Archiwum Diecezjalne w Kielcach
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Jacek_Lesnik

Witam.optyma pisze:Witam.czarny12 pisze:Witam!
Mam prośbe do osób odwiedzających AD w Kielcach o odszukanie i przekazanie mi treści( sfotografowanie )
aktu urodzenia Ignacego Kowina z roku ok 1860, parafia w Minodze, oraz na podstawie zawarych tam danych aktów urodzenia i małżeństwa jego rodziców
Mój e-mail bulka.tomasz@gmail.pl
Pozdrawiam
Tomasz Bulka
Spróbuję, może mi się uda.
Niestety, próbowałem ale mi się nie udało.
Sprawdziłem księgi urodzeń 1822-1863, księgi małżeństw 1822-1862 i księgi zmarłych 1822-1825. Nazwisko Ignacy Kowin nie występuje.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek T. Drożdżeński
Jacek T. Drożdżeński
Zatem wróćmy do naszych baranów.Seba_Piotr pisze:Prawda, nigdy wcześniej nie byłem w tym Archiwum. Dzwoniłem i jestem lekko zszokowany. Myślałem że ten cennik jest tylko dla osób, które nie mają czasu albo nie mogą przyjechać do Katowic i same poszukać potrzebnych im dokumentów. Dostęp jest całkowicie płatny i to oni szukają, należy na formularzu sprecyzować czego się szuka.
Zrobiłem parę zdjęć spisów z Nowego Korczyna, ale sam Pan tego chciał. Oto co wyszło: urodzenia 1621-1730, urodzenia 1730-1798, urodzenia 1798-1808 są bez skorowidzów, każda wieś osobno, więc nie robiłem. Małżeństwa 1622-1782, małżeństwa 1783-1793, małżeństwa 1798-1851 są bez skorowidzów, każda wieś osobno, więc nie robiłem. I na koniec z księgi urodzeń 1866 akt nr 2 i akt nr 67. Razem 267,1 MB w 228 plikach. Chyba na razie wystarczy. Może jakieś są propozycje ?
Pozdrawiam serdecznie
Jacek T. Drożdżeński
Jacek T. Drożdżeński
-
Seba_Piotr

Dziękuję bardzo ale jest jedno ale chodziło mi o akt urodzenia nr 12 z 1866 a nie o numer 2. Czeski błąd. Co do Pańskich poszukiwań, czego Pan szuka i z jakiej parafii i okresu może te akta są w AP Katowice?
Moje konto piotrowski1979@gmail.com jest dość duże do przyjęcia takiej ilości danych. Tylko prosiłbym o ich spakowanie w paczki zip albo rar jak panu wygodniej.
Pozdrawiam
Sebastian
Moje konto piotrowski1979@gmail.com jest dość duże do przyjęcia takiej ilości danych. Tylko prosiłbym o ich spakowanie w paczki zip albo rar jak panu wygodniej.
Pozdrawiam
Sebastian
Sam nie wiem jak z 12. zrobiła mi się 2.Seba_Piotr pisze:Dziękuję bardzo ale jest jedno ale chodziło mi o akt urodzenia nr 12 z 1866 a nie o numer 2. Czeski błąd. Co do Pańskich poszukiwań, czego Pan szuka i z jakiej parafii i okresu może te akta są w AP Katowice?
Pozdrawiam
Sebastian
Brakujący akt oczywiście uzupełnię. Ale pakowanie plików graficznych (sposób jest mi obojętny) jest prawie bezcelowe, kompresja jest minimalna.
Byłem dwa razy w archiwum katowickim, piękna pracownia naukowa. Szukam tylu rzeczy, że sam nie wiem co napisać. Zawsze szukam swojego nazwiska i nazwiska Pstrokoński i wielu innych. Proszę w wolnej chwili zajrzeć na moją stronę http://optyma.za.pl
Pliki zacznę przesyłać za parę godzin.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek T. Drożdżeński
Jacek T. Drożdżeński
-
Seba_Piotr

No proszę, przeglądam właśnie Pańską listę poszukiwanych nazwisk Panie Jacku i patrzę a tam wisi sobie spokojnie moje nazwisko Piotrowski
. Piotrowskich jest wielu coś ze 100 tyś. Czy mogę wiedzieć których Piotrowskich Pan poszukuje? Z jakiego regionu?
Jedna z moich kuzynek wyszła za Zdzienickiego Pan ma Siekiel-Zdzienickiego co za jeden?
Jedna z moich kuzynek wyszła za Zdzienickiego Pan ma Siekiel-Zdzienickiego co za jeden?
Ostatnio zmieniony śr 30 wrz 2009, 15:39 przez Seba_Piotr, łącznie zmieniany 1 raz.
Rok ok. 1834 parafia Brzozów, diecezja łowicka. P. drzewo Koprowskich.Seba_Piotr pisze:No proszę, przeglądam właśnie Pańską listę poszukiwanych nazwisk Panie Jacku i patrzę a tam wisi sobie spokojnie moje nazwisko Piotrowski. Piotrowskich jest wielu coś ze 100 tyś. Czy mogę wiedzieć których Piotrowskich Pan poszukuje? Z jakiego regionu?
Pozdrawiam serdecznie
Jacek T. Drożdżeński
Jacek T. Drożdżeński
-
Seba_Piotr

W tym czasie moja rodzina zamieszkiwała również Królestwo Kongresowe. Na pewno około 1850 mieszkali w Nowym Korczynie, ale ponoć osiedlili się w nim po jakimś powstaniu (zapewne listopadowym) a wcześniej mieszkali gdzieś indziej tylko nie wiem gdzie. Nazwisko Koprowski jak dotąd nie przewinęło się przez moje akta.
Franciszka Siekiela(Siekiel)-Zdzienicka wyszła za mąż za Andrzeja Pstrokońskiego h. Poraj ok.1736. P.drzewo Pstrokońskich linia kanclerska.Seba_Piotr pisze:No proszę, przeglądam właśnie Pańską listę poszukiwanych nazwisk Panie Jacku i patrzę a tam wisi sobie spokojnie moje nazwisko Piotrowski. Piotrowskich jest wielu coś ze 100 tyś. Czy mogę wiedzieć których Piotrowskich Pan poszukuje? Z jakiego regionu?
Pozdrawiam serdecznie
Jacek T. Drożdżeński
Jacek T. Drożdżeński
-
Seba_Piotr

Skopiowałem i przygotowałem sobie listę nazwisk pod excelem w trochę wygodniejszej formie. Z miejscowości które znalazłem na Pańskiej stronie w zasięgu działania AP w Katowicach i prawdopodobnie AArch. w Katowicach jest tylko gmina miejsko-wiejska Pilica. Czy mam szukać tam czy też w jakiś innych nie wymienionych na stronie miejscowościach? I z jakiego okresu jakie nazwiska poza Pańskim i Pstrokońskim mogą tam występować? Czy ma Pan tą decyzję sądu w Bytomiu o odtworzeniu aktu urodzenia B.W. Drożdzeńskiej?
Proszę na razie niczego nie szukać. W odpowiednim czasie sam o to poproszę, o ile odpowie Pan na mój mail, który wysłałem dziś o g. 15:09Seba_Piotr pisze:Skopiowałem i przygotowałem sobie listę nazwisk pod excelem w trochę wygodniejszej formie. Z miejscowości które znalazłem na Pańskiej stronie w zasięgu działania AP w Katowicach i prawdopodobnie AArch. w Katowicach jest tylko gmina miejsko-wiejska Pilica. Czy mam szukać tam czy też w jakiś innych nie wymienionych na stronie miejscowościach? I z jakiego okresu jakie nazwiska poza Pańskim i Pstrokońskim mogą tam występować? Czy ma Pan tą decyzję sądu w Bytomiu o odtworzeniu aktu urodzenia B.W. Drożdzeńskiej?
Decyzję sądu mam.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek T. Drożdżeński
Jacek T. Drożdżeński
-
Seba_Piotr

Witam
Poszukuję aktu urodzenia skan lub foto Julii Kowalskiej córki Antoniego i Ludwiki Kaźmierski ur.1847-1848 w Kielcach .
I tu prośba do p."optyma" czy mógłby pan to sprawdzić w AD Kielc.
Niestety pewności nie mam co do miejsca jedyne co wiem z odpisów w Brzesku to to że prawdopodobnie urodziła się w m. Kielce.
Pozdrawiam
Paweł z Brzeska
Poszukuję aktu urodzenia skan lub foto Julii Kowalskiej córki Antoniego i Ludwiki Kaźmierski ur.1847-1848 w Kielcach .
Niestety pewności nie mam co do miejsca jedyne co wiem z odpisów w Brzesku to to że prawdopodobnie urodziła się w m. Kielce.
Pozdrawiam
Paweł z Brzeska
Witam.pablo777 pisze:Witam
Pozdrawiam
Paweł z Brzeska
Z tych lat nie ma akt w kieleckim AD. Tylko AP w Kielcach.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek T. Drożdżeński
Jacek T. Drożdżeński