Posłuchałem Twoich porad i porównując wycinki z inteligentnych sprawdzeń na niższych poziomach znalazłem sporo pośrednich informacji. Natomiast co do tego mojego przodka z drzewa Pana Jacka czekam z niecierpliwością. To będzie dla mnie kluczowe odkrycie, przynajmniej będę miał jakiś namiar co dalej robić...
Prośba o .. MyHeritage ... cz.1
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
-
l.chybowski

- Kontakt:
Re: Prośba o wyszukanie w MyHeritage.
Trzymam kciuki Sławku 
Posłuchałem Twoich porad i porównując wycinki z inteligentnych sprawdzeń na niższych poziomach znalazłem sporo pośrednich informacji. Natomiast co do tego mojego przodka z drzewa Pana Jacka czekam z niecierpliwością. To będzie dla mnie kluczowe odkrycie, przynajmniej będę miał jakiś namiar co dalej robić...
Witam, ponawiam swoją prosbę. Nie umiem się teraz odnalezc w MyHeritage. ,nie wiem jak skorzystać z wyszukiwarki ,aby tak jak kiedys wyskakiwały wszystkie wiadomosci na temat wyszukiwanego nazwiska z calego swiata .Czy teraz nie ma takiej obcji.? Proszę o pomoc . pozdrawiam . Adam
Wyszukiwarka nr 1 :
http://www.myheritage.pl/research
Wyszukiwarka nr 2 :
http://lastnames.myheritage.pl/last-names/
Moim zdaniem ta pierwsza znacznie lepsza bo wyniki są w sieci,ta druga tzw. badania przynosi rezultaty z MH ale za kontakt z innym drzewem trzeba dodatkowo zapłacić,pomimo iż mam status to nie wystarczy.Co ciekawe a wiem to na własnym przykładzie mam kilkaset osób jednego nazwiska ale tych wyników ta wyszukiwarka nie podaje.Przyczyny upatruję w tym iż mimo że moje drzewo mam "upublicznione" w bazie drzew to jednak dostęp mam w pełni zastrzeżony.Natomiast kiedy wprowadzamy osoby z programu MyHeritage Family Tree Builder to w tym programie wyszukuje poprawnie i pokazuje zarówno osoby jak i drzewa dopasowane.Wniosek lepiej wprowadzać wszystko z poziomu komputera dopiero potem publikując z poziomu programu.
Jacek
http://www.myheritage.pl/research
Wyszukiwarka nr 2 :
http://lastnames.myheritage.pl/last-names/
Moim zdaniem ta pierwsza znacznie lepsza bo wyniki są w sieci,ta druga tzw. badania przynosi rezultaty z MH ale za kontakt z innym drzewem trzeba dodatkowo zapłacić,pomimo iż mam status to nie wystarczy.Co ciekawe a wiem to na własnym przykładzie mam kilkaset osób jednego nazwiska ale tych wyników ta wyszukiwarka nie podaje.Przyczyny upatruję w tym iż mimo że moje drzewo mam "upublicznione" w bazie drzew to jednak dostęp mam w pełni zastrzeżony.Natomiast kiedy wprowadzamy osoby z programu MyHeritage Family Tree Builder to w tym programie wyszukuje poprawnie i pokazuje zarówno osoby jak i drzewa dopasowane.Wniosek lepiej wprowadzać wszystko z poziomu komputera dopiero potem publikując z poziomu programu.
Jacek
Dziękuję ,za odpowiedz, ale mnie nie chodzi o drzewa genealogiczne tylko w poprzednim systemie jak wpisałam poszukiwane nazwisko to moglam przejrzeć mnóstwo stron z calego swiata i wyszukać to nazwisko występujące np. w ksiązkach konkretnych tytulach ,gdzie wydanych i np podany tekst tej publikacji ,rowniez przegląd archiwum krakowskiego z danym nazwiskiem i wiele róznych ciekawych rzeczy a teraz nie mogę przejrzeć ,bo wyskakują tylko strony amerykanskie. I dlatego zastanawiam sie czy jeszcze mozna jakosc tam wejsc. pozdrawiam
-
Jurek_Plieth

- Kontakt:
A słyszałeś o tym, że zły pieniądz wypiera dobry pieniądz? Takoż jest i z MyHeritageadam1974 pisze:Dziękuję ,za odpowiedz, ale mnie nie chodzi o drzewa genealogiczne tylko w poprzednim systemie jak wpisałam poszukiwane nazwisko to moglam przejrzeć mnóstwo stron z calego swiata i wyszukać to nazwisko występujące np. w ksiązkach konkretnych tytulach ,gdzie wydanych i np podany tekst tej publikacji ,rowniez przegląd archiwum krakowskiego z danym nazwiskiem i wiele róznych ciekawych rzeczy a teraz nie mogę przejrzeć ,bo wyskakują tylko strony amerykanskie. I dlatego zastanawiam sie czy jeszcze mozna jakosc tam wejsc. pozdrawiam
Do końca ubiegłego roku było tak jak piszesz. Potem narzędzie wyszukiwarki "po drzewach" kompletnie umarło, aby od kilku dni pojawiła się Super Wyszukiwarka. Może ona jest i super, tyle, że aby z niej korzystać należy płacić dobrych kilka USD za każdy miesiąc użytkowania. Jest zresztą kilka opcji, ale moim zdaniem wszystkie one są klasycznym "zdzieraniem skóry" z użytkownika coś na kształt tego jak działają operatorzy komórkowi.
Zgadza się takiej możliwości już nie ma na MH.Nie chciałbym urządzać z tego topicu swego rodzaju żalomani jednak to co zrobili jest jak wspomniał Jurek objawem jak zedrzeć z nas kolejne kwoty.Mając zwykłe konto MH miałem możliwość wrzucenia 250 osób,teraz mam niby 2500 osób,zgoda jest lepiej,obiecali że poprawi się przez to tzw. Smart Maches a różni się on tym od podstawowego że potwierdzisz lub nie,zgodność i wyślesz ewentualną prośbę o kontakt.Nie ma szansy na sprecyzowanie ewentualnych innych spraw.Nie ma możliwości kontaktu z innym np. zastrzeżonym drzewem,sporo osób o to prosi jednak na poziomie członka premium nie do zrealizowania.Ta żałosna nowa wyszukiwarka znajduje Ci wyniki ale po nazwiskach nawet jak wpiszesz imię to ona ignoruje i podaje Ci wszystko to co jest o tym nazwisku potem wyskakuje okno-"Zapłać to Ci pozwolimy".Kiedyś na stronie Facebooka MH skrytykowałem ich za niemożność wyświetlenia na Ipad drzewa rodowego,odpisali że to niemożliwe że u nich wszystko OK.Minęły dwa tygodnie i drzewo można było wyświetlać czyli cud,Apple nie zmieniło oprogramowania ,łącze się nie zmieniło było wszystko w porządku oni byli święci .Generalnie to nie antyreklama,to ostrzeżenie dla potencjalnych klientów MH na podwyższenie sobie statusu,jedyna korzyść z wykupienia statusu premium to ilość osób w drzewie reszta to kicz i robienie ludzi w bambuko.Wracając do tematu uważam że zawarta również na stronie PTG wyszukiwarka Surname Nawigator daje najlepsze wyniki wyszukiwania w Polsce po świecie.adam1974 pisze:Dziękuję ,za odpowiedz, ale mnie nie chodzi o drzewa genealogiczne tylko w poprzednim systemie jak wpisałam poszukiwane nazwisko to moglam przejrzeć mnóstwo stron z calego swiata i wyszukać to nazwisko występujące np. w ksiązkach konkretnych tytulach ,gdzie wydanych i np podany tekst tej publikacji ,rowniez przegląd archiwum krakowskiego z danym nazwiskiem i wiele róznych ciekawych rzeczy a teraz nie mogę przejrzeć ,bo wyskakują tylko strony amerykanskie. I dlatego zastanawiam sie czy jeszcze mozna jakosc tam wejsc. pozdrawiam
http://www.geneaservice.nl/navigator/index.html
Mam prośbę, czy ktoś ma dostęp do danych z http://www.myheritage.pl, a konkretnie do danych z wyszukiwarki - http://www.myheritage.pl/research?
Odnajduję tam drzewo, na którym są osoby spokrewnione z moją rodziną, niestety kiedy chcę sprawdzić szczegóły, otwiera mi się strona z wyborem planów dostępu.
Chodzi mi o: drzewo genealogiczne MyHeritage pp_52105601 in Witryna rodzinna, zarządzane przez Annę Kaczorowską Można je odnaleźć wpisując w w/w wyszukiwarce nazwisko Wilfart. Jest to m.in. trzeci wynik od góry, ale można ich tam znaleźć więcej. Bardzo by mi zależało na kontakcie z p. Anną. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Odnajduję tam drzewo, na którym są osoby spokrewnione z moją rodziną, niestety kiedy chcę sprawdzić szczegóły, otwiera mi się strona z wyborem planów dostępu.
Chodzi mi o: drzewo genealogiczne MyHeritage pp_52105601 in Witryna rodzinna, zarządzane przez Annę Kaczorowską Można je odnaleźć wpisując w w/w wyszukiwarce nazwisko Wilfart. Jest to m.in. trzeci wynik od góry, ale można ich tam znaleźć więcej. Bardzo by mi zależało na kontakcie z p. Anną. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
-
Małgorzata.K

Może mi ktoś pomóc? Na stronie Myheritage sa nazwiska, które mnie interesują, jednaj nie jestem tam zalogowana i nie moge sprawdzic dokladnie danych.
Prosze o kontakt. To sa dwa nazwiska. W mailu podam o co mi konkretnie chodzi.Pozdrawiam
Prosze o kontakt. To sa dwa nazwiska. W mailu podam o co mi konkretnie chodzi.Pozdrawiam
witam,
ja posiadam taki dostęp, proszę podać nazwiska
ja posiadam taki dostęp, proszę podać nazwiska
-
Małgorzata.K

Wyslalam dane na PW
-
Piotr_Pizoń

Witam 
Czy ma ktoś możliwość kontaktu z twórcami drzewa na MyHeritage ?
Chodzi mi o nazwisko Niewinny i o następujące drzewa:
Mięczewski, zarządzana przez Dariusz Mięczewski
Witryna rodzinna, zarządzana przez Joanna Kozanecka
Witryna rodzinna, zarządzana przez Dorota BIELECKA
D in Nasi ,Bliscy,Znajomi,Krewni, zarządzana przez Roman Dębiński
Będę bardzo wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam Piotrek
Czy ma ktoś możliwość kontaktu z twórcami drzewa na MyHeritage ?
Chodzi mi o nazwisko Niewinny i o następujące drzewa:
Mięczewski, zarządzana przez Dariusz Mięczewski
Witryna rodzinna, zarządzana przez Joanna Kozanecka
Witryna rodzinna, zarządzana przez Dorota BIELECKA
D in Nasi ,Bliscy,Znajomi,Krewni, zarządzana przez Roman Dębiński
Będę bardzo wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam Piotrek
-
beatpatt35

Proszę o pomoc. Czy można dotrzeć do trzeciego rekordu?
http://www.moikrewni.pl/search/query/Adam+G%C4%99sicki
Michał
Michał
Michał Chrzanowski
-
Nejman_Andrzej

Witam,
czy mógłbym poprosić kogoś, kto posiada konto Premium o pomoc w kontakcie z moją krewną z USA?
Nazywa się Chris Hall a jej drzewo to "Witryna rodzinna: Hall/Niles/Adamczak/Buja Family". Jeśli ktoś zna angielski, czy mógłbym poprosić o napisanie wiadomości o tym, kim jestem, i że chciałbym z tą panią nawiązać kontakt?
Szczegóły mogę podać w prywatnej wiadomości, jeśli ktoś zechciałby mi pomóc.
Pozdrawiam
Artur
czy mógłbym poprosić kogoś, kto posiada konto Premium o pomoc w kontakcie z moją krewną z USA?
Nazywa się Chris Hall a jej drzewo to "Witryna rodzinna: Hall/Niles/Adamczak/Buja Family". Jeśli ktoś zna angielski, czy mógłbym poprosić o napisanie wiadomości o tym, kim jestem, i że chciałbym z tą panią nawiązać kontakt?
Szczegóły mogę podać w prywatnej wiadomości, jeśli ktoś zechciałby mi pomóc.
Pozdrawiam
Artur
Cześć Artur
nie wiem jak tam mój angielski ale myślę że prostą i jasną wiadomość mogę pomóc Ci wysłać. Właśnie weszłam na tą witrynę o dziwo jest ona póki co otwarta (mogę przeglądać drzewo), więc możesz skontaktować się ze mną na priva zobaczymy co da się zrobić, czy ona odpowie to już inna para kaloszy
Pozdrawiam,
Anetta.
nie wiem jak tam mój angielski ale myślę że prostą i jasną wiadomość mogę pomóc Ci wysłać. Właśnie weszłam na tą witrynę o dziwo jest ona póki co otwarta (mogę przeglądać drzewo), więc możesz skontaktować się ze mną na priva zobaczymy co da się zrobić, czy ona odpowie to już inna para kaloszy
Pozdrawiam,
Anetta.
Szukasz dostępu do tego rekordu na Moi Krewni czy na MyHeritage? Na Moi Krewni to już chyba nieaktulne jeśli chodzi o MyHeritage możliwe jeśli dane się powtórzą. Sprawdzałeś czy ten Adam Gęsicki jest na MyHeritage jeśli tak to daj znać.beatpatt35 pisze:Proszę o pomoc. Czy można dotrzeć do trzeciego rekordu?
Michał
Pozdrawiam,
Anetta.