Autorzy indeksów
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- piotr_nojszewski

- Kontakt:
Autorzy indeksów
Bardzo ładna demagogia. Podziwiam.
Napisałam dość konkretnie JAK moim zdaniem można liczyć te punkty.
Tego dotyczyła ta dyskusja o ile się orientuje.
I nawet napisałem, ze mogę to przeliczyć w xls mając raport z bazy.
A u was biją murzynów?
Napisałam dość konkretnie JAK moim zdaniem można liczyć te punkty.
Tego dotyczyła ta dyskusja o ile się orientuje.
I nawet napisałem, ze mogę to przeliczyć w xls mając raport z bazy.
A u was biją murzynów?
pozdrawiam
Piotr
Piotr
- WaldemarChorążewicz

Autorzy indeksów
Pisałem o powrocie do poprzedniego stanu.
Na zamianę arkuszy spisowych ze skorowidzów
zawsze wyrażałem zgodę.Tu należy iść z tobą na kompromis.
Zrozumiałe ,że,, lepsze wypiera gorsze".Sam spisywałem ze skorowidzów,zawierają masę błędów i kosztują o wiele mniej
pracy.Wiem ,że jest to technicznie niewykonalne(równoległa punktacja)
Ale powrót do poprzedniego zestawienia, zdecydowanie na tak.
Jest jasny ,przejrzysty i pozwala kontrolować cały proces.
Po co zmieniać to co jest proste ?
Michał wyjaśnił ,że jest to nielogiczne i tym samym nie motywuje ludzi.
Przecież chcemy tobie pomóc.Uważam ,że pracujesz nad tym po kilka godzin dziennie.I tu leży rozwiązanie problemu,w rozłożeniu tego ,,ciężaru"
Określ w czym można byłoby tobie pomóc .
Myślę ,że zgłosi sie kilka osób .które znają się na informatyce..
Jeżeli nie zgłosza sie te osoby ,to dla świętego spokoju poproszę o przeniesienie moich indeksów do szuflady ,,incognito" i przestaję marudzić.Waldek
Na zamianę arkuszy spisowych ze skorowidzów
zawsze wyrażałem zgodę.Tu należy iść z tobą na kompromis.
Zrozumiałe ,że,, lepsze wypiera gorsze".Sam spisywałem ze skorowidzów,zawierają masę błędów i kosztują o wiele mniej
pracy.Wiem ,że jest to technicznie niewykonalne(równoległa punktacja)
Ale powrót do poprzedniego zestawienia, zdecydowanie na tak.
Jest jasny ,przejrzysty i pozwala kontrolować cały proces.
Po co zmieniać to co jest proste ?
Michał wyjaśnił ,że jest to nielogiczne i tym samym nie motywuje ludzi.
Przecież chcemy tobie pomóc.Uważam ,że pracujesz nad tym po kilka godzin dziennie.I tu leży rozwiązanie problemu,w rozłożeniu tego ,,ciężaru"
Określ w czym można byłoby tobie pomóc .
Myślę ,że zgłosi sie kilka osób .które znają się na informatyce..
Jeżeli nie zgłosza sie te osoby ,to dla świętego spokoju poproszę o przeniesienie moich indeksów do szuflady ,,incognito" i przestaję marudzić.Waldek
Ostatnio zmieniony ndz 27 lip 2014, 22:11 przez WaldemarChorążewicz, łącznie zmieniany 1 raz.
Autorzy indeksów
Sebastianie, spokojnie, chodzi TYLKO o to, żeby wróciły statystyki ile każdy indeksujący zrobił, liczby, ile, czyli to co do niedawna było i chyba nie jest niemożliwe, żeby coś takiego było nadal. Tylko o to chodzi, z dyskusji wynika, że dla wielu osób to jest ważna sprawa i chyba coś co było możliwe do niedawna nie jest teraz z jakiegoś powodu niemożliwe?
Przy indeksacji to jest standard, vide Mormoni, którzy mają tutaj ogromne doświadczenie, także w psychologicznym podejściu do wolontariuszy.
Szczegółowo dyskusji nie czytałam, ale boję się, że do rana będą już ofiary w ludziach tutaj.
Łucja
Przy indeksacji to jest standard, vide Mormoni, którzy mają tutaj ogromne doświadczenie, także w psychologicznym podejściu do wolontariuszy.
Szczegółowo dyskusji nie czytałam, ale boję się, że do rana będą już ofiary w ludziach tutaj.
Łucja
-
sebastian_gasiorek

- Kontakt:
Autorzy indeksów
Waldku,
Nie powrócimy z prostego powodu - po jednej i drugiej stronie barykady są osoby które nie wytrzymują już nerwowo tematu ubywających indeksów. Są to osoby cenne dla całego środowiska. Obecna forma uspokaja obie strony.
Dlatego też jest to kompromis który bardzo proszę o uszanowanie.
Mieliśmy do wyboru - skasować całe statystyki, zrobić tylko listę z pozycją lub procentami. Wybraliśmy trzecią formę która mimo wad pozwala oszacować przybliżoną liczbę indeksów.
Nie powrócimy z prostego powodu - po jednej i drugiej stronie barykady są osoby które nie wytrzymują już nerwowo tematu ubywających indeksów. Są to osoby cenne dla całego środowiska. Obecna forma uspokaja obie strony.
Mieliśmy do wyboru - skasować całe statystyki, zrobić tylko listę z pozycją lub procentami. Wybraliśmy trzecią formę która mimo wad pozwala oszacować przybliżoną liczbę indeksów.
Pozdrawiam,
Sebastian Gąsiorek
http://genrod.eu - największe opracowanie Kwiatkowskich (6 tys. osób)
Sebastian Gąsiorek
- piotr_nojszewski

- Kontakt:
Autorzy indeksów
A czemu nie można zachować starych statystyk i dodawać nowych?
Nie rozumiem tego. Jakie to ma uzasadnienie? Bo na pewno nie wynika z braku możliwości.
Jakaś ideologia?
Nie rozumiem tego. Jakie to ma uzasadnienie? Bo na pewno nie wynika z braku możliwości.
Jakaś ideologia?
pozdrawiam
Piotr
Piotr
- WaldemarChorążewicz

Autorzy indeksów
Let it be.
Dla tak cennych osób warto to poświęcić.
Proszę o przeniesienie moich rekordów do szuflady
Pana Incognito
Wyczerpałem juz wszystki argumenty ,tak jak pisałem,
indeksy wysyłam na stronę J.Stankiewicza i ,,Szpejankowskich".
Dziękuję za współpracę.
I kończę mój udział w wątku Geneteka.( oraz w ,,autorach indeksów")
Pozdrawiam
Waldemar
Dla tak cennych osób warto to poświęcić.
Proszę o przeniesienie moich rekordów do szuflady
Pana Incognito
Wyczerpałem juz wszystki argumenty ,tak jak pisałem,
indeksy wysyłam na stronę J.Stankiewicza i ,,Szpejankowskich".
Dziękuję za współpracę.
I kończę mój udział w wątku Geneteka.( oraz w ,,autorach indeksów")
Pozdrawiam
Waldemar
-
sebastian_gasiorek

- Kontakt:
Autorzy indeksów
Piotrze,
Teoretycznie wszystko jest możliwe, ale nie praktycznie. Jeśli coś wymagałoby przerobienia całej bazy danych, panelu administracyjnego, portalu to już nie taka prosta sprawa. Na uwadze musimy mieć również obciążenie serwera.
Teoretycznie wszystko jest możliwe, ale nie praktycznie. Jeśli coś wymagałoby przerobienia całej bazy danych, panelu administracyjnego, portalu to już nie taka prosta sprawa. Na uwadze musimy mieć również obciążenie serwera.
Pozdrawiam,
Sebastian Gąsiorek
Sebastian Gąsiorek
- Komorowski_Longin

Autorzy indeksów
A może tak trochę demokracji - woli ludu; przeprowadźmy ankietę wśród indeksujących (niezależnie od aktualnych wyników procentowych), niech większość zdecyduje. A swoją drogą czy nad tym "INTERESEM" jeszcze ktoś panuje i go dogląda (czyt. ma władzę) ?. Proszę o usunięcie mojego nazwiska z listy autorów indeksów.
Longin.
Longin.
Pozdrawiam Longin
-
sebastian_gasiorek

- Kontakt:
Autorzy indeksów
Longinie i Waldemarze,
Zmiana na Incognito spowoduje, że nie będzie już powrotu do statystyk imiennych.
Nie będziemy mogli już w jakikolwiek sposób ich przywrócić.
Jeśli to Wasza ostateczna decyzja prosimy o wysłanie maila na adres PTG znajdujący się w stopce.
Zmiana na Incognito spowoduje, że nie będzie już powrotu do statystyk imiennych.
Nie będziemy mogli już w jakikolwiek sposób ich przywrócić.
Jeśli to Wasza ostateczna decyzja prosimy o wysłanie maila na adres PTG znajdujący się w stopce.
Pozdrawiam,
Sebastian Gąsiorek
Sebastian Gąsiorek
- Komorowski_Longin

Re: Autorzy indeksów
Więc jeśli nie ma powrotu do starego systemu czy też równoległego oznaczania liczbowego, to cóż powiem tylko że jest mi bardzo przykro, życzę pomyślności Longin.sebastian_gasiorek pisze:Waldku,
Autorzy indeksów
Proszę o usunięcie mnie z listy autorów
pozycja 863- 0,002%
pozycja 863- 0,002%
-
sebastian_gasiorek

- Kontakt:
Autorzy indeksów
Januszu,
Jak wyżej, prosimy o maila na adres PTG. Zgłoszenie tego na forum nie będzie miało mocy.
Jak wyżej, prosimy o maila na adres PTG. Zgłoszenie tego na forum nie będzie miało mocy.
Pozdrawiam,
Sebastian Gąsiorek
Sebastian Gąsiorek
- piotr_nojszewski

- Kontakt:
Autorzy indeksów
I naprawdę nie można zapisać aktualnego raportu ilość indeksów wg ludzi?
Fascynujące.
Nie jestem i nie byłem i zapewne nie będę w najbliższych latach rekordzistą indeksacji. Ale zwyczajnie szkoda mi tych ludzi, dzięki którym tak wiele się dowiedziałem. I którzy teraz tak łatwo zostaną wykasowani. Bez słowa dziękuję.
I za 2-3 lata nie będzie po nich śladu w statystykach.
Zapisze sobie teraz te procenty i pomnożę. Może za 5 albo 10 lat ktoś będzie chciał wiedzieć ile miał indeksów historycznego dnia 27 lipca 2014.
Z dokładnością oczywiście do 0,000%
Chyba nie ma już o czym pisać w tym wątku.
Dziękuję WAM skazani na wymazanie autorzy indeksów.
Fascynujące.
Nie jestem i nie byłem i zapewne nie będę w najbliższych latach rekordzistą indeksacji. Ale zwyczajnie szkoda mi tych ludzi, dzięki którym tak wiele się dowiedziałem. I którzy teraz tak łatwo zostaną wykasowani. Bez słowa dziękuję.
I za 2-3 lata nie będzie po nich śladu w statystykach.
Zapisze sobie teraz te procenty i pomnożę. Może za 5 albo 10 lat ktoś będzie chciał wiedzieć ile miał indeksów historycznego dnia 27 lipca 2014.
Z dokładnością oczywiście do 0,000%
Chyba nie ma już o czym pisać w tym wątku.
Dziękuję WAM skazani na wymazanie autorzy indeksów.
pozdrawiam
Piotr
Piotr
Autorzy indeksów
Witam
Sebastian w tym miejscu wyłożył przysłowiową "kawe na ławę" cytuję
"Niepełne indeksy będą znikały z bazy czy ktoś tego chce czy nie chce a za tym tez statystyki niektórych osób będą malały.
Rozwiązanie % ma na celu ograniczenie wściekłości po obu stronach barykady."
Czyli u podstawy całego naszego sporu leży DECYZJA o zastępowaniu niepełnych indeksów w GENETECE to jest jasne.
W takim razie czym ma być GENETEKA lub do czego zmierza GENETEKA
Jeżeli chodzi o indeksujących, ja chyba w zeszłym tygodniu wczytywałem niepełne indeksy do geneteki, obecnie na skrzynce "wiszą" mi właśnie tak przygotowane indeksy, wiem że indeksujący przynajmniej Ci pracujący na materiałach ze ŚWIĘTOGENU nadal poświecając swój czas i chęci tworzą niepełne indeksy.
Pytanie
Dalczego nikt z osób które podjęły DECYZJĘ o zastępowaniu niepełnych indeksów (DECYZJA zapadła zapewne jakiś czas temu) nikogo o tym nie poinformował?
1. ŚWIĘTOGENU - Kornelia rozdziela, przydziela ustala z indeksującymi różne rzeczy więc przy okazji może pouczyć i poinformować o zmianach i o tym że niepełne indeksy będą zastępowane i co się z tym wiąże
2.INDESKUJĄCYCH, osób które tym koordynują i wszystkich użytkowników tego forum
Czy gdzieś mogę znaleść argumenty uzasadniające podjęcie DECYZJII o zastępowaniu niepełnych indeksów. ?
Podsumowanie
Żeby było jasne wiem ile pracy wkładają wszyscy w to czym dzisiaj jest geneteka ale właśnie dlatego chciałbym aby ktoś szanował pracę tych wszystkich ludzi i decyzje odnośnie geneteki (nie tylko) były podejmowane w taki sposób aby dla wszystkich było jasne po co są zmiany, co nam dobrego dają i kto się pod tymi zmianami podpisuje.
Maciej Terek
Sebastian w tym miejscu wyłożył przysłowiową "kawe na ławę" cytuję
"Niepełne indeksy będą znikały z bazy czy ktoś tego chce czy nie chce a za tym tez statystyki niektórych osób będą malały.
Rozwiązanie % ma na celu ograniczenie wściekłości po obu stronach barykady."
Czyli u podstawy całego naszego sporu leży DECYZJA o zastępowaniu niepełnych indeksów w GENETECE to jest jasne.
W takim razie czym ma być GENETEKA lub do czego zmierza GENETEKA
Jeżeli chodzi o indeksujących, ja chyba w zeszłym tygodniu wczytywałem niepełne indeksy do geneteki, obecnie na skrzynce "wiszą" mi właśnie tak przygotowane indeksy, wiem że indeksujący przynajmniej Ci pracujący na materiałach ze ŚWIĘTOGENU nadal poświecając swój czas i chęci tworzą niepełne indeksy.
Pytanie
Dalczego nikt z osób które podjęły DECYZJĘ o zastępowaniu niepełnych indeksów (DECYZJA zapadła zapewne jakiś czas temu) nikogo o tym nie poinformował?
1. ŚWIĘTOGENU - Kornelia rozdziela, przydziela ustala z indeksującymi różne rzeczy więc przy okazji może pouczyć i poinformować o zmianach i o tym że niepełne indeksy będą zastępowane i co się z tym wiąże
2.INDESKUJĄCYCH, osób które tym koordynują i wszystkich użytkowników tego forum
Czy gdzieś mogę znaleść argumenty uzasadniające podjęcie DECYZJII o zastępowaniu niepełnych indeksów. ?
Podsumowanie
Żeby było jasne wiem ile pracy wkładają wszyscy w to czym dzisiaj jest geneteka ale właśnie dlatego chciałbym aby ktoś szanował pracę tych wszystkich ludzi i decyzje odnośnie geneteki (nie tylko) były podejmowane w taki sposób aby dla wszystkich było jasne po co są zmiany, co nam dobrego dają i kto się pod tymi zmianami podpisuje.
Maciej Terek
Autorzy indeksów
Sebastianie,
maili to ja się już nawysyłałem na adres PTG.
pozdrawiam Panią Marię
maili to ja się już nawysyłałem na adres PTG.
pozdrawiam Panią Marię