Digitalizacja AP_Łowicz
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Sroczyński_Włodzimierz

ale w łowickim oddziale APW nie ma chyba Sochaczewa
Grodzisk ew. AGAD
Grodzisk ew. AGAD
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Witam!
Znalazłam w Genetece przy metrykach urodzenia - Sochaczew z 1870 nr 110 informację , że oryginał znajduje sie w AD w Łowiczu. Stąd moje pytanie i chęć pomocy przy indeksacji, tylko chyba pomyliłam archiwa.
Joanna
Znalazłam w Genetece przy metrykach urodzenia - Sochaczew z 1870 nr 110 informację , że oryginał znajduje sie w AD w Łowiczu. Stąd moje pytanie i chęć pomocy przy indeksacji, tylko chyba pomyliłam archiwa.
Joanna
Pozdrawiam
Joanna
Nazwiska, które mnie interesują: Kluczewski, Sienicki/Siennicki, Weiss/Wajs, Linke, Schuttke, Cieślak
Joanna
Nazwiska, które mnie interesują: Kluczewski, Sienicki/Siennicki, Weiss/Wajs, Linke, Schuttke, Cieślak
-
Janina_Tomczyk

O ile wiem Eliza nie przewiduje wyjazdów do AD Łowicz i robienia tam zdjęć aktów. Poszukuję także akt z Sochaczewa ok 1824-1825 oraz wcześniejszych i podobno nie ma nic poza tym co zindeksowane.szczesna pisze:Co z indeksacja kolejnych ksiąg z par. Sochaczew przechowywanych w AD Łowicz. Ponownie mogłabym właczyć się do pomocy.
Proszę o kontakt.
Pozdrawiam
Joanna
wg info z AD Łowicz materiały dot. Sochaczewa wyglądają następująco:
https://docs.google.com/document/d/1V63 ... 47yOY/edit
Czyli nie wszystko zostało zindeksowane.
Proponuję się skontaktować przez administratorów Genetyki (geneteka@genealodzy.pl), oni odpowiednio przekierują do właściwego źródła.
pozdrawiam
Tomasz
https://docs.google.com/document/d/1V63 ... 47yOY/edit
Czyli nie wszystko zostało zindeksowane.
Proponuję się skontaktować przez administratorów Genetyki (geneteka@genealodzy.pl), oni odpowiednio przekierują do właściwego źródła.
pozdrawiam
Tomasz
-
przemko20161

Mam pytanie czy w metrykach Sochaczewa z lat 1781-1802 jest nazwisko Perucki
Czy mogę prosić o udostępnienie metryk urodzeń i zgonów Sochaczewa z XVIII w.
Przemek
Czy mogę prosić o udostępnienie metryk urodzeń i zgonów Sochaczewa z XVIII w.
Przemek
Ostatnio zmieniony pt 20 sty 2017, 22:22 przez przemko20161, łącznie zmieniany 1 raz.
- Czyżewski_Bartłomiej

-
gosia_21_33

-
Płowik_Hubert

-
gosia_21_33

-
Płowik_Hubert

W spisach ludności gminy Łazy można jeszcze odnaleźć starsze osoby, których akty chrztów itd. się nie zachowały, ale ze względu na obejmujące ten spis lata, są one jeszcze utajnione. W archiwum w Grodzisku można prosić o skorowidz i na jego podstawie zamawiać skany lub zdjęcia poszczególnych stron.
Pozdrawiam
Hubert
Hubert
- Joanna_Krzemińska

Witam,
niektóre księgi z Zawad są w USC Brochów, mnie się udało parę rzeczy znaleźć. Dużo aktów dotyczących Sochaczewa znalazłam w AD Łowicz. Problem największy jest chyba z Młodzieszynem i Mistrzewicami.
Pozdrawiam
niektóre księgi z Zawad są w USC Brochów, mnie się udało parę rzeczy znaleźć. Dużo aktów dotyczących Sochaczewa znalazłam w AD Łowicz. Problem największy jest chyba z Młodzieszynem i Mistrzewicami.
Pozdrawiam
Joanna