Hirschberg v. Habenschwert (C.k. Galicja)

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Kasia_Marchlińska

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Kasia_Marchlińska »

Dla porządku, dzięki indeksacji można ustalić dalsze losy Józefy Hirszberg c. Józefa i Anny Dunin:
Franciszek Czerny umiera w 1832 w Dzierążni
1834 ślub z Tytusem Komarem, rodzi się wspólna córka, która umiera w roku 1835
1835 w Słaboszowie umiera Tytus Komar
1836 Uniejów ślub z Pawłem Kieszkowskim
Józefa umiera w Bobinie 1859 jako wdowa po Pawle Kieszkowskim
Kasia Marchlińska
Poszukuję informacji o nazwiskach: Papi, Geysmer, Kimens, Perks, Szwarcenburg-Czerny, Sosnowski, Czerny, Moszczyński-Pętkowski, Rychtarski, de Rozprza Faygel, Lippoman, Sonne, Gotti, Gałęzowski.
M_Brejter

Sympatyk

Post autor: M_Brejter »

MP1982 pisze:
M_Brejter pisze:Mialem Michale na mysli wnukow Antoniny Hirschberg, dzieci Gwidona. Wybacz, na razie mam zbyt wiele zagadek do rozwiazania w najblizszej rodzinie, wiec Hirschbergowie sila rzeczy sa na pozniej.
Witam,

dotarłem do zapowiedzi ślubu i aktu małżeństwa Witalisa Wyspiańskiego z Antoniną Hirschberg (Brzeżany-Adamówka, 1852 r.) oraz aktów chrztów ich dzieci ur. w Brzeżanach. M_Brejter, zainteresowany?
Świetnie. Jak najbardziej jestem zainteresowany.
pozdrawiam
Mariusz
sable

Sympatyk

Hirschberg Antoni

Post autor: sable »

Witam,
może już Pan to kiedyś znalazł a jeśli nie, to dołączam link z Lwów, Kapelania Nosocomia (Szpital Powszechny) sygn. 846:
http://agadd.home.net.pl/metrykalia/301 ... 6_0258.htm

Skorzystałam ze wskazówek p.mmaziarski i spróbowałam znależć swoich we Lwowie.

Pozdrawiam,
Amelia Lemowicz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”