( skrót cytatu mój)solec1 pisze:Rowniez polecam Ahnenblatt, choc sam... nie jestem w 100% z niego zadowolony: ......
W niezbyt odległej przeszłości opisałem swoje "przygody" z Ahnenblatt'em.
Przypomnę tylko, że problem polegał na całkowitym zniknięciu zapisanych w nim danych w bliżej nieokreślonym czasie/dacie, podczas kilkumiesięcznej przerwy w korzystaniu z tego programu. W komputerze pozostał tylko pusty program...
Wielu forowiczom - z kilku for genealogicznych- moja przygoda wydawała się nierealną, niedorzeczną...
Poddałem swój sprzęt oględzinom wykonanym przez profesjonalistów - skończyło się na kilku przypuszczeniach, podejrzeniach co do przyczyn, żaden jednak nie podjął się ustalenia ostatecznej przyczyny. Zainstalowałem więc inny program w którym odtworzyłem poprzednia bazę danych; jest to program komercyjny, z odpowiednimi gwarancjami - jestem z niego bardzo zadowolony, szczególnie w zakresie tworzenia bazy danych.
Jednak wydaje mi się, że taki przypadek spotkał nie tylko mnie. Świadczy o tym kilkanaście otrzymanych PW, których nadawców - prawdopodobnie użytkowników tego programu - też dotknęło jakieś nieszczęście.
W związku z tym chciałbym jeszcze raz poinformować wszystkich, że moja przygoda z Ahnenblatt'em skończyła się już dawno i nie mam zamiaru do niej powracać pod jakimkolwiek pozorem. Stąd proszę nie oczekiwać z mojej strony jakiekolwiek odpowiedzi na wszelkie zapytania, w szczególności kierowane na mój prywatny kontakt.
Nikt bowiem z zwracających się do mnie nie napisał o tym jakiejkolwiek informacji na którymkolwiek z for genealogicznych.
Moi " konsultanci" badający sprawę zalecili mi reinstalację OS po uprzednim usunięciu z moich komputerów wszelkich śladów jakie pozostawił w ich wnętrzach po sobie ten program.