Projekt genealogiczny AP w Toruniu i Bydgoszczy
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
-
Sroczyński_Włodzimierz

no i na takie konkrety czekają:)
Mam zapewnienie, że choć zawartość jest ustalona i zafiksowana na 5 lat, to forma (w tym wprowadzanie opcji) - nie. Można liczyć (terminów nie podam, ale 30 czerwca nie jest deadlinem) na wzbogacanie, zmianę, dodanie. Także po 30 czerwca.
Pzry pierwszym spotkaniu w Toruniu miałem zaszczyt zająć 15 minut zgromadzonym w AP organizatorom i potencjlanym uzytkownikom (w tym członkom regionalnych TG). Nieprzypadkowo wybrałem temat (ale przyznaję -zero zainteresowania) "badanie potrzeb użytkowników"- bo o dtego zawsze należy zaczynać;) Później jest trudniej zmieniać niż projktować od razu userfriendly. Trudniej, ale można:)
Coś jeszcze poza zapisem? w sekcji "tłamaczenia" nie przydałby się"pusty wzorzec" bez danych?
Mam zapewnienie, że choć zawartość jest ustalona i zafiksowana na 5 lat, to forma (w tym wprowadzanie opcji) - nie. Można liczyć (terminów nie podam, ale 30 czerwca nie jest deadlinem) na wzbogacanie, zmianę, dodanie. Także po 30 czerwca.
Pzry pierwszym spotkaniu w Toruniu miałem zaszczyt zająć 15 minut zgromadzonym w AP organizatorom i potencjlanym uzytkownikom (w tym członkom regionalnych TG). Nieprzypadkowo wybrałem temat (ale przyznaję -zero zainteresowania) "badanie potrzeb użytkowników"- bo o dtego zawsze należy zaczynać;) Później jest trudniej zmieniać niż projktować od razu userfriendly. Trudniej, ale można:)
Coś jeszcze poza zapisem? w sekcji "tłamaczenia" nie przydałby się"pusty wzorzec" bez danych?
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Witam ponownie... od paru dni próbuję "wbić się " w śluby w Toruniu w 1909. Prapradziadkowie ślubowali w styczniu 1909 w Toruniu, jednak nie mogę ich namierzyc. Skany nie są ułożone po kolei, wydaje mi się, że przejrzałam wszystkie do kwietnia ( niektóre nie chcą się otworzyć) i nie widzę krewnych... zaczynam się zastanawiać czy aby na pewno jest to rok 1909.
czy to możliwe, że nie ma ich w spisie? Lub: w jakim czasie musieli zgłosic zawarcie związku? Pozdrawiam, Aśka
Poszukuje metryk ewanelikow Kribbe,Kripp,Kriep,ewent.Krübbe.
-
Wiktor_Witek

-
Nejman_Andrzej

-
Worwąg_Sławomir

Cytuję:
jaceksu pisze:Tak akta z Włocławka również są skanowane. Właściwie to już są zeskanowane. W projekcie zakończyliśmy już proces skanowania obecnie jesteśmy na etapie walidacji i przygotowywania do publikacji. Ten proces odbywa się ze średnia wydajnością 40000 stron na dobę. Więc jeśli akta z Włocławka jeszcze są nie dostępne to wkrótce będą
Pozdrawiam
Sławek Worwąg
Sławek Worwąg
Czekam, nie mam wyjściaWiktor_Witek pisze:Poczekaj aż strona zacznie działać. Równie dobrze te skany, które Ci się nie odtwierały mogły zawierać ten akt ślubu.
Serdeczne pozdrowienia
Wiktor
Pozdrawiam, Aśka
Poszukuje metryk ewanelikow Kribbe,Kripp,Kriep,ewent.Krübbe.
- jurek.solecki

-
Nejman_Andrzej

Witam,
proces dodawania skanów jeszcze się nie zakończył. Każdego dnia dochodzą nowe skany.
I pojawiły się już parafie z archiwum we Włocławku. Nie ma ich w otwieranym spisie na stronie ale jak się wpisze w wyszukiwarkę nazwę parafii to już pojedyncze roczniki się pojawiają. Wczoraj przeglądałem rok 1908 ze Świerczyna (nie ma jeszcze innych lat) a widziałem, że Witowo też już jest.
Pozdrawiam
Andrzej
proces dodawania skanów jeszcze się nie zakończył. Każdego dnia dochodzą nowe skany.
I pojawiły się już parafie z archiwum we Włocławku. Nie ma ich w otwieranym spisie na stronie ale jak się wpisze w wyszukiwarkę nazwę parafii to już pojedyncze roczniki się pojawiają. Wczoraj przeglądałem rok 1908 ze Świerczyna (nie ma jeszcze innych lat) a widziałem, że Witowo też już jest.
Pozdrawiam
Andrzej
- Diabołek81

Witam
Tragedia z tymi skanami. Jakby nie mogli zrobić tego jak w szukajwarchiwach czy w Metryki na tej stronie. Teraz mam się bawić w jakieś zlepianie fragmentów, żeby mieć czytelną metrykę
A gruba kasa z pieniędzy podatników poszła...
Piotrek
Tragedia z tymi skanami. Jakby nie mogli zrobić tego jak w szukajwarchiwach czy w Metryki na tej stronie. Teraz mam się bawić w jakieś zlepianie fragmentów, żeby mieć czytelną metrykę
A gruba kasa z pieniędzy podatników poszła...
Piotrek
Szukam: Stanisława Białeckiego - 1772-1779 r ślub Ludwika Kowalskiego i Kunegundy Sowińskiej - przed 1800 r zgony Ludwika Kowalskiego,Józefa Bukalskiego i Kunegundy Kowalskiej - po 1828 r Urban i Anastazja Melińscy - zmarli przed 1810 r
-
Michał_Golubiński

Z tym ładowaniem to podobno jak się trafi na porę. Ja nigdy nie mogę natrafić
Tak na poważnie to skany ładują się dość długo, a czasem musisz trochę pokombinować, bo za nic nie chce się załadować, u mnie działa sposób: przeklikać jeden do przodu albo do tyłu i wrócić wtedy możliwe że uda się wczytać. Ogólnie nie polecam korzystania z portalu w tej wersji, ja zdecydowanie wolę poczekać jeszcze ten tydzień czy dwa i mam nadzieję, że tak jak obiecali wyrobią się w terminie.
Michał
PS. Korzystam z firefoxa
Tak na poważnie to skany ładują się dość długo, a czasem musisz trochę pokombinować, bo za nic nie chce się załadować, u mnie działa sposób: przeklikać jeden do przodu albo do tyłu i wrócić wtedy możliwe że uda się wczytać. Ogólnie nie polecam korzystania z portalu w tej wersji, ja zdecydowanie wolę poczekać jeszcze ten tydzień czy dwa i mam nadzieję, że tak jak obiecali wyrobią się w terminie.
Michał
PS. Korzystam z firefoxa
Dzięki Michał!
Myślałem, że działać już lepiej nie będzie, a tylko dogrywają skany.
W takim razie również czekam na cywilizowaną wersję.
Myślałem, że działać już lepiej nie będzie, a tylko dogrywają skany.
W takim razie również czekam na cywilizowaną wersję.
Gol pisze:Z tym ładowaniem to podobno jak się trafi na porę. Ja nigdy nie mogę natrafić![]()
Michał
PS. Korzystam z firefoxa
Pozdrawiam
Jan Wypijewski
Włocławek
Jan Wypijewski
Włocławek
-
Michał_Golubiński

Jak dobrze trafisz to podobno da się indeksować, zobacz sobie na ranking, ale ja próbowałem już kilka razy przejrzeć i było to praktyczni niemożliwe.
Jeśli nie będzie działać lepiej i nie tylko o szybkość wczytywania tu chodzi to będzie kiepsko, więc wolę nie dopuszczać do siebie takich myśli
Michał
Jeśli nie będzie działać lepiej i nie tylko o szybkość wczytywania tu chodzi to będzie kiepsko, więc wolę nie dopuszczać do siebie takich myśli
Michał
-
Sroczyński_Włodzimierz

coś się zaradzi jkaby co
Bez PW. Korespondencja poprzez maila: