoś możliwość kontaktu z twórcami drzewa na MyHeritage ?

Chodzi mi o nazwisko Niewinny i o następujące drzewa:

Mięczewski, zarządzana przez Dariusz Mięczewski
Witryna rodzinna, zarządzana przez Joanna Kozanecka
Witryna rodzinna, zarządzana przez Dorota BIELECKA
D in Nasi ,Bliscy,Znajomi,Krewni, zarządzana przez Roman Dębiński

Będę bardzo wdzięczny za pomoc

Pozdrawiam Piotrek
beatpatt35

Sympatyk
Adept

Post autor: beatpatt35 »

Proszę o pomoc. Czy można dotrzeć do trzeciego rekordu?
http://www.moikrewni.pl/search/query/Adam+G%C4%99sicki

Michał
Michał Chrzanowski
Nejman_Andrzej

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Nejman_Andrzej »

Witam,

czy mógłbym poprosić kogoś, kto posiada konto Premium o pomoc w kontakcie z moją krewną z USA?

Nazywa się Chris Hall a jej drzewo to "Witryna rodzinna: Hall/Niles/Adamczak/Buja Family". Jeśli ktoś zna angielski, czy mógłbym poprosić o napisanie wiadomości o tym, kim jestem, i że chciałbym z tą panią nawiązać kontakt?

Szczegóły mogę podać w prywatnej wiadomości, jeśli ktoś zechciałby mi pomóc.

Pozdrawiam
Artur
Anetta_72

Sympatyk
Adept

Post autor: Anetta_72 »

Cześć Artur
nie wiem jak tam mój angielski ale myślę że prostą i jasną wiadomość mogę pomóc Ci wysłać. Właśnie weszłam na tą witrynę o dziwo jest ona póki co otwarta (mogę przeglądać drzewo), więc możesz skontaktować się ze mną na priva zobaczymy co da się zrobić, czy ona odpowie to już inna para kaloszy :)
Pozdrawiam,
Anetta.
Anetta_72

Sympatyk
Adept

Post autor: Anetta_72 »

beatpatt35 pisze:Proszę o pomoc. Czy można dotrzeć do trzeciego rekordu?
http://www.moikrewni.pl/search/query/Adam+G%C4%99sicki

Michał
Szukasz dostępu do tego rekordu na Moi Krewni czy na MyHeritage? Na Moi Krewni to już chyba nieaktulne jeśli chodzi o MyHeritage możliwe jeśli dane się powtórzą. Sprawdzałeś czy ten Adam Gęsicki jest na MyHeritage jeśli tak to daj znać.
Pozdrawiam,
Anetta.
Zablokowany

Wróć do „Zasoby internetowe”